Изгледа истото го имаме, и кај мене е така Минимална е сумата што треба да се доплати, особено за царски (ако уште важат цените што последен пат ги видов). Моето осигурување е Халк, а следната недела ќе одам на скрининг во Ремедика и ќе прашам за се. За цени, дополнителни трошоци, што е покриено а што не е. Штом дознаам ќе ви пишам пак тука.
Честитки и лесна бременост Не ја прекинувај терапијата на своја рака, терај како и до сега. Па наредена недела ако има потреба од прилагодување на дозата ќе се консултираш со доктор.
Во Халк би требало да имаш покритие и за некои основни прегледи во бременост, покрај покритието за пораѓај. Провери во полисата, ако имаш можеш скрининзите и уште нешто ако треба да ги рефундираш слободно. Побарај си и број од одговорниот за осигурителните компании во Ремедика и контактирај со него и секако со осигурителната за да ги собереш сите информации.
Abe ne cekaj nego idi odma, za skraten cerviks se lezi na patoloska, te prakja tamu zasto mas rizik od predvremeno poroduvanje a vo kumanovo nema uslovi za predvremeno poroduvanje i tretiranje na tolku mali bebeinja vo inkubator, voopsto nemaat inkubatori. Jas lani lezev 2 pati na patoloska od tie pricini tamu.
I jas sum so tiroidna.edna bremenost pomina super so redovni kontroli. Eve Sega i druga. Samo redovni kontroli!!
За една недела не ти е проблем, ќе треба да си направиш крвна слика и да се одреди терапијата во бременост при прегледот, единствена разлика е што ќе треба почесто да се следи тироидната и нејзината состојба во текот на бременоста и се ќе е во ред
Жени , од ацидосалусот вагиналети истекува такво жолто -кремово? Не е бело како утрогестанот нели? Оддамна не сум ги користела, а баш и бојата им е некоја таква , не е чисто бела нели?
Прашај што покрива полисата и прашај за ценовник во ремедика. Ако ти одговара на буџет ич не се мисли на гак да одиш. Јас на државно се породив и со врски супер се поминува ама нема споредба.
Апдејт во 35недела мама по втор пат на маже бебе веќе качило 2.500 гр расте си, димери пак да испитам лакуни не растат, плодова вода во ред бебеко високо и многу немирен абе бранови и правеше на докторка хаха другата недела последни брисеви мама ни грам не качила и тато веќе верува дека е пак маже досега се надеваше на мома
И јас сум во странство и еве 37 гн терам и цела бременост тука само се е ок слушам и секој преглед е за 5 мин готов. Еднаш бев во Македонија на преглед заради смртен случај и стрес што преживеав, сакав само да ми кажат дека е се ок пред да се качам на авион и се вратам. Докторката ми кажа дека е премногу ниско плодот, дека и плацентата е ниско, да гледам да мирувам, да немам односи до крај и правам уште една контрола за некој ден. Имав веќе карта резервирана и термин за скрининг во странство и се вратив со страв и паника. На прегледот тука се е супер ми рекоа, постелката мора да е некаде поставена дали ниско или високо сеедно, бебето исто, битно да е грлото затворено и да не се крати и добив препорака да не се воздржувам од ништо(шетање и секс). И така си реков кај појдов кај запустив во Мк на контрола, од ум ме извадија. Да нема забуна, не генераизирам ама ете мене така ми се погоди, провери си пак и слушни друго мислење обавезно.