Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.730
    Допаѓања:
    17.691
    Јас добивав коментари и од млади машки/женски што воопшто не се ни во врска, не па да се обидуваат за дете, така да не ми е воопшто незгодно :)

На cherry89, fana, Калатеа и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Indi96

Indi96 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    543
    Балкански менталитет тоа е... Најважно е бебушите да ни се живи и здрави и сите со лесно да си ги дочекаме:inlove::inlove::inlove::inlove: и извини ако те навредив не намерно :*

На stsmua05 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.564
    Допаѓања:
    8.565
    Тоа и мене ми беше зборот.
    Јас никаде не спомнав дека се работи за луѓе што се борат со неплодност.
    Баш таквите само ми честитаа без никакви коментари.
    А такви коментари добив баш од луѓе што или веќе имаат деца или пак не се ни мажени/женети ни па во врска.

На fana и pamelche им се допаѓа ова.
  4. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.349
    Најбитно е тоа !
    Извини и ти :inlove::hug:

На Indi96 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    34 +2
    Денес матичната ми земаше брисеви носев во микробиологија. Кога ми го стави спекулумот толку непријатно и болно, кажа дека конецот си стое, зашиено, затворено, а мене ту мач болно. Страв ми е за вадењето. Ај искуство со вадењето конци..
    Денес со болки вагинално во вид на сечење. Клекни стани постојано со малата, нема да оде во градинка 2 недели, ковид + воспитувачка, кој ќе трпе уф. Пренапорна е. Само мама, мама, мама.

Денес за да ме примат на преглед на гинекологија за извештај за боледување ми бараа брз аг тест, без негативен рез неможе да влезиш на одделение. Поука-да си купам/купиме тестови. Вечер по полноќ ќе имаш недај боже потреба да одиш нема отворено аптека, а таму немале тестови. Лудница, страв ме фаќа дополнително за пораѓајот. Иако веќе имам едно дома, мора психичка припрема за се што следува. (за болницата во Кавадарци е ова)

На Neutesna и дамјана им се допаѓа ова.
  6. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.880
    Допаѓања:
    18.758
    Којзнае што мислење имале за мене што бев бремена со толкав стомак на свадба. Можеби дек сакам да го задржам па сум го прелажала со бременост.

На Erika.greeneyes и Mantub им се допаѓа ова.
  7. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.349
    Дали има кај нас чај од листови од малина? :wasntme:

8. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.155
    Не знаат да го постават прашањето, дали било очекувано или ве изненадило, мислам е поприкладно прашање, ако веќе мораат да прашаат, а со блиските искрено мене не ми сметаше да споделам, и без да прашаат. Чак уште и ко планирав да забременам со блиските другарки споделив:D мене ме нервираа повеќе не така блиски со прашања "ајде што чекате, правете едно мало" или на прашање дали имаме деца, одговарам не, а они ми викаат "ајде како е господ никој не е"...:envy:

На Erika.greeneyes и Ljubova им се допаѓа ова.
  9. Indi96

Indi96 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    543
    https://bilnaapteka.com.mk/kontakt.nspx
    Има тука контакт тел од билнава аптека... Да се јавиш да прашаш можда има

На stsmua05 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. cherry89

cherry89 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    390
    Такви коментари се бетер (facepalm)

Инаку и јас секако си кажував отпосле во тек на муабетот дека долго време сме се спремале психички и сме планирале момент кога да почне да се пробува, ама во овој случај не дочека да си кажам. Како и да е, дури и да не кажувам мислам дека нема потреба ништо да прашуваат колку и да ми се блиски, сама ќе им кажам ако сакам. Мене ми е тоа интимна и приватна работа, па само јас и мм си знаевме.

Освен ако секако не се работи за барање совет за неплодност како што спомнаа некои членки претходно, ете би им кажала дека пола година претходно пиев пренатални витамини (ако тоа играло голема улога во забременувањето), следење овулација итн.

Ама исто и кај мене како и кај друга членка, прашањето беше од девојка што ниту е во врска, ниту планира деца во наредниве години. |(

На Honny му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Здраво мешина. Бремана 37 5+ неколку дена отворена 5цм второ детенце си имам болки одвреме навреме како менстурални и болки во кичмата ама не сеуште родилни болки... Со првото дете не бев отворена се до последниот ден и незнам дали е нормално ова... Почекуваме да видиме како ќе биди и како ќе оди.. Плодова вода доволно болки немам јаки во моментов скоро и да ги немам како тапи болки... Всабота сум пак на цтг, а на цтг баш ко бев немаше болки некои посебни освен припремни. Осеќам дека си се отворам полека уште па се надевам дека сабота ќе ме задржат дали би ми ставиле провокации или слично нешто незнам пошто за првото дете појдов отворена 9 прсти со контракции на 2мин... Што да очекувам со ваква слика? Првото го родив за 15 минути

12. DejziSk

DejziSk Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2020
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    487
    Mislam deka nikoj ne moze da ti kaze sto da ocekuvas, sekoj e individualen, moze i utre da bide a moze i za edna nedela :D ednostavno nema pravilo. Samo opusteno, pozitivna misla i so Gospod napred se ke ispadne super.

На Snow white му/ѝ се допаѓа ова.
  13. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.269
    Допаѓања:
    4.935
    здраво, има ли некој проблем со подуеност и гасови.6 недела сум, што и да изедам стомакот ми е како балон и имам гасови, смее ли еспумисан во 1 во тромесечие?

14. Arababy

Arababy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    2.022
    Vnimavaj na ishrana i toa e normalno i jas bev poduena prvo tromrsecie od sto i da jadev

15. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.269
    Допаѓања:
    4.935
    Буквално од секоја храна која ке ја внесам имам гасови, мн неприајтно, ај дома се трпи ама на работа како?

16. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.267
    Допаѓања:
    50.864
    И јас имам многу гасови од почетокот на бременоста, сега сум 16та недела и многу ми смета.
    Кога треба да отидам некаде таму тогаш највеќе имам. :envy:

На pikachu2 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    597
    Денес сум 30+2 но бебето го чуствувам многу долу а и стомакот ми е мн ниско и имам појаки болки од време на време дали на некоја и се случило вакво нешто и дали е загрижувачки да одам кај матичниот?

18. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Нормално е, хормони се во прашање :$
    Внимавај на храната и не се прејадувај, за еспумисан незнам

19. Verce28

Verce28 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2021
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    943
    Kolku i da vnimavas na ishrana, gasovite se normalni, i jas imav nepodnoslivi gasovi do kaj 11ta nedela, i poduenost, potoa se stabilizirav. Moras da izdrzis za bebco :)

20. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Јас со првото бев отворена 4цм од 30 нед па се породив во 37+4 немора да значи дека бргу ќе иде или споро.. сега сум 37+1 и во петок сум на прво цтг и се пожалив на матична дека често ми се стрврднува меше некогаш кратко некогаш подолго трае па ме прати петок на цтг а половината веќе константно ме боли можеби 2 недели.. кажа телото се подготвува за пораѓај е сега ги знаеш породилните болки и ако дојдат не чекај тоа е мајка ќе си чекаме кога и се излава тогаш нека ни е со лесно мила и на двете :*

На Snow white, Bebulleee и Marsic им се допаѓа ова.