Тој е мешан со хибискус, а не смее хибискус да се пие. Најубаво брусница чиста да ја вариш, рефус или кесичка. @kristina.k
Zdravo na site, Malce sum zagrizena, 26+2 sum bev na eho i bebeto odgovara za 28-29ta nedela po merkite a glavata kako za 29-30ta nedela ... Doktorkata veli deka e se vo red i deka ke bide golemo bebce ama mene mi e strav za glavceto... Dali ima nekoj so vakvo iskustvo?
Ne se sekiraj, ovie merki do kraj ke variraat. Eve jas sum 36+1, pred 5 dena koga bev na kontrola, stomaceto bese 2 dena nazad a glavceto odgovarase za 38 nedeli.
Обавезно скриен шеќер @DejziSk кај нејзе е повеќе и плус 26 недела е. Друго е во 36та, мене не ми го ни мереа тогаш. И ќе варираат ама со некој ден, со недели неможе да варира. Обично кога е над 2 нед понапред се прави скриен шеќер. Можеби сепак и гени се во прашање.
Pravev skrien seker mi rekoa ok deka e... Bidejki od samiot start taka edna nedela, nedela ipol e ponapredno ... Ama ova mnogu mi dojde nekako, 1.150 kg
Што ден ќе беше, ден-година. Денес ај викенд да открасиме елка и се останато, цел ден доле имам болки, како да ме сече. Денес 33та недела почнувам, се молев за до тука да стигнам, а сега преплашена пак од предвремено. Малата е мнооогу напорна, постојано по мене. Седнувам да јадам, 5 пати ме станува од маса. Се изморив и со открасувањето. Спие, користам прилика да полежам..
Нема некој да ја причува ден два да одмориш малку , мене од умор ме притиска долу како да ми се мочка па овие денови се фрлив на одмарање и лежење и немам гајле ама друго е твоето со дете плус ти треба помош уште малку да издржиш
Цело време сме по мама.. Кога неможев од кревет да станувам беше една приказна, сега е друга. Синоќа кај моите бевме на поседок, од толку луѓе јас да ја носам во тоалет, јас да и подавам работи. Таман легнав малку на спална, па бебушот клоца растура. Хормоните плус ме мават.
Zdravo mamicki, 19+1 ovie dva tri dena cuvstvuvam bolki vo papokot (i na dopir) kako kratko peckanje i od vreme na vreme bolki se prenesuvat vaginalo i kratko trae po nekolku sekundi dali ste imale slicen problem?
Здраво драги. Носам близначиња, за 2 дена влегувам во 14 недела. Сакав да ве прашам дали сте почуствувале како "влечење" долу ниско во стомакот и како долниот стомак да ви е отежнат? На што може да се должи тоа? До сега бев на сите прегледи и скрининг и се беше ок.. Фала ви.
Имав исто таков проблем, си мислев дијастеза на мускулите дека ми е или кила дека расте стомакот, дури и како помеко на тој регион чувствував. Сега ми помина, цел стомак ми е тврд од утре 38ма ја почнувам, претпоставувам влечат и мускулите и лигаментите како што расте стомак секаде и пецка и заболува
Fala ti na odgovorot, so lesnina da si isterate do kraj momentalno spremam ispit po akusherstvo i sekakvi raboti se iznacitav pa zatoa i panika nekako me zdrma
Мамички и идни мамички Каде купувате облека за бебушите? Онлајн продавници некои? Сега за сега ги знам bebecenter.mk, muppet kids и wenice/okaidi.