Od 31-35 e osmi mesec, a od 36-40 e 9ti, e sega neznam dali puna 31va nedela ili koga vekje kje vlezam vo 32ra kje sum osmi
Mislam deka stom vlezes 32 e pocetok na osmi,pa toa ti e vsusnost isto polna 31 znaci uste ovaa nedela teras,i naresnata vlaeguvas vo osmi,sitno brois
Da da bas sega si presmetuvav na eden calculator na internet znaci nareden cetvrtok sum vekje 8mi mesec
Трето тромесечие: Седми месец = Недели 27,28,29,30 Осми месец = Недели 31,32,33,34,35 Деветти месец = Недели 36,37,38,39,40 А според ова што го најдов ,денес влегуваш во осми
E mozno e.. jas vaka si racunam, deka termin mi e 4ti April, pa zatoa sekoj 4ti si go racunav kako nov mesec. Pa dodeka se mislam koj sum ete me sum stignala 8ipol
Bas ubavo uste eden mesec imas,osmi dago isteras,i posle stom vlezes vo devetti,nema gajle,koga saka neka izleze bebceto
^јас пак по недели се водев....мн полесно ми беше. А пак на кого и да кажев кога ќе ме прашаше кој месец си во недели одговарав - и одма одеше повратен одговор: деее кажи во месеци.
Јас сум 15+5,и исто ко да имам некои мааали мрдања ,па си викам сигурно си замислувам ајде дај боже да биде се по ред
Можно е и да ти се движења,како со пердувче нежно или како крилца од пеперутче те галат Мене ми кажаа дека оние кои пред бременост имале мал стомак,порано осеќаат мрдање,сега незнам дали е вистина ама јас имав вдлабнат стомак и баш така излезе рано осеќав....убаво велиш,се нека биде во ред ,тоа е најважно,а за мрткање понатаму има да те нокаутира хахаххахахаха
I kaj mene e taka Espana, bas pisuvav prethodno deka go osekam kako da mi tezi nadolu i mnogu mi ja pritiska besikata i jajnicite )) ama valjda ete taka treba
D не се секирај - прво се изнасмеав, а после си викам море тешко нас - Ама и јас сум со истите симптоми. Башка и рацете некако ми отекуваат Така да сите сме исто по тоа прашање.
Здраво мешиња денеска бев на гинеколог кај матичната и добри се бебињата си напреднуаат има доволно плодова вода и постелката е зрела.Но друго ме мачи денеска испитува и хемостаза и д-димерии на извешајот ми пишува - Основни тестови за хемостаскиот систем протромбинско време 11,8 - нормална вредност 12,5 секунди,корекција инр 0,94 -инр 0,99,активирано парцијално тромбопластинско време(артт)25,6-29,8 ,корекција Р 0,85 -Р 0,99.Тестови за фибринолитичкиот систем Д-димери >500. Мислење -Покачени вредности на Д-димери -потребно е квантитативно одредување на Д-димери и дополнителни испитувања на LА и AFA во ИТМ во Скопје .Сакам да прашам што тоа LA,AFA, кои се тие испитувања зошто се прават и нешто матичната ми спомна можно е да примам клексан инекции зошто се примаат тие инекции од кога си дојдовме дома се плашам и тресам едвај чекам да дојде понеделник и да направам испитување во Скопје
Ако,ако,смеј си се,тоа е добро,ама пусти маки Јас мислев како растам полесно ќе биде,а сега де ми тежи стомак,ако е надолу ми создава болка на јајници,во некој период на денот па го осеќам високо горе кај желудник,па тука ми ср растегнува,ме заболува Како се справувате,лежите,се навикнавте ? Само нека е се во ред ,ќе издржиме,се на нашите мили душички
Знам колку си загрижена,но штом ти споменале испитување и клексан,значи каков и да е проблемот има решение.Јас незнам какви се тие испитувања.Инаку јас сум со инекции прогестерон од прв ден на бременост и еве сеуште.Ајде ,ти посакувам се најдобро и понеделник да се расположиш.
Ne se sekiraj, LA I Afa se antikoagulanti, se ispituvaat na transfuziologija vo Skopje, I ako treba, ti davaat kleksan ili fraksiparin inekcii. Nisto strassno, jas gi primam uste od invitroto, a sega sum na kraj na 37ma nedela I bebusot e super. I mnogu drugi gi primale, posebno vo treto tromesecje. Inekciite se od malite, potkozni, mene mm mi gi stava doma.
Prvo normalno e da se pokaceni dimerite vo brememosta kako sto nekade citav max. Vo bremenost e 1750. Tebe kolku ti se ? A kleksanot se prima protiv zgrutcuvanje na krvta, kako sto Imam citano.
Espana, Doprva ke ofkame mene mi rekoa uzivaj dodeka si vtoro , zosto vo treto tromesecie se te boli ama kako site taka i nie. Samo se da e vo red site drugi simtomi se normalni
Tokmu taka,najvazno da ni se bebinjata dobri i nie zivi,zdravi,a se sto ni nosi ova tromesecie ke si go prifatime... ke ofkame malku ama barem za ubavo ofkame Koja nedela si?