Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Те разбирам скроз како ти е.

2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.937
    Допаѓања:
    327.022
    Јас едната керка ја родив цела недела по термин,а другата цела недела пред термин :) Без правило е.

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Jas bev na lekar za srceto deneska i imam tahikardija.. otkucaite mi bea 108 tamu (a ne odev peski mn i baska posediv tamu pred da me snimi), malku se isplasija tamu i pritisokot mi bese 160 so 100... Doktorot rece deka mi e od bremenosta, no za sekoj slucaj i od koga kje se porodam da si napraam ekg i eho na srceto. Tiroidna zlezda mi gledase so eho isto, ima zadebeluvanje i moram i tiroiden status preku krv da ispitam (mozno e i od nea da mi e ubrzano srceto) :/

На Ivanushkaa и bittersweet им се допаѓа ова.
  4. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Странство сум Еспана така да немам многу избор...Во моментов ако ме прашаш може и во штала само нека излезе аман....:headbang::headbang:

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  5. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Можеш и сега да испиташ за тироидната, една од симптомите која укажува на тироидната е забрзан пулс, забрзаниот пулс пак го зголемува притисокот, ако не е тироидната тогаш после тоа направи си ехо и екг, пред да се породиш не после.

На galapce, mariz, makedonkamak и 2 други им се допаѓа ова.
  6. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Баш те мислев каде си,те нењма цел ден да пишеш,ама добро,ете си направила контрола и сега знаеш која е причината,среди си со тироидната,провери тироиден статус и ќе се среди се,не грижи се...а се случува навечер да се испотиш посебно кај вратот и градите?И тоа е симптом за неправилно функционирање на тироидната.

Последна измена: 27 јануари 2015
    На mariz и Ivanushkaa им се допаѓа ова.
  7. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Arno si bila i si videla, obavezno ispitaj si TSH I FT4 i na endokrinolog obavezno da idesh i da ti gi vidat rezultatite i ne daj boze ako treba odma se pocnuva so terapija iako si vo bremenost..... ti poskauvam se da e vo najdobar red, a zaradi visok pritisok obavezno proverisi i proteini vo urina mi se cini bese, i se drugo sto treba vo konsultacija so genokologot, za da vidis za preeklapmsija nedaj boze ...so lesno i od srce ti poskauvam se da e vo najdobar red....:)nemaj gajle se se sreduva ;)

На mariz и espana им се допаѓа ова.
  8. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    Јас мислам дека машките бебиња поранано се раѓаат, додека девојчињата во полн термин. Но, индивидуално е кај секоја жена. Секој организам е различен, така да само погодуваме:(:)
    Снаа ми има родено две машки деца и со двете само што влезе во 9-ти ги роди. За првото дете дури и неочекувано беше, ние го чекавме после еден месец, а тоа дојде многу порано:D
    Ајде издржи и уживај во прекрасните моменти со твоето меше. Пробај повеќе да се движиш т.е да излегуваш на прошетки. Поубаво ќе се чуствуваш ти и нема многу да се оптеретуваш со секакви мисли. Ако заседиш и залежиш дома има само да се жалиш-де ова ми е, де ова, де ме боли ногата итн. Барем јас сум таква:$:$:$:$:$:$:$:sweat:

На Bufi и referentka им се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Pa vcera pravev eho i ekg, malku ne go razbrav doktorot, no vaka pisuva: Oteznata poprecizna doplerska procenka poradi prisutnata sinusna tahikardija za vreme na pregledot. Normalna srceva akcija, zabrzana. A za tiroidna pisuva: Obata lobusa zgolemeni, homogeni. Denes ne otidov za preku krv da mi ispitaat tiroiden status, kje odam utre pa kje vidime.Bebus si pretka si mrda i gajle nemam, ako treba da ne se zamoruvam kje lezam uste dva meseci vo krevet, pa i bucka da se napraam kje slabeam posle :)

На bittersweet и espana им се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Pa iskreno cela se potam, zatoa spieme so iskluceno parno i uklucen navlaznuvac na vozduhot i pak spijam do pola pokriena :D a odamna edna profesorka me prasa dali imam ispitano tiroidna, deka me zagleda vo grloto... Zar e mozno i taka nadvoresno da se vidi?

11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.663
    можно е да се види надворешно ако докторката е искусна.Ама не се секирај толку.Колку што читам бремена си..тоа се симптоми и на бременост.

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Toa da... Od koga ostanav bremena mi e taka tesko, zesko celo vreme i srceto mnogu mi cuka jako, ama ne mi izgleda normalno mene 140 da ti cuka a da stanes da otides do kujna samo, koga lezam mi e nad 100 celo vreme :/ a za tirodinata toa odamna bese nikogas ne sum ispitala di sega, pa mozno e da ja imam podolgo...

13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.663
    Да, точно е дека чука побрзо.
    Ако случајно пак јадеш нешто масно, ке добиеш впечаток дека срцето во грло ти чука.
    Не размислувај дека ти е нешто,ништо не ти е.
    Уживкај си и терај си бременост на раат

На Bufi и mariz им се допаѓа ова.
  14. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    @mariz Надворешно може да се забележи баш кај грлото промени,не е лошо да си провериш,инаку другиве симптоми со потење и забрзана работа на срце се карактеристични и за бременоста,ти за да си бидеш спокојна провери си,за мирно да спиеш.А и не верувам дека е нешто страшно со тироидната,бидејќи како што следам,брзо си останала бремена. :) ;)убаво велиш ако треба ќе лежиш до крај,се за добро на бебчо :) Не грижи се ,јас лежам само,ама не се направив буцка :) :)

Последна измена: 28 јануари 2015
    На Ivanushkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Da da brzo ostanav, duri so tolku neredovna menstruscija ne mi se veruvase :D mi kasnese nekogas po cel mesec, ama koga ostanav bremena kako da znaev odma, iako mi kasnese samo 7 dena cuvstvuvav deka ima nesto :)

На Ivanushkaa, Bufi и espana им се допаѓа ова.
  16. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Одлично, ;) сега уживкај си со клоцкањето,одмарај си,чувај си се...

На mariz и Ivanushkaa им се допаѓа ова.
  17. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.967
    Допаѓања:
    4.040
    Jas sepak muslam da gi ispitas tiroidnite hormoni Tsh, T3, T4.. cim i na eho e primeteno i na izgked ima nesto a i tiroudnata znae da vlijae na bebeto dokolku e mnogu pokacena jas nisto ne bi ostavala na slucajnost.

18. bittersweet

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Не давајте вакви совети да си уживка а посебно дека ништо не и е, не е нешто страшно но е нешто.:!:

@mariz провери си ја тироидната скоро 99% е таа, ќе ти даде лекарот лекови за да ја регулира работата на тироидната и тогаш ќе можеш да си уживкаш во бременоста.
    Во бременоста волуменот на крвта се зголемува за 30-40 % и срцето работи повеќе него ли порано затоа сега ти се поизразени симптомите за тироидната.
    И да не се провериш нема ништо страшно да се случи меѓутоа го оптеретуваш срцето со зголемениот пулс кој со лекови може да се регулира и ќе ти останат последици за понатаму а може лесно сега да се санира состојбата.

На mariz и darcy им се допаѓа ова.
  19. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Jas da ne bidam pogresno sfatena,pisav da si uzivka mislejki deka bebceto i mrtka,vo taa smisla namesto da i pisam bidi pozdravena i pisav uzivkaj,inaku pisav i moe mislenje e deka treba da si proveri cisto da znae na sto e i da se uspokoi.....a i veruvam deka ke proveri bidejki site nie ,posebno sega koga sme bremeni,ne ostavame nisto na slucajnost,za sekoja sitnica se konsultirame so dr. :)

20. bittersweet

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Уживај не се однесуваше постот на тебе туку на форумџиката што ја цитирав.:hai:

На espana му/ѝ се допаѓа ова.