Хахаххаха,баш интересно,јас се пронајдов во тоа,,уживај,,бидејќи тоа е карактеристика моја ,замена за поздрав
Utre kje odam, doktorot rece deka i skoro e siguren deka e taa, rece nisto ne ti prepisuvam sega... koga kje se osigurame deka e tiroidnata kje mi prepise nesto. A razbiram deka bremenosta ne e bas lesna osobeno vekje nad 30ta nedela stanuva potesko... Nemozev da izdrzam vozduh nemam koga mi cuka premnogu, imam normalna bremenost a da nemozam da prosetam poradi srceto ne e fer
Ajde malku da gi ostavime grizite, jas barem do utre dodeka ne ispitam Inace citate nekakvi knigicki za bebinja? Ili da ne znaete nekoi interesni internet strani? Jas sekoj den samo cepkam nesto po internet, kako se banja bebence, kako se presoblekuva, kako se masira nesto kje dojde samo od sebe, instinkt majcinski no sepak da se educiram malku Isto taka si ja kupiv knigickata Bebe priracnik, interesna e i taa
Ми се чини како да ти седам дома и те терам на преглед со сила ама навистина сакам да ти се подобри ситуацијата и вистински да си уживаш во бременоста и плус утре ќе треба да си здрава за да трчаш по бебушот. Провери си утре затоа што, замисли уште колку е расте бебето ќе биде уште поголемо и ќе доаѓа до повеќе загушување а ќе треба да стануваш да мочаш 10 пати навечер, се тоа може да се избегне со еден обичен преглед и лекарства.
Haha ne beee jas trebase deneska da odam, ama deka dva dena po red bev stanata vo 7 nemozev da stanam deneska, tolku bev utepana sto mm koga me budese mu zborev so zatvoreni oci, nemozev da gi otvoram a nemam zakazano, privatno bev i na ekg i eho na srce, kaj istiot kje odam i utre za tiroidna e bogami imam uste puni dva meseci... Kje mora ili da odmaram mnogu ili nesto da pijam
Јас не читам ништо,ми донесоа на подарок книга за бременоста,ама ја подарив на една трудница,јас не читам.Кога ќе дојде време ,само шо себе ќе си дојде и ќе се научам
Pa toa vikam majcinski instinkt kje ti dojde. Porano ne citale ni knigi, a ne pa ni internet pa eve site nie sme zdravi, pravi Mene deka mi e dosadno si citkam
Мене искрено почнува да ме фаќа страв дали ќе знам како со бебушот.. Се надевам нешто и природно ќе ми дојде, нешто во болница ќе ми покажат, помош ќе имам ама нејќам на тоа да се ослонувам. После си викам - сите родиле и се снашле, ќе можам и јас
Верувајте сите трудници ги фаќа страв и паника, јас 12 години предходно сум избањала илјадници бебиња на работа а кога си дојдов дома со син ми дојде време за бањање, тој плаче, јас плачам, ми беше страв да го соблечам па мм го бањаше првите неколку дена додека се смирив малку. Убаво е да се прочита некоја од книгите чисто да знаете отприлика што ве очекува, нешто во болница ќе ви покажат, нешто сами од себе, нешто од интернет, негде ќе грешите, се е тоа нормално и додека се свртите децата пораснале.
И мене почнува да ме фаќа страв околу ова прашање. Само размислувам како ќе биде и што ќе биде, како ќе го бањаме.... Се надевам дека ќе биде се во ред
@mariz Јас сеуште не сум трудна ама сум година дена на терапија за тироидна. Мене ендокринологот ми рече во оној момент кога ке останам трудна, веднаш да дојдам на нова проверка на хормони и зголемување на терапијата бидејќи тироидната и те како е поврзана со правилниот развој на бебето.Многу добро ги знам симптомите на тахиардија, зголемен пулс над 100 и вознемиреност....со терапијата сега се е во ред, па затоа провери си ги да си го тргнеш тоа од глава да не се оптеретуваш. Секое добро, поздрав
Мешиња,ајде едно прашање пред легнување Ме интересира како го чувствувате стомакот во трето тромесечие.Мене до пред некоја недела ми беше ок,сега како се зголемува ми тежи некако,потешко станувам,од тежината како да осеќам некоја блага болка во долен дел на стомак,па знае и кај јајниците да осетам таква болка,а исто така одвреме навреме и кичма ќе ме заболи.Како е кај вас? Уживкајте си и имајте добра ноќ
Мамички едно прашање - од прилика која недела почнавте да ги осекате бебињата?Знам дека е индивидуално,ама сепак од кога до кога да очекувам Убав ден на сите
Јас уште од 15,16 недела осетив нежни движења како со пердувче да те галат А ,,вистински,,клоцкања некаде по 20 мислам,ама кај секоја е индивидуално.Која недела си ти?
Jas ubavi klocanja pocnav tek 24, 25 nedela, pred toa taka kako peperutki da mi preletuvaat, nezno od vnatre mi cukase. Sega vo 30 ned vekje i mi potskoknuva stomakot
Мене стомакот ми тежи уште од почеток на седми месец (сега сум средина на осми). Се чудев како може ама ете можело. Цело време станувам од кревет како тенк и имам мака те со кичма те со јајници. Така да ваљда е нормално
@mariz ,aj bidejki si pred mene kazi mi dali koga te klocka taka silno duri i te zaboluva,mene sega me.kloca silno i osekam duri bolka,me shtrecka a kako citam se posilno i posilnoke kloca
@IveBrajan , ti blagodaram za odgovorot,pa bas taka i kaj mene ,eve na pocetok na sedmi sum i imam neverojatna promena,mi nateznuva stomakot,me zaboluvaat jajnici,ama stom i kaj tebe e taka znaci normalno e
Pa da ti kazam ako se zaboravi da mava vo edno mesto povekje, pocnuva da me boli, ama ne nekoja jaka bolka taka cudna kako da mi gi ispipkal nekoj ogranite ili stomakot od vnatre cudna bolka... inace jas deneska ja pocnuvam 31va nedela, letaaa vremevo ej
Da,da, ne jaka bolka ,bas znaeme kakva Inaku bravo ,so lesno da ti pominat do kraj nedelive.A so koja nedela se zapocnuva osmi mesec?