Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

I jas slusnav od on line predavanja od pedijatri za bebinja omeknuvac da ne se koristi a deterdzent po izbor nekoj za bebe Ili senzitiv, jas konkretno na persil zedov. I za pamucnite peleni I mene me Interesira za tetra peleni mislite?

2. bertold

bertold Популарен член

Со персил сензитив перам, а омекнувач не ставам.

Mrs.Sofija and pamelche like this.
  3. pamelche

pamelche Форумски идол

Дали новите алишта посебно ги перете бели, шарени и на колку степени?
    Не знам дали белите бодиња да ги пуштам на 90°, како што се 50ки да не ми се соберат иако треба да се памучни? Или да ги пуштам белите со тетрите на 60°, а другите на 40°:?:

4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

На 60 е доволно белите.
    Потемните на 40 можеш.

Marsic and pamelche like this.
  5. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се на 60 ставам, само делам по бои, бело и шарено. На 40 ке ми е мисла.

pamelche likes this.
  6. eli25

eli25 Форумски идол

Јас све на 60.
    Само подели ги боите

pamelche likes this.
  7. macalavica

macalavica Популарен член

Здраво, дали некој го знае распоредот на доктори на ГАК, кои денови во амбуланта е др. Игор Самарџиски, и Весна Лавинова.Лани Игор беше во Среда а Весна во Петок мислам.
    Исто така дали некој има искуство со Горан Кочовски?
    Сакам да одам на ГАК да ми дадат мислење како да постапам во мојот случај, дали имам можност да го задржам бебето, бидејки е многу рано, имав втор царски рез во Април 21,ова ми е трета бременост.
    Не сакам лажна надеж, бидејки немам простор да ризикувам, ако го изгубам и ова бебе мислам деке веке нема да имам шанса, со оглед на тоа што го изгубив предходното многу би сакала да биде све во ред, ама се борам со огромен страв.

8. ≈ Moyocoyotzin

≈ Moyocoyotzin Истакнат член

Да на тетра пелените мислам. :)
    А без омекнувач облеката е многу крута и некако не е ниту комотна на бебето и не се пегла убаво, јас користев Персил сензитив прашок и Бекутан омекнувач, после зедов Дуел сензитив омекнувач.

Nbnbnb and stsmua05 like this.
  9. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Поради коронава не ми се иде на депилација.
    Ама дома со брич интимата кога ја бричам абе лом се правам а и никогаш не можам да се избричам она скроз мазно да биде ми остануваат по малку влакненца едноставно не ми иде.
    А тек кога ќе ми порасне стомакот што ќе биде :rofl:
    Само да се пожалам малку :D

Indi96 and Ljubova like this.
  10. SarChee

SarChee Истакнат член

Ве молам за совет.Бремена сум 25недела.Со симптоми на ковид сум од понеделникот минатата недела а со позитивен тест од петокот.Од средата заради црвено грло пијам цефалексин.Овие два дена премногу ме боли кај синусите,челото,очите,надолу накај носот и како ептен ладен воздух да вдишувам имам чувство.Од вчера почнав делумно да го губам вкусот и мирисот.Нон стоп држам топла јадра сол на челово ама не ми е од голема помош.Дали некоја од вас кока била позитивна имала ваква болка и што правела?

11. MikiUnique***

MikiUnique*** Истакнат член

Posle prviot spontan lani.. Mi bese epten shube do kraj da kupuvam.. Ama vo 8mi mesec koga spommav deka veke e vreme moite odma si kazaa kolickata sakame da e od nas..Nie si ja odbravme oni ni dadoa pari.. Brat mi mi kupi preubav relaksator.. Svekor mi i svekrva mi ni dadoa pari za krevetce.. Od cico najverojatno paricki a od zolva mi ne ocekuvam nisto Drugi trista raboti so iznakupivme se ( od korito do alista peleni kremi cuda) se so mm sami ( ama sepak iam gooolema poddrska od moite kako za prvo vnuce) :)

stsmua05 likes this.
  12. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Иди си на депилација ќе се зафркнеш со бричот , ја сега чорапи со мака облекувам “да не ја повредам” и да не го притискам стомакот а не на интима да се бричам плус толку ќе успејам …

Ljubova, Matea94 and Erika.greeneyes like this.
  13. MikiUnique***

Во врска со пораѓај у ремедика.Имам приватно здравствено на триглав. Пуштив меил до нив а они гаранција преку меил до Ре медика. Покриваат до 60.000 ден. Без разлика спонтано или царски. Ковид тестот мора од кај нив 2500ден. Јас уплатив 6000 пред породилна подготовка. Крв зимаат за инфектолошки испитувања и 36та и 37ма недела ( денес) цтг. Од лаборантите до сега не сум ич задоволна. 100 пати ме боцкаат едвај крв да ми земат. Бидејки пијам терапија Верапамил 240 мг. Дополнително ме пратија на ехо на срце и димери со хемостсза. И за тоа си доплатив уште 10.000 ден и се надевам до крај освен пораѓај други дополнителни и неочекувани трошоци нема да имам

14. perlaa1

perlaa1 Популарен член

Мамички јас дури после еден месец имам закажено за прв преглед по мое ќе бидам веќе 2 месец. Не живеам во мк и според вас ок ли е што дури после 1 месец ќе одам на доктор.

Kbr likes this.
  15. pamelche

pamelche Форумски идол

Да, бидејќи после 6,7ма недела се слуша срцева реакција.

perlaa1 likes this.
  16. shz

shz Форумски идол

Нека ти помага маж ти :D јас сама сеуште можам немам уште големо меше, ама за понатаму ќе го ангажирам маж ми :D пред некоја недела кога требаа брис да ми зимат маж ми за некои влакненца ми помогна што не можев да ги дофатам па му велам заучувај се, ќе ти треба за понатаму. :D

За купување сеуште ми е рано, од денес сум 15та недела.
    Количка и такви работи маж ми виде во Тетово се комплет не знам за колку пари беше, ама исплатливо е па сака дури дотаму да одиме.
    И од двете страни сакаат да купат или да дадат пари за бебчето, само знам а од тие две работи што ќе биде ќе видиме.
    Не им се збори сега за тоа мислам оти е рано и не сакаат уште сега за тоа.
    Им велиме дека на пролет детска сакаме да направиме велат рано било, е јас не сакам кога ќе се роди тогаш да правиме.
    И маж ми не е многу за тоа, ама имаме место т.е имаме две детски соби, кога имаме бар да ги направиме, ама живи здрави бебчето да си расни како што треба за друго лесно е.

17. MikiUnique***

Во Тетово ако мислиш на чарли јас бев и некако квалитет нема како порано, и количките пластика жива.. Сварно се поефтини ама џабе..

18. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Мислам дека се и гломазни..
    Сестра ми има од таму и ич не ги користеше џабе што се поефтини.

MikiUnique*** likes this.
  19. shz

shz Форумски идол

Не знам страната како се викаше, ако ја најдам ќе ја постирам.
    Одеше колича, транспортер и уште некои работи заборавив кои беа, сето тоа у комплет.

20. MikiUnique***

Attached Files: