Е јас така и побегнав на сестрата брис кога ми земаше. Кога ме рашири со тоа рипнав рефлексно нагоре. Некои велат не боли мене многу ме болеше.
Незнам можеби е до докторката ама мојава е ептен нежна кога ми рече ај да те зирнам јас одма на стол и чекам мој совет само не се стискај биди опуштена колку можеш
Ваљда ти е прво и незнаеш што да очекуваш инаку иста сум ама моево уште е горе на желудник ми седи и мава во ребра тежи веќе половина боли долу ме сецка на моменти како струја ми се стврднува веќе почесто меше и тоа е ќе видеме што ќе каже цтг во петок инаку ние сме спремни
Незнам ама едвај чекам да го запознаам веќе мн сум возбудена од друга страна ме фаќа страв кога ќе помислам на пораѓај што како ќе биде наоѓам некоја занимација да не се оптеретувам толку ама со болкиве што ги имам доле докторката незнаеше да ми даде одговор матката се шири прво ти е така некако ми остана тоа во мисла бидејќи уште во 8ми месец имав така болки сега почесто а и мн мрда како што знам во 9ти треба да се по мирни. А јас ни отечена ни на нозете доле ни на рацете ни на лицето а 38 ќе терам.Со господ напред и на сите да ни биде со лесно
Jas ja teram 38 nedela denovive imam zakazano carski prvo dete mi e.Osven sto mi se moca non stop drugo ne osecam nekoi slabi menstrualni bolki ama ne sekoj den ctg e ok, plodovata Voda pocnala da se namaluva.Kako se osecam neznam zbuneto poveke zagrizeno sto I kako ke bide I taka go cekam denot
Mene ke me pogledne so spekulum samo I ke mi kaze ne me brkal so prsti I fala mu pregledot sum slusnala so prsti ne bil za pofalba nesto
Хаха никој не може да ти каже што да очекуваш. Јас бев со недели отворена 4цм, само со лажни контракции. Отидов на контрола 39+4 и бев 5цм и ме примија, за 6 саати се породив
Пречесто се спомнува доприносот на бабите и дедовците за бебето. Како да очекувате да купат и направат нешто. Им мерите колку што:
Мене мие срамота да не купат нешто на родено внуче. И срамота е да знаеш дека немаат ајде ама да имаат и да се прават на тошо срамота е. И да свесни се гледаат под кирија се децата имаат трошкови а да им помогнат и тоа е срамота. Не се работи за стана помош за внуче од мерак се работи.
Во која недела го прават прегледот со рака? 35+ треба да одам за брисеви, страшно е колку ми се непријатни се надевам ќе го избегнам прегледот со рака. Инаку, не знам дали пишав овде, од која недела се смета дека севлегува во 9ти месец? Според табелите на апликациите, а и моја логика (јас месеците по датум си ги рачунам) секаде е 36та, а неќна докторката ми рече од 34та Некако ми нема логика 6 недели да трае 9ти месец, или од тогаш сметаат дека е безбедно доколку има потреба да се раѓа
Точно ама ако немаат мерак? И мене не ми е јасно како може баби и дедовци да не сакаат да причуваат внуче за младите да одморат и да прошетаат ама многу ги има такви.
И мене многу ме болеше прегледот со прсти, ама имав многу долг цервикс и плус многу затворена и стегната бев стално. Се сеќавам докторката ми рече ако ова те боли-како ќе раѓаш, и на крај сепак поради долгиот цервикс (покрај другите причини) мораше да се породам царски. Скоро 5цм ми беше на 2-3 дена пред термин.
Зависи, некои гинеколози матични, не прават преглед со рака ради реда или ќе ти направат ако се жалиш на болки. Мене матичниот со првата бременост не ми направи, ми направија на гак бидејќи имав болки во горниот дел на стомакот, како желудник да ме болеше мислам .... Прегледот болеше многу. 9ти месец е 36+