Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Inamya

Inamya Популарен член

Јас сум 19 +5 и почесто почнав да се чуствувам ко тенк да ме прегазил :D
    Брзо се изморувам, губам сила од малку, исто спиењето мачно ми е вртењето (а не ми е многу голем стомакот), киселините пак ми се вратија... Оффф ај да не се жалам повеќе :)

Калатеа likes this.
  2. macalavica

macalavica Популарен член

ке пишам и тука бидејки темава е поактивна.
    Ве молам за препорака за гинеколог за водење на високо ризична бременост од Систина или Ремедика.
    Се јавив во Систина, ми рекоа 3000 преглед +3000 ехо.
    Во Ремедика 2700 ден преглед и ехо заедно.
    Искрено незнам кај да одам, ова некако ми е премногу 6000 секој месец,има ли некоја членка да следи бременост во Систина?Секое одење ли наплаќаат по 6000?
    Јас сакам да одам на 2 недели, еднаш кај матичната еднаш во Систина.

Erika.greeneyes likes this.
  3. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Оди кај Симонида во Ремедика, докторката е врв.

Dee*Tee and ray111 like this.
  4. Marsic

Marsic Истакнат член

Незнам за тоа пишав да си праша доктор они повеќе знаат ја само кажав за деугаркава знам дека нејзе и дозволуваа вакцина и тоа исто и во 3то тромесечие нека си праша пишав убаво не сум доктор да и кажам земи фала богу.

5. Mrs.Sofija

Mrs.Sofija Истакнат член

Прегледот е ехо, според мене значи за преглед 3000, не 6000. Не ми е логично поразлично да наплатат. Втор скриниг е 5000, а прв не се сеќавам точно 4000 и нешто. Преглед редовен не може да биде поскап од скрининг. Ако грешам нека ме поправи некој

6. macalavica

и мене тоа ме зачуди, викам па нели е тоа исто, ми вика не е, првиот пат се плаќа така а понатаму како ке одлучи докторот, некогаш само преглед наплачаат некогаш само ехо.Некако ми нема смисла 6000 за преглед.
    затоа и прашав дали има некоја членка која води бременост таму?

7. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Јас бев еднаш ми наплатија 6000 преглед плус ехо. Добро ти кажале. А за водење бременост не знам.

8. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Ја бев сега на 18ти платив 3000 ден нема шанси да е 6000.

Matea94 and macalavica like this.
  9. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Озбилно?
    Цц ужас.
    Кај кој доктор беше?

10. Трепетлика

Трепетлика Истакнат член

За Систина не би знаела, но од Ремедика јас лично сум презадоволна. Во првата бременост имав многу компликации и се помина одлично благодарение на др. Зоран Јовановски. Се чувствував во сигурни раце и точно се гледаше дека знаат што прават докторите. Освен тоа мислам дека се порастеретени од Систина со гужви и може да посветат секому доволно време и внимание.
    Јас најтопло ги препорачувам.

11. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

јас ја водев така цела бременост на 2 недели идев кај матичната, на две во систина, фактички ми доаѓаше еднаш месечно таму и кај матичната, плаќац по 2.800 преглед, ама сега е поскапено на 3.000 и скрининзите 5.000 .. никогаш не сум платила преглед+ ехо :?:

stsmua05 and macalavica like this.
  12. macalavica

Јас во Ремедика баш поради Зоран не сакам да одам,изгубив доверба. Тој ми ја водеше првата бременост и заедно со Ефремовски ме породија царски,ми оставија парчиња плацента,за малце ке умрев.Како последица од преголем стрес добив автоимуни антитела од кои го загубив второто бебе.

13. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Jas vodam bremenost tamu pregledi mi e 2500 den me gleda na eho mi gleda rezultati primer od hemostaza I krvna slika mesecno mi kazuva terapija po potreba primer namaleni zelezo I sl. E sea vo 21 nedela za skrining plativ okolu 5000-6000 den skriningot go pravese drug doktor Dimcev on pravi skrininzi za anomalii vo 12-13 nedela, od 18-21 I uste eden ima vo 28-32 nedela jas na tretiot ne Bev. Sea visokorizicna I jas se vodev ko taka bidejki sum so ivf I do 18 nedela me vodese Dr Lazarevski od 5 sprat odel za ivf on mi go pravese I prv skrining a za 2 skrining me prati kaj Dimcev.Posle 18 nedela mi kaza deka poveke ne vodi bremenosti I da si izberam doktor od 1 sprat odel ginekologija I akuserstvo na prasanje koj vodi visokorizicna bremenost mi kaza deka site se dobri koj I da izberam ama najislusni Dr.Drakulevski I Dr.Dimcev za taa oblast. Jas iako kako visokorizicna bidejki sum so ivf I imam 40 godini nemav drugi problemi primer da treba da miruvam I sl, samo koristev utrogestan do 30 nedela I se posteduvav od fizicki napor I izbrav da odam kaj Dr.Jordanco Ivanov oti smetav deka ne sum do tolku so rizicna bremenost nemav krvarenje niti miruvanje fala mu na gospod i ne otidov kaj posocenite doktori oti sigurno ako vodat visokorizicna bremenosti moze se I pozafateni I zadovolna a sum od mojot doktor I so nego sum dogovorena I za poradjaj.

14. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Не би јавно да ругам, докторица беше, мислам дека замина, ме напна покасно и за друга работа.

Инаку под преглед рачнуаат мислам и брис обичен и плус ехо вагинално или на стомак. Нешто така беше. Е сега ако немаш потреба од брисевите може да закажеш само ехо веројатно. :?:

На кардиолог месецов 6800 ми земаа :tmi::D

stsmua05 likes this.
  15. Анимал

Анимал Истакнат член

Јас баш вчера бев во Систина само 3000ден.ми беше наплатено за ултразвук.

16. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Девојки може да ми кажете што значат овие вредности,дали е нешто опасно. Денес правев крвна слика и имам некои отстапувања од границите на нормалата. Кај матичниов сум од понеделник. Утре викенд не работи.
    Еритроцити 4,2-5,5 ---- мене ми е 4.01
    Хематокрит 37-54 ---- 33.80
    МCH 1,54-1,82 ----- 2.030
    МCHC 19,1-23,4 ---- 24.08.
    И железо нормално до 30, мене ми е 33.

17. Arababy

Arababy Истакнат член

Treba da ja ojacas krvta. Jadi cveklo, spanak...

ray111 and Erika.greeneyes like this.
  18. ray111

ray111 Истакнат член

Јас сум презадоволна од ремедика..одев кај др.Димитров поради комплицирана бременост и сум од него преодушевена. Човекот е премногу стручен. Скрининзите ги правев кај Петрова. За водење бременост незнам како е, мојот матичен ме води супер...ама за прегледи би ти ги препорачала ептен сум задоволна

tajci83 likes this.
  19. ray111

ray111 Истакнат член

На последнава контрола 36н бебе свртено со лицето напред...докторот ми кажа дека има шанси да се врти уште ама ако остане вака ќе бил потежок пораѓај...има некој искуство вакво со бебе да е наместено

20. Трепетлика

Трепетлика Истакнат член

Баш ми е жал што си поминала низ тоа Јас па убедена бев дека сакам да ме пораѓа за второво ама сега ќе размислам богами