Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    29 drugata odam na toj skrining sto se pravi vo 30 nedela.

На Ivanushkaa и espana им се допаѓа ова.
  2. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Aj da ve prasam znam deka e rano ama kakva e procedurata za poragaj na GAK. Mislam moze li da si odberes doktor koj ke te sledi i na kraj da te porodi ili koj ke ti se pogodi :) mnogu mi e strav od poragaj ama mnogu:sweat:

3. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Jas ne sum na GAK,ama od iskustva sto imam okolu mene ,sekoja si bara vrski za kaj koj doktor saka i pri kraj od bremenosta odi kaj dr.taman da se vidat :)

4. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Jas pa ne ni znam deka i vo 30 nedela ina skrining,ama rano e,ke mi kaze dr.so vreme ;)

5. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Pa ne e nekoj skrinig mislam deka se gleda srceto na plodot ne me fakajte za zbor. Mene gin. mi rece deka treba da odam kako redovna postapka.

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  6. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Ke si kaze ginekologot sto treba ,mojov gin.a se nadevam i drugite sekoe odenje na kontrola gi gleda site organi-skrining pravi sekoj pregled,ama sepak dvata skrininzi si gi pravev.

На menelele му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    I jas menelele narednava nedela ke odam na toj skrining ili kako i da se narekuva:) edvaj cekam da si go vidam bebushko , do sega se svrten so grb ili na strana ne mu go vidov licenceto uste, samo ednas na kratko si sljapkashe su usteto hihih ama ne go fativme na slikicka i sega ke i recam na doktorkata kako znae i umee : P da mi go slika licenceto sakam da si go gledam, se slikicinja mi se od nekoj organi :D ili stapalcata......i se razbira daj boze najprvo se da e vo red so nego, postelkata i sl. pa posle ke se raduvam na sliki :D ajde da ne izraduvas i ti so ubavi informacii od pregledot i ostanatite sto se isto ili slicno kolku nas vo nedeli, pa i ostanatite se razbira:inlove:

На menelele и espana им се допаѓа ова.
  8. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Труднички ај да бидам добра другарка да ви кажам. Во ваикики во капитол мол извадиле на попуст од ланските маички со разни апликации (со бебенца, одбројување и сл) за само 199 или 299 денари. Знам некоја феминка прашуваше. Да се разбереме они се со кратки ракави, ама јас ги носам со џемперчиња и сега да запролети па ќе си ги изнаносам, многу убав памучен материјал се.

На menelele, elena.mak, bile84 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Јас барав и планирам во сабота да одам.А кажи ми дали се долги за со хеланки или кратки? Инаку не ми пречи што се со кратки ракави.

10. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Долги се мила, јас да ти кажам си купив XXL, зошто ги сакам покомотни, а и сега допрва почнува стомакот нагло да ми расте и таман ми се за со хеланки до под задникот, така и планирам да ги носам.
    Имаше бели и на розево.
    Јас вчера поминав и во ваикики во сити мол, ама таму немаше, едиствено ако извадиле денес.
    Инаку има некои и со долги ракави и мислам дека беа околу 600 денари.

11. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Да,со долги ракави се 600,тоа знам,ама со кратки ми се попрактични и јас си носам џемперчиња со долги и таман...и баш убаво што се под задник,таман за со хеланки...леле едвај чекам да ги видам.Ти,создравје да си ги носиш

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Kakov e toj skrining? Jas vo 28ma koga bev neznam sto mi proveruvase, znam deka sekoj pregled skoro sve pregleduva... Od glava do peti go meri, srce, mozok, na 4D mi go pusta iako ne sme go videle vo lice, se zavrteno so grb ni e :D jas tek za dve nedeli treba da odam...

13. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    И јас незнам кој е тој скрининг, јас сум 30 недела, а на контрола сум тек во 32-ра.
    Колку ме клоца синко, па ке се склопчи на една страна, па на друга, стомакот ми шета лево десно. И на бешиката кога ќе ме притисне, крај - дури и ме боли. И да, во трето тромесечие се боли. Јас едвај доседувам на работа (достојувам), работа со деца во школо, кои мирни кои немирни и ова моево во стомак=исцрпена сум. Дома плус имам работа (што си ја носам од работа) и едвај постигнувам. А боледување може за еден месец дури да земам, ми треба стаж уште еден месец, зашто од идиотите во земјава и државните школи имам прекин во стажот :@

14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Bogami kako sto raste se povekje maka imam. Eve denes me boli dole stomakot, abe mislam deka kje mi pukne... a bev slabicka dosta so daska stomak si bev aktivna si vezbav i sega mi e tvrd a ogromen i me boli :( Kolkovite mi se ukocuvaat vo lezenje i nemozam da stanam od krevet... Tesko no kje se istera uste malce :)
    Kiga ti e termin tebe inace?

15. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Termin 5 april. Tebe @mariz ? I jas epten bev slaba, 45 kg, sega samo 8 sum popravena. Malku panicam, koga ke me zaboli stomakot ili koga ke se sklopci bebeto da ne se toa kontrakcii ??? I mnogu mi se pusi cigara, uffff

16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Pa kao bozem 4 April sega... No koga kje mu tekne da izleze neznam :D Jas sum 20kg zbuckana i se cudam kaj mi se tie 20 zaso voopsto ne izgledam mnogu debelo...

На menelele, Bufi и espana им се допаѓа ова.
  17. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Toa e dobro sto ne ti se poznavaat tie 20kg, sto znaci so samiot poradjaj pola sigurno ke gi izgubis a za ostanatite maaalku ke pocekas:) i jas imam 10kg poveke ama ne gi gledam nikade na mene osven vo meseto:)) malku cudno, neli?! inaku od iskustvo da vi kazam sepak uzivajte, toa sto ve prizaboluva sepak ne e nisto! ee dragi moi, da ne ve plasam, ama jas skroz od nemozev, cela bremenost setanje, trcanje, cistenje, abe nikakva maka, vitalna do beskraj, a sega otidov u krajnost, nemozam da izlezam ni lepce da si kupam, se pritiska, se boli, nema ni spienje, ni pozicija mozam da najdam, odvaj cekam da se porodam, , vaka e navistina tesko! pozdrav i imajte ubav den, ja ke si cekam:$

На Markiza30, espana, Ivanushkaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    pocnav i za spienje da se macam, bas ubavo si spiev :/ Sega cela nokj de levo, de desno... pravo ako legnam pocnalo da mi tezi stomaceto, osekjam pritisok nekoj i gledam da ne legnuvam taka...a inace vo stomaceto sigurno imam sega edno 10kg mnogu mi e ripnato :) Sekogas brzo sum slabeela i brzo sum se popravala, za edna nedela sum simnuvala po 5kg.. no sega nemozam zal mi e da ne jadam, a baska ako ne jadam dovolno nemam energija i loso mi e..
    Eeeee kakvi gi ima, uspeale da simnat i 50% od svojata tezina, jas 10 kilca da ne simnam, se se moze ako se saka :D

На espana, Ivanushkaa, menelele и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Ti za kilcata da ne se grizis voopsto, 10 se ne se 30:))i da ne te plasam ama odsega naviknuvaj se na takvo spienje, neli velat deka treba da se spie najmnogu na leva strana oti krvotokot bil najdobar ili i na desna strana , samo ne na grb, ama jas pocnav na grb oti edinstvenata pozicija da dremnam malku mi e taa.Ajde kako i da e ke izdrzime uste malku:inlove:

На espana и menelele им се допаѓа ова.
  20. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Епа што да ви кажам,

јас и кога бев во Систина во 20 недела на скрининг доктотр ми рече епа сега се гледаме во 30 недела. Исто и матичниов сега ме праќа на клиника колку што знам ама не сум сигурна го гледаат срцето на плодот, лелелеее незнам ај да не ве лажам и паничам. Ама јас сум си таква кај и да ме прати гиннекологот јас си одам за секој случај.

На Bufi, espana и mariz им се допаѓа ова.