Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Od 31-35 e osmi mesec, a od 36-40 e 9ti, e sega neznam dali puna 31va nedela ili koga vekje kje vlezam vo 32ra kje sum osmi :)

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Mislam deka stom vlezes 32 e pocetok na osmi,pa toa ti e vsusnost isto polna 31 ;) znaci uste ovaa nedela teras,i naresnata vlaeguvas vo osmi,sitno brois :)

На Bufi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Da da bas sega si presmetuvav na eden calculator na internet :) znaci nareden cetvrtok sum vekje 8mi mesec :P

4. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Трето тромесечие:
    Седми месец = Недели 27,28,29,30
    Осми месец = Недели 31,32,33,34,35
    Деветти месец = Недели 36,37,38,39,40
    А според ова што го најдов ,денес влегуваш во осми :)

5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    E mozno e.. jas vaka si racunam, deka termin mi e 4ti April, pa zatoa sekoj 4ti si go racunav kako nov mesec. Pa dodeka se mislam koj sum ete me sum stignala 8ipol :P

На menelele и espana им се допаѓа ова.
  6. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Bas ubavo uste eden mesec imas,osmi dago isteras,i posle stom vlezes vo devetti,nema gajle,koga saka neka izleze bebceto :)

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^јас пак по недели се водев....мн полесно ми беше. А пак на кого и да кажев кога ќе ме прашаше кој месец си во недели одговарав - и одма одеше повратен одговор: деее кажи во месеци.

На Bufi, mariz и espana им се допаѓа ова.
  8. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Секоја различно си рачуна,а пак исто е ,сите едвај чекаме да влеземе во
    деветти ;)

На Snow-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bile84

bile84 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    95
    Јас сум 15+5,и исто ко да имам некои мааали мрдања ,па си викам сигурно си замислувам:D ајде дај боже да биде се по ред

10. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Можно е и да ти се движења,како со пердувче нежно или како крилца од пеперутче те галат :) Мене ми кажаа дека оние кои пред бременост имале мал стомак,порано осеќаат мрдање,сега незнам дали е вистина ама јас имав вдлабнат стомак и баш така излезе рано осеќав....убаво велиш,се нека биде во ред ,тоа е најважно,а за мрткање понатаму има да те нокаутира хахаххахахаха

На bile84 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Jas vo 18nedela prvpat osetiv kako peperutka vo stomakot:) prva bremenost mi e:))

На bile84 и espana им се допаѓа ова.
  12. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    I kaj mene e taka Espana, bas pisuvav prethodno deka go osekam kako da mi tezi nadolu i mnogu mi ja pritiska besikata i jajnicite :))) ama valjda ete taka treba :D

На espana и menelele им се допаѓа ова.
  13. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    :D:D:D:o:D:D

не се секирај - прво се изнасмеав, а после си викам море тешко нас - Ама и јас сум со истите симптоми. Башка и рацете некако ми отекуваат :D
    Така да сите сме исто по тоа прашање.

14. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    Здраво мешиња денеска бев на гинеколог кај матичната и добри се бебињата си напреднуаат има доволно плодова вода и постелката е зрела.Но друго ме мачи денеска испитува и хемостаза и д-димерии на извешајот ми пишува - Основни тестови за хемостаскиот систем протромбинско време 11,8 - нормална вредност 12,5 секунди,корекција инр 0,94 -инр 0,99,активирано парцијално тромбопластинско време(артт)25,6-29,8 ,корекција Р 0,85 -Р 0,99.Тестови за фибринолитичкиот систем Д-димери >500. Мислење -Покачени вредности на Д-димери -потребно е квантитативно одредување на Д-димери и дополнителни испитувања на LА и AFA во ИТМ во Скопје .Сакам да прашам што тоа LA,AFA, кои се тие испитувања зошто се прават и нешто матичната ми спомна можно е да примам клексан инекции зошто се примаат тие инекции од кога си дојдовме дома се плашам и тресам едвај чекам да дојде понеделник и да направам испитување во Скопје:(:(;(;(

15. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Ако,ако,смеј си се,тоа е добро,ама пусти маки :) Јас мислев како растам полесно ќе биде,а сега де ми тежи стомак,ако е надолу ми создава болка на јајници,во некој период на денот па го осеќам високо горе кај желудник,па тука ми ср растегнува,ме заболува :) Како се справувате,лежите,се навикнавте ? Само нека е се во ред ,ќе издржиме,се на нашите мили душички :)

16. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Знам колку си загрижена,но штом ти споменале испитување и клексан,значи каков и да е проблемот има решение.Јас незнам какви се тие испитувања.Инаку јас сум со инекции прогестерон од прв ден на бременост и еве сеуште.Ајде ,ти посакувам се најдобро и понеделник да се расположиш.

17. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Ne se sekiraj, LA I Afa se antikoagulanti, se ispituvaat na transfuziologija vo Skopje, I ako treba, ti davaat kleksan ili fraksiparin inekcii. Nisto strassno, jas gi primam uste od invitroto, a sega sum na kraj na 37ma nedela I bebusot e super. I mnogu drugi gi primale, posebno vo treto tromesecje.
    Inekciite se od malite, potkozni, mene mm mi gi stava doma.

18. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Prvo normalno e da se pokaceni dimerite vo brememosta kako sto nekade citav max. Vo bremenost e 1750. Tebe kolku ti se ? A kleksanot se prima protiv zgrutcuvanje na krvta, kako sto
    Imam citano.

19. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Espana,
    Doprva ke ofkame:D mene mi rekoa uzivaj dodeka si vtoro , zosto vo treto tromesecie se te boli :) ama kako site taka i nie. Samo se da e vo red site drugi simtomi se normalni:hai:

На Ivanushkaa и espana им се допаѓа ова.
  20. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Tokmu taka,najvazno da ni se bebinjata dobri i nie zivi,zdravi,a se sto ni nosi ova tromesecie ke si go prifatime... :) ke ofkame malku ama barem za ubavo ofkame ;)Koja nedela si?

На Ivanushkaa му/ѝ се допаѓа ова.