Мамички јас се уште ништо не пијам ни фолна ни ништо. Дури на 16 фев имам закажено на прв преглед а по мое ќе сум веќе 8 недела. Ок ли е што не примам ништо?
Treba da zemas barem folna i prenatalni vitamini koga veke si bremena. Tesko da ke nadohnadis preku hrana samo
Бидејќи не живеам во мк. Порано од 16 фев несакат да ме примат. Имам дома femibion 1 ама незнам дали да пијам бидејки не ми е препишано од лекар
Folnata se pie najmalku tri meseci pred da ostanes bremena I normalno otkako ke zabremenus I e mnogu bitna vo prvo tromesecje odnosno do 12-13 nedela, zaradi neuralna cev kaj bebeto da se formira ubavo.
Мене ме чекаа секој месец синко да се разлоши, ај до 6м, ај до годината, ај до 2 години, ај до 3, ама да чукнам у дрво имам супер детенце и на сите им посакувам исто. Си има бубачки, не дека не, ама е многу културен, фин, не крши, не прави бељи, ме слуша и не сум имала трескање од земја за ништо. Мош и на Славен крвта јужњачка така ќе му делува.
Еве мила само што се вратив...бебе е добро , од ниската постелка било...ми рече д-р строго мирување и да се боцнам прогестерон депо и утрогестан да ставам сабајле и вечер
Неколку капки лимон, неколку зрна жив ориз, јаболка. Мене секоја вечер различно ми делува покрај гастрогардот Опремена сум со се до кревет, па кога како ќе фати
Јаболко или неколку зрна ориз жив легни на лева страна малце кока кола. Не секогаш помага некогаш ќе си ги трпиш. Прашај си за компесан докторот ама ако не ти се почести ако ти поминува не користи. Мене ми помагаше јаболкото најмногу.