Јас сеуште ништо не сум купила, од утре сум 16та недела, рано е сеуште. И сеуште не го знам полот на бебето така да не купувам уште сега. Пред некој ден бев на преглед, ама гинеколот не можеше да го види полот.
Јас почнав да си купувам 12 недела кога го дознав полот,за првата. За втората се си имав веќе од првата,уште некои ситници крајот на 8ми месец.
Гинекологот ми велеше не зимајте облека пример плава или розева со сигурност ништо не можам да ви кажам, штом не се гледа ништо можно е женско да е ама 50-50 се шансите, ај се тешам на скрининг кога ќе одам можеби ќе се види тогаш.
Па јас иако девојче повеќе на жолто,бело,зелено и зедов. Многу малку на розе и лила. Од мерак купи си нешто,бело на пример
Мене ми е мерак да си купам нешто розевко ама ќе почекам 2 скрининг. Само разгледувам сега Од синко имам се, само да видам шо бои се Со синко после 2 скрининг купував по нешто ситно ама главното во 8ми го купивме. Ми дојде тешко со стомакот да шетаме, едвај издржував , така да ако можете малку порано бар разгледајте после само да си купите
Да, ама ќе почекам кога ќе одам за Ск од таму ќе купам има повеќе избор, а и треба по нешто да почнам да купувам на крај ќе ми се соберат многу работи.
Jas sekako sakam da si zemam se neutralno iako e masko I zaradi perenje da ne napravam nekoja belja posto mnogu golema domakinka neli... a I ponezni mi se kako za bebe tie pastelnite boi
Ako odis vo Skopje jas gledav minatata nedela vo Sinsay zivo dzabe imas bodinja vo komplet isto neutralni boicki mislam 5 komada 600 denari deka bea
За првото јас сигурно пол дознав во 27 недела Машко, женско, машко, женско ехеееее дур се види меѓу ноџиња ќе се породев
Леле Јас се тешам можеби кога ќе одам на скрининг ќе се види, тогаш ќе бидам 20 та недела. @angelagirl123456 јас дури при крајот на февруари ќе одам, ќе снема до тогаш.
Мене ме натера синчето денес да ги гледаме бебешките алишта, претежно се сини. Ако е девојче ќе си шета така по дома. Туку тој е убеден дека е машко и име има смислено и се во машки род зборува. За него на прв скрининг ми кажа матичниот дека е машко, 12-13 недела.
Која голгота беше човечеееее ауууу Наместо задоволна, јас ифрит нервозна бев секој преглед. Цело време лежеше на страна, значи со ехото ја гледавме во профил, никогаш не видов цело лиценце само пола. Па со тресење стомак бар некако да се сврти ма јок И кога веќе почна да се мести за раѓање во 27 ма недела фала богу се виде дефинитивно дека е женско. Тоа кај мене беше. Ете @mal.ecka виделе пол на прв скрининг.
@shz zenive tuka pisuvaa deka celo vreme imaat eftini raboti I jas ke odam April 5ti juni mi e terminot ... cisto ti pisav da spodelam info moze na nekoj ke mu zatreba a smetam deka iako merakot e golem ne mora da se dava mnogu pari na nesto sto ke go povrakjame mockame I prerasteme za nekolku nedeli
I kaj nas se vide vo 13ta nedela a vo 17ta ni potvrdi 100% iako nekako vo sebe znaev deka e masko neznam dali ste imale takvo cuvstvo
Јас немам никако претчуство какво е, еднаш мислам женско нареден пат мислам машко, нека е живо и здраво тоа е најважно. Можеби гинекологот ќе видеше, ама маж ми ајде го задржуваш докторот и овој упорен беше докторот уште малку ме погледа, ама џабе. Јас мислам штом не е видел ништо можеби е женско.