Незнаат зашто веќе матката се имаше раширено со ембрионче и неможеше да се измери...да ја видеа пред тоа барем да се решев од нервози ама тоа е што е...здеавје боже прва прилика кога ќе смеам одма ја средувам
Здраво Бремена сум 23 недела осејкааам печење на интима дали има некои вагиналети што се ставаат на природна база или крема Се мијаам со камилица ама не ми поминува на гинеколог сум тек за една недела Ви благодарам
Zdravo devojki, dali imat moznost ili na nekoja da i se slucilo od testot NIFTY da vi pratat poklon za bebusot posle rezultatite? Imam poklon po posta istito den koga gi dobiv rezultatite ama ne zna od koj e haha. A narackata e kreirana pred uste da mi se javat tie
Без разлика што си дури наредната недела на преглед јави се и кажи си дека си бремена дека сакаш брисеви да ти земе не чекај на брис не ти го гледа бебето 1мин раб му е да земе брис. На своја рака не си зимај ништо според мене најубаво јави си се уште денес кажи дека сакаш брис само да ти земе имаш печење или отиди нема да те врати сигурно.
Zdravo, momentalno sum na porodilno, vo megju vreme ako ostanam bremena dali ke moze da otvoram patoloska pa pak porodilno?
Имаат ли на нет страна да ѕирнам што има....јас штом влезам во 6 за една недела сакам да почнам да нарачувам по нешто
Значи кога ќе ти честитаат за убавата вест, па ќе те прашаат “Планирано ли беше??” 10 години заедно, 2 години во брак, и на крај уште и планирано дали било! Дури и да не било како може така да прашаш, сигурно нема да ти речам дека ми е грешка детево, ццц па и тоа блиска другарка… Ете така само револт да си искажам
Аххх многу добро знам како е, во кожата ти сум јас после свадба точно еден месец на меден месец на одморот сум забременила и истото прашање ми го поставуваја и дали сум пратела плодни денови, како ми успеало од прва итн многу мизерно...
Па прашањата што ти ги поставиле тебе не се мизерни како на членката погоре.. Многу жени се борат со инфертилитет и бараат одговори на многу прашања а ти сигурно си се пофалила дека од прва фатило па нормално дека ќе се зачудат пошто тоа е реткост многу .. помизерно ми е да се фалам дека од прва фатило него да прашам како успеало од прва.
Ти душо каде прочита дека сум се пофалила? Како и да е никој нема за право да праша дали било планирано и како успеало од прва бидејќи тое е господова работа кога сака тој ке биде јас од каде да знам како успеало па да одговорам на такви прашања
А тие од каде знаат дека е од прва? Ако можеш помогни и одговори ако не нема потреба од потенцирање од кој пат фатило.
Mamicki da ve prasam 20 nedela sum mi se javi tahihardija bese pomalku sega ovaa nedela mislam posle sekoe jadenje jas imam tahikardija I kazav na maticnata mi vika vo red e bliznaci nosis a mene me faka strav dali e normalno srceto duri I vo usite si go slusam
Бидејќи сум од муслиманска вероисповед и пред брак не планирав деца како шо ни налага верата ете зато знаеа.
Мислам дека не е од кај нив, не сум слушнала дека даваат подароци. И јас правев Нифти, немаше подароци.
Јас искрено на прво читање не ни помислив дека она се фалела, мислев дека ја прашувале бидејќи забременила одма после свадба па сами си претпоставиле. Како и да е, едно е совет да побараат, друго е такво прашање да постават, ептен е невкусно