Можеби не е прашањето за тука, префрлете ме слободно.17 недела сум. Пијам аспирин секој втор ден и клексан 0.40 еднаш на ден, денес приметив имам модринки по телото, моментално имам на надворешната страна на шаката, дали може да е од овие два лекови да е? Дали имал некој слично искуство?
Биди упорна да ја добиеш или прашај друг доктор 39 недела имав смртен случај во семејството и се напив 1 дијазепам од 2мг ( препорака од доктор, на своја рака не )
Ти Благодарам на одговорот, пред 2 недели пред серклажот ми правеа крвна слика тромбоцити беа 267 референтна вредност 150-400. Деновиве треба да испитам крвна слика и хемостаза па ќе видиме.
Да ве прашам. Гинекологот на прегледот ми рече да си ја пијам фолната што си ја пијам паралелно со фемибрион. Кога бев да ги купам фемибрионот, во аптека ми кажаа дека нема потреба од фолна плус зошто потребната количина си ја има во него. Го пијам само него без фолна, ама зошто би ми рекол гинекологот за толкав внес на фолна? А не ми е тука да го прашам, а не знам дали да ги пијам двете.
Ви благодарам на сите за одговорите.. Тука на итна ми кажаа да земам од 2мг. Пробувам да се смирам сама со себе, да не наштетам на бебе, пратам притисокот, па ако нема подобрување ќе се напијам..
Имам септум - преграда видена околу 8 недела, и ме водат цело време како ризична дека може да дојде до предвремен пораѓај...ама еве ме 36та ја терам...додуша имам и високи ддмери и скриен шеќер, ама главна причина е септумот
Како мислиш како то рекле така прави најубаво. Ние само споделуваме искуство. Јас бев мн вознемирена и пулсот му се зголеми на бебече тогаш ми рече гин подобро од 2 мг напи се да се смири бебето и ти отколку да седиш вознрмирена. Се надевам ќе се смириш за брзо, мисли си на бебе на вас, ќе гп галиш брзо
И јас пиев диазепам од 8ми месец па до ден на пораѓај @Sailorgirl Не виде дека и во болница пиев вечерта пред да ме породат?
Devojcinja me interesira od koga pocnavte da kupuvate raboti za bebeto vo smisla postelnina kozmetika I obleka ? Nas ni e rano od deneska go pocnuvame 6ti imame vekje kolicka so transporter krevetce torbica I relaksator ne prasuvajte zosto
Ако си имате, за тоа нема правило, бидејќи меракот е огромен Јас мислам од 8ми почнав да купувам за првото.