Јас да ти кажам не ни сакам да ме прашуваат како сум пошо сељачки муабети вртеа јас умирам од глад колабрирам не можам дајадам таа зела мрсни погачи под нос ми става зрми не за тебе за детето, или зашо не јадеш тррба за двајца да јадеш. Фала на Бога не сме заедно, немашр да биде добро. Дорбо што имаш поддршка од мт што те разбира и што сам пресекува и пререкува. И кај нас е прво и девојче јас се радувам, мм премногу за другите ми е гајле
Јас сум 23 и купив количка, имам шишиња цуцли се снабдено, гардероба си купувам кога ќе можам, ама скоро на секоја плата купувам, од бањерки до коритце се имам купено
Ovie modeli bea poskapi edno vreme okolu 500 evra i zato, iskreno ne mi se davaat 500 evra za kolicka .. Pa ova e super i vo cena taman mi e
Откако е излезена оваа количка оваа цена ја држи, тие се други од 500€ мислам Мојата пред 4ипол години ја зедов 10.000ден Конкретно Gala ја имаме ние
Ако ти кажам дека со свекрвс ми живеевме една до друга зграда и дека првото дете ми го имаше видено два пати по половина час за три месеци. Кога излегувавме од болница она беше со нас, стигнавме во нсшиот град и му рече на маж ми остави ме во центар одам на кафе со другарка не дојде ни дома со нас и бебето, навечер си се нацрта на честење за бебето, каде јас сама спремав и раскренував после тоа. Ниту еднаш не ме праша за помош, пс детето ми е здраво и живо, а таа и ден денес не се многу и тересира за него, инаку не сме воопшто во лоши односи, ама си има таа омилена внука веќе, тоа е.
Тоа што било поминало. Мисли позитивно сега и со лесно. Јас цела бременост ја поминав без никаков симптом. Ни болки ни киселини гадење. Како да не бев бремена. Редовно оди на лекар и уживај. Да ме мерела мене ке ми кажела дека бебето ми е 8 кг. Навистина и покрупен се роди синко ама јас бев огромна дебела трудница. При ехо со метар мерат... Да, сите купуваа. И големи и мали работи. И откако се роди злато купија и алишта. Количка ние купивме затоа што сакавме малку поскапа ама други работи купуваа и сеуште купуваат. Прво внуче и се троши многу за него.
Mamicki, jas sum 26 nedela, i pocnav da razgleduvam po internet stranite za bebeska obleka, si velam vreme e po nesto da kupam, dodega nosto nemam kupeno,sega me interesira da mi dadete predlog od kaj da poracam ogradica so postelnina za detsko krevetce i bebesko gnezdo
Постелнина не ти треба, само долен чаршав. Ни перница ни јорган. Гнездо јас немав и не ми требаше, немам искуство.
https://instagram.com/babynest.mk?utm_medium=copy_link Немам порачано ама ми се гледа дека имаат убави гнезда https://www.facebook.com/KidsShopMacedonia/
Јас све сама си купив и моите родители фала богу секогаш се тука за мене ни мм ни свекрва ми ни свекор ни сестра му ни брат му ни кумови ни старосватови така да ако си зимаш плата рачунај си пола за тоа што сакаш да го купиш и онака имаш време секој месец по нешто не очекувај никогаш од други мене свекрва ми одма почна да збори зашто се купило када од 6000 ден реално беше комплет нема врска си ја вратив ми донесоа старо корито како и стари исфлекани алишта така да не се замарај уживај си и паметно троши. Мене прво дете ми е мерак ми беше да биде ете барем во нови алишта не исфлекани што ми падна криво како да е од улица дете на пазар шпихозни тренерчиња по 250 ден тоа е.
I mene mi dadea jatrvata i sestra mi ama kolku tolku zacuvani i za doma se ok da gi valka a za kolicka nie pred god i pol kupivme edna za 2500 den i non stop dve leta ja koristevme sekojden i lesna bese ne tezese mnogu i mozevme da ja kacuvame do 5 kat po skali prethodno kupivme edna 10500 den na kangaro ama mnogu tezese i ne ja koristevme kazi reci ic
Квалитетна ама многу гломазна и тешка за возење. Ние пред две години ја купивме околу 10-11000 сивиот модел со ѕвездички. Додека ја користев за возење со транспортерот и не беше толку лоша- 3ти-4ти месец. Потоа за седење е ужасна,бебе се слекуваше надоле и едвај чекав да почне да седи поисправено за да купам друга поудобна количка.
Така е, свекрва ми спиеше на тоа уво дека од јатрва ми дете ќе носи се и беше многу радосна што веќе бебето има облрка, излезе дека таа облека 5 деца после тоа ја носеле, исфлекана, искината, пола фалеше, да не си купував јас, мајка ми и сестра ми ми прати полн куфер нова облека, зашто таа не живее во Мк и мерак и е прво внуче, башка и таа нема деца. Ниту после тоа не и текна нешто да и купи, ептен од празник на празник што се вели. Така да сега со мерак си купувам облека, плус поискусна сум и знам што ќе износи и што не. Обавезно си купете од памучните пелени, барем 10 да имате, заради рефлукс на бебето, добро е да му се стави под главата додека спие, знае чеесто да поврати и да ја ипрла постелнината.