Jas bev na lekar za srceto deneska i imam tahikardija.. otkucaite mi bea 108 tamu (a ne odev peski mn i baska posediv tamu pred da me snimi), malku se isplasija tamu i pritisokot mi bese 160 so 100... Doktorot rece deka mi e od bremenosta, no za sekoj slucaj i od koga kje se porodam da si napraam ekg i eho na srceto. Tiroidna zlezda mi gledase so eho isto, ima zadebeluvanje i moram i tiroiden status preku krv da ispitam (mozno e i od nea da mi e ubrzano srceto) :/
Странство сум Еспана така да немам многу избор...Во моментов ако ме прашаш може и во штала само нека излезе аман....
Можеш и сега да испиташ за тироидната, една од симптомите која укажува на тироидната е забрзан пулс, забрзаниот пулс пак го зголемува притисокот, ако не е тироидната тогаш после тоа направи си ехо и екг, пред да се породиш не после.
Баш те мислев каде си,те нењма цел ден да пишеш,ама добро,ете си направила контрола и сега знаеш која е причината,среди си со тироидната,провери тироиден статус и ќе се среди се,не грижи се...а се случува навечер да се испотиш посебно кај вратот и градите?И тоа е симптом за неправилно функционирање на тироидната.
Arno si bila i si videla, obavezno ispitaj si TSH I FT4 i na endokrinolog obavezno da idesh i da ti gi vidat rezultatite i ne daj boze ako treba odma se pocnuva so terapija iako si vo bremenost..... ti poskauvam se da e vo najdobar red, a zaradi visok pritisok obavezno proverisi i proteini vo urina mi se cini bese, i se drugo sto treba vo konsultacija so genokologot, za da vidis za preeklapmsija nedaj boze ...so lesno i od srce ti poskauvam se da e vo najdobar red....nemaj gajle se se sreduva
Јас мислам дека машките бебиња поранано се раѓаат, додека девојчињата во полн термин. Но, индивидуално е кај секоја жена. Секој организам е различен, така да само погодуваме Снаа ми има родено две машки деца и со двете само што влезе во 9-ти ги роди. За првото дете дури и неочекувано беше, ние го чекавме после еден месец, а тоа дојде многу порано Ајде издржи и уживај во прекрасните моменти со твоето меше. Пробај повеќе да се движиш т.е да излегуваш на прошетки. Поубаво ќе се чуствуваш ти и нема многу да се оптеретуваш со секакви мисли. Ако заседиш и залежиш дома има само да се жалиш-де ова ми е, де ова, де ме боли ногата итн. Барем јас сум таква
Pa vcera pravev eho i ekg, malku ne go razbrav doktorot, no vaka pisuva: Oteznata poprecizna doplerska procenka poradi prisutnata sinusna tahikardija za vreme na pregledot. Normalna srceva akcija, zabrzana. A za tiroidna pisuva: Obata lobusa zgolemeni, homogeni. Denes ne otidov za preku krv da mi ispitaat tiroiden status, kje odam utre pa kje vidime.Bebus si pretka si mrda i gajle nemam, ako treba da ne se zamoruvam kje lezam uste dva meseci vo krevet, pa i bucka da se napraam kje slabeam posle
Pa iskreno cela se potam, zatoa spieme so iskluceno parno i uklucen navlaznuvac na vozduhot i pak spijam do pola pokriena a odamna edna profesorka me prasa dali imam ispitano tiroidna, deka me zagleda vo grloto... Zar e mozno i taka nadvoresno da se vidi?
можно е да се види надворешно ако докторката е искусна.Ама не се секирај толку.Колку што читам бремена си..тоа се симптоми и на бременост.
Toa da... Od koga ostanav bremena mi e taka tesko, zesko celo vreme i srceto mnogu mi cuka jako, ama ne mi izgleda normalno mene 140 da ti cuka a da stanes da otides do kujna samo, koga lezam mi e nad 100 celo vreme :/ a za tirodinata toa odamna bese nikogas ne sum ispitala di sega, pa mozno e da ja imam podolgo...
Да, точно е дека чука побрзо. Ако случајно пак јадеш нешто масно, ке добиеш впечаток дека срцето во грло ти чука. Не размислувај дека ти е нешто,ништо не ти е. Уживкај си и терај си бременост на раат
@mariz Надворешно може да се забележи баш кај грлото промени,не е лошо да си провериш,инаку другиве симптоми со потење и забрзана работа на срце се карактеристични и за бременоста,ти за да си бидеш спокојна провери си,за мирно да спиеш.А и не верувам дека е нешто страшно со тироидната,бидејќи како што следам,брзо си останала бремена. убаво велиш ако треба ќе лежиш до крај,се за добро на бебчо Не грижи се ,јас лежам само,ама не се направив буцка
Da da brzo ostanav, duri so tolku neredovna menstruscija ne mi se veruvase mi kasnese nekogas po cel mesec, ama koga ostanav bremena kako da znaev odma, iako mi kasnese samo 7 dena cuvstvuvav deka ima nesto
Jas sepak muslam da gi ispitas tiroidnite hormoni Tsh, T3, T4.. cim i na eho e primeteno i na izgked ima nesto a i tiroudnata znae da vlijae na bebeto dokolku e mnogu pokacena jas nisto ne bi ostavala na slucajnost.
Не давајте вакви совети да си уживка а посебно дека ништо не и е, не е нешто страшно но е нешто. @mariz провери си ја тироидната скоро 99% е таа, ќе ти даде лекарот лекови за да ја регулира работата на тироидната и тогаш ќе можеш да си уживкаш во бременоста. Во бременоста волуменот на крвта се зголемува за 30-40 % и срцето работи повеќе него ли порано затоа сега ти се поизразени симптомите за тироидната. И да не се провериш нема ништо страшно да се случи меѓутоа го оптеретуваш срцето со зголемениот пулс кој со лекови може да се регулира и ќе ти останат последици за понатаму а може лесно сега да се санира состојбата.
Jas da ne bidam pogresno sfatena,pisav da si uzivka mislejki deka bebceto i mrtka,vo taa smisla namesto da i pisam bidi pozdravena i pisav uzivkaj,inaku pisav i moe mislenje e deka treba da si proveri cisto da znae na sto e i da se uspokoi.....a i veruvam deka ke proveri bidejki site nie ,posebno sega koga sme bremeni,ne ostavame nisto na slucajnost,za sekoja sitnica se konsultirame so dr.