Mila dobro dojde jas sum so teroidna I si pijam apcinja I sekoj mesec si ja ispituvam so konsultacija na doktorot dali da ja zgolemi terapijata sigurno I ti pies terapija I si pokriena
Жени хелппппп 3 ет ден со страшнаааа главоболка, ни магнезиум, ни парацетамол помага.. Вечерва неподносливо.. Матичната ми е на одмор.. Некоја друга алтернатива освен парацетамол што е дозволена? 38ма недела сум инаку..
Провери притисокот како ти е. Нема ни она да ти помогне истото ќе ти каже да испиеш што веќе си испила..
Зашто главоболка? Од што ти се појавува, земи лимонада нешто да се освежиш. Исто сум и јас 38ма и едвај чекам следна недела да одам на ехо.
Нормален притисокот.. Пијам терапија и за притисок.. Со облоги и масажи малце поминува, после пак исто..
Незнам, ништо не ме промаши овие 9 месеци и тоа сѐ навечер ме фаќа главоболкава, да не можеш ни око да затвориш.. И јас едвај чекам слефна недела на контрола, спремна сум само да влезам во 39та, да му речам на Др. да ме пораѓа...
Баш, и јас сакам веќе да се роди, не знам што веќе да му правам, ми оди по стомак. Надоле со глава, горе го дува стомакот, оди со нозе ваљда. Не знам дали ќе спијам. Јади, во нос ќе ми влезе, не јади, гладна. Што ли се прави на крај. Уморна сум од лежење.
Дали е дозволено користење на чепчиња во бременост? Второ тромесечие поточно? Не се издржува ова веќе
Слушнавме срце денес многу доцна овулација сум имала, и за синчето така бев останата. 6+4 сум според ехо, а требаше многу повеќе. Битно да е се во ред. Од паники заборавив да ја прашам докторката дали смее чај од брусница да се пие? Се чувствувам како постојано да ми се оди во вц по некоја капка. За болките ми рече нормално било, почнува да се шири матката.
Кој друг чај смее да се пие? И што да зимам да се опуштам. Значи како сум трудна (9+1) еве цело време анксиозна,и притисокот си го качувам од тоа, а претходно никогаш не сум имала проблеми.
Можеш и 1 шолја увин чај, има еден на Натуравита во гранули, супер е. За опуштање Б6 и магнезиум, Б6 можеш дупла доза дневно.
Со лесно да си ја износиш бременоста Матичната рече може чај од брусница до 2 шољи на ден. Земи си 60%мислам беше,во кесичка.