Колку стискаше, добро е што и помало не измери, мислам дека ради тоа бебето се склупчи во стомакот. Воопшто не е веродостојно ваквото мерење со метар, убаво си е напредна технологијата, и не за џабе, за да не се вадат вака од памет, ама ете некаде си тераат по старо. Затоа велам колку многу го потценуваме нашето здравство, а кога ќе се отселиме сваќаме дека е далеку подобро од во некои држави. Единствено култура им фали на персоналот што е таму вработен, не третираат како стока, останатото е кога сакаш одиш на преглед и каде сакаш.
Кога одев пред некоја година на третмани за стриите кај дерматолог, таа ми препорача масло против стрии од Еуцерин во комбинација со третманите. Во бременоста гинекологот ми препорача масло од Веледа. А тоа со склоноста, јас добив стрии уште кај 20-тина години, а пак во бременоста супер поминав во тој поглед.
Со мм сакавме сами да си ги купиме креветчето, количката, транспортерот и така и направивме. Од сите најинтересна беше золвата. Испадна дека тоа што го донесоа, го купувал золвеникот. Таа немала време да излези. Јас "само" 9 месеци бев трудна и стварно немаше време.
Хахаха ме изнасмеа, следен пат прашај ја колку време да бидеш трудна за да има време да купи хаха, или кажи и неколку години порано дека планираш дете за да купи хахаа ❤❤❤
И јас земав од сестра ми ама се сочувани како нови се имам некои што се од мене и сестра ми да видиш ни капка квалитет како нови ни попуштен ластик како од продавница само што кај мене е машко сестра ми има женско сега све е скоро розево све што беше неутрално земав муабетот беше купи барем едно парталче ете мерак да ти е ја не барам којзнае што ја све што има од сестра ми зњмав од креветче од релаксатор транспортер не се буни сестра ми внука ми е веќе големка. Јас не се замарам мое дете е нема да дозволувам да се меша некој и да ми дава такви ствари сепак постпјат лигавчиња постои канта ја да шетам дете со исфлекано. Срамота е сепак да се исчувани ок. А и мојот вкус за облекување на дете не е ист како нивниот. Што да кажат тие што треба да купат све од почеток друго е да треба да купиш све немаш од кого да земеш да тоа е др ситуација веќе све имаш ништо да не купиш тоа е срамота.
Ова за тетра пелените зборувате така? Јас 10тина земав за почеток па ќе видам како ќе ги користам ќе докупам ако треба
Мене не ми требаа повеќњ. 10 мали и 2-3 големи. Секоја вечер машина пуштав, до утро алишта суви. Сега во сушара може. Ариел персил или фрош. И нила е убава ако ти се скапи овие.
Ми го препорачаа frosch детергент сензитив а омекнувач белиот ленор. Исправ се со нив, се надевам нема да има реакција
Ова ми е препорака од другарка која ептен пази на хемија. Нешто слично мислам дека има и во ДМ да провериш.
На првите какани бодиња другарка ти ќе го фрли ова, да знаеш. Бебиња се, не изложбени примероци, утре задутре ќе треба да се соочат со сите надворешни бактерии и влијанија, а при раѓање ако се раѓа природно уште првиот момент ќе се соочи со многу повеќе од тоа. Не велам со омекнувач од почеток, ама обичен детергент на дупло плавење е доволно.
Persil senzitiv omeknuvac mojata e 3 god i seuste nemam staveno na nejzinite alista posto ednas gi slusnav dr oti ne e preporaclivo da se koriste omeknuvacna detskite alista
Дури беше бебе со ариел бејби течниот и на дупло плавење. Каките и дамките од храна ги вади успешно. Некаде од кај втората година ги перам со наши алишта, прашок како за нас исто со дупло плавење,а омекнувач имам секаков користено, но тоа од втората година кога почна со наши алишта да ги перам и нејзините.