19 ми беше..дали можеби ти имаш искуство за макава што побарав совети.Кога беше позитивна,дали имаше болка во главата поточно челото,синусите,измеѓу очите,надолу накај носот.Пукнав два дена
Имав главоболка , но премногу ми беше затнат носот, никат у живот така не ми бил Види со матичниот може и кај тебе е така
Devojki, naprabiv brz test mi pokaza pozitiven Utre cekam rezultati od pcr test da vidam kako ke bide Ako se razlcni koj e verodostoen test ?
Мене ми беа различни, брз позитивен, пцр негативен. Не знам кој е веродоатен, не знам дали прележав, имав благи симптомии како настинка. Ќе видиме на тест за антитела. Утре ќе правам димери.
Pocnav od minstata nedela na rabota, i vcera mi beshe mn losho Deneska napraiv pcr megutoa utre ke imam rez , i vo meguvreme napraiv brz
Ne se plasi mila samo ako si prviot pat porodena so carski rez sega pak ke bide so carski rez na sestra mi prvoto i vtoroto dete i se razlika 21 mesec i oti nemase 2 god pominato od prviot do vtoriot poragaj ja porodija so carski rez i ok pomina i posle i za treto dete ostana bremena i tretoto go rodi so carski rez i so lesno mila gospod da e so tebe i so maloto da ve cuva
Ама и јас прележав и корона и грип и стомачен, и у никој случај не ми беше даден антибиотик, башка ниту витамини не ми поднесува желудникот па на овошје и зеленчук бев само и чај. Ако не е бактериска реакција што би можело да наштети на плодот? Антибиотик повеќе штети да пиеш отколку да истрпиш болка бо грло или глава. Ти кажувам од сигурни извори, плус сопругот ми е доктор и тука во никој случај не смее да препише антибиотик без дијагноза, следува казна. Пред да го издадат лекот фармацевти со диплома проверуваат врз основа на каква дијагноза е даден лекот на пациентот. Кај нас и без рецепти даваат антибиотик во аптеки, на почек, ама тоа само кај нас го има, секаде во светот е контролирано користењето на антибиотик, казни летат.
Јас па на 40° скоро се, освен крпите 60° така и пишуваше на етикетите. Цел живот перам према етикетата што си е сигурно, сигурно си е.
Ист резулат имавме, и затоа си земавме одмор дома си поседовме двајцата. Плус од со маска седеше дека кашлаше.
И Антибиотици се ризик сами по себе за бремени, и тоа што ги даваат докторите не го намалува ризикот, ама ако се нема избор ако се закачи нешто бактериско мора да се ризикува. Иначе во странство сум и тука за киселини не ми дадоа ништо, чак и сода ми рече подобро не. Вика касни јаболко, салата и пробувај алкална храна да јадеш многу, во помали оброци и почесто. Антибиотик тука стварно ако се има потврдено бактерија која може повеќе да наштети на плодот, иначе не. Ама што да се прави кога кај нас во Мк. докторите си го користат како универзален превентивен лек, пациентите не се ич криви.