имам едно прашање имам алишта од золва ми да ги пуштам на вриење 60 или да ги пуштам на 30? еднаш или 2пати? дека се носени незнам бебчо е што мислите?
Кога бев бремена со син ми во 24та недела ми кажаа декљ е поголемо за две недели и да проверам скриен шеќер. Скриен шеќер ми беше добар и докторот му рече дека ке биде поголемо бебе. И така и беше се роди 4.330гр.
Eve i sega sto razgovarav mi rekoa deka ne e nisto toa, deka nema vrska sto sum 26ta nedela jas koga bebeto celosno odgovara za 28ma i normalno glavceto sekogas im e pogolemo da ne go mislam, a isto mi rekoa i deka bebinjata ja kopirale kilazata na majkata od ragjanje, a jas sum se rodila isto golemo bebe skoro 4 ipol kg ... Mene odma me fati strav za sindrom nekoj, posto neli obicno se karakteriziraat so pogolemo glavce... Se nadevam deka i kaj nas taka ke bide buce i deka nema da ima nikakov problem. Ti blagodaram sto pisa malce mi olesna iskreno
Јас сум 25та недела и пијам нолпаза од 20мг секој ден.се разбира со дозвола од гинеколог.ако ептен е неиздржливо мислам дека можеш да се напијаш,сепак ако можиш консултирај се со докторот
Devojki utrovo stanav mn zatnata, tecenje na nos , bolka vo grlo , slaba omalaksanost Smeam nes da se napiam ?
Tiny baby на фб имаат преквалитетна роба, исто Obleka za deca на фб имаат облека од H&M... Искрено скапа облека за бебе кое ќе ги облече два три пати не е исплатливо да се купува, ти кажувам од искуство, плус имам облека која воопшто не е облечена.
Девојки јас само што дознав дека сум бремена. Е сега чуствувам како да ме пече малко од доле. Нешто нормално е или?
Zdravo devojki ,sum 11 nedeli i deneska od sabajle celo vreme kaslam. Vaka ne me nolit ji grlo nisto samo zatnat mi e nosot i kaslam. Sto da se napijam nesto prirodno da mozam da go ostranam barem sto ne e pocneto mnogilu
Za nosot morska voda sprej, inhalacii, caevi, ceden limon i portokali, a mozes za Kaslica caj od kromid
За грлото можеш прополис капки на лажиче шеќер или спреј, носот со спреј некој на природна база. Витамини, чаеви, супи, овошје...Ако имаш температура или болки во мускулите можеш парацетамол.
Јас за кашлица пиев Алпенкрафт сируп и многу ми помогна за носот стават септаназал децки друго ништо не ми помогна ми дозволи докторката за грлото исто и прополис прскав пренаталните витамини и плус витамин Ц 1000 и се инхалирав со Isomar физиолошки 3 постотен изотопичен тој вади се го има во Еуро Фарм и стоплив морска сол крупна и во чорапа ги топлев синусите и ставав и VIX кремата ментол на синусите и цел нос и ми помина и нормално многу супи и чај од мајчина душичка со лимон и мед
Здраво девојки Дали некоја користи крема за стрии или пак има користено и колку се ефективни? Во моето семејство повеќе склони сме на стрии и сакам барем колку -толку да спречам некоја иако знам дека мали се шансите да се избегнат. Прва бременост ми е
Zdravo na site, bremena sum 9+3. Primam utrogestan, kleksan i site potrebni vitamini. Imam macnini i averzija kon odredena hrana. Custvuvav po nekoi tie normalni grcevi okolu matkata no vekje 2 dena ne sum osetila i malku panicham. Dali gi custvuvavte sekoj den vo prvoto tromesecie ili e normalno da gi nema po nekolku dena??? Imav missed prethodno vo 8+1 pa me macat mislive...
Пијај повеќе течности, и секако да си провериш урина и крвна слика. Тоа секако твојот гениколог ќе те упати Нормално е сето тоа што го кажа.. Не се плаши, уживај гали меше. Грчевите некогаш ќе ги има а некогаш не и кај мене е така