Ударите исто нели треба да се бројат? По 10 удари на 2 часа како што знам. Само на предавањето на Лулка како што слушнав тие два часа кога е најактивно бебето тогаш се бројат, а не преку цел ден. Добро сум разбрала или?
Епа не го знаев тој момент дека 6 недели нема да одиш на преглед. Тоа е многу, треба барем еднаш месечно.
Zdravo devojki, aj ve molam za sovet za podrska oti mnogu sum Zbunetaa, 13 nedela sum i ozgoraa na sve pritisokot mi se pojavi sega edna nedela meram i mi e 140 so 100 deneska pa 160 so 105 pa mi dadoa da pijam metildopa 3x1… dali nekoja imalo slicno iskustvo i dali ke se sredit lelee se plasam mnogu da ne mu nasteti nesto na bebeto
@Mrs.Sofija мене ми рекоа дека не се бројат удари туку битно е да мрда. Ако не го осетиш цел ден тогаш е тастер за паника . Ова од 20 и некоја недела. Замисли на работа по цел ден у хаос удари да бројам, шанса нема Јас сум сега 18-та матичната ми рече дека е рано да го осеќам цел ден, ама јас од 16-та како го осетив го имаше по цел ден освен еднаш ден и пол фати да го нема, па отрчав на лекар и се изнасмеа жената
Јас знам пак дека во еден ден треба да го почувствуваш 110 пати. Ако го нема изеди чоколадо или кока кола размрдај стомак. Ако не се јави тогаш на лекар. Ако не пиеш апчиња секако може. Како и многу други работи, висок шеќер, бактерија итн. Ама сега знаеш дека е висок, ке те водат како високо ризична бременост и ке си пиеш лекови. Сол исфрли, бело брашно и слушај лекар.
И јас со првата бременост бев со висок притисок,не се плаши.Нормално дека се си носи свој ризик,меѓутоа ако си ја пијаш терапијата како што ти е пишана и ако редовно го следиш притисокот се ке биди во ред.Битно е да се нормализира колку толку.На почеток и мене ми дадоа 3×1 Метилдопа и мерење на притисок 4пати во ден и плус ако осетиш некоја промена мериш пак.Ако е оваа доза ок ако не ќе ја зголемат,јас на крај пиев 3×2 и плус ако било кога во денот измерам висок притисок пијам пак апче без разлика кога сум се напила.Некогаш ми даваа и диезапам од 2мг ако е нискиот над 100.Ова е моето искуство,фала Богу се испадна добро,плус имав отоци во нозе и пијав Akvaflow таблети.Скрати солено и намали тестенини.Со лесно
Fala ti mnogu za odgovorot, znam deka mnogu bremeni zeni e imat ovoj problem samo mene nekako mnogu rano me fati i sega se plasam mnogu
Здраво феминки, 12 недела сум и денес имам слаби болки во стомакот не доле ниско, туку кај папокот. Дали ви се случувало и на вас?
Zdravo devojki Da prasham 21 nedela sum , posledno vreme sum strasno nervozna, i najmala sitnica me vadi od kontakt kade sto pocnuvam vednash da placam i nemozam da se smiram . Nezz sto mi se desava, dali e od hormonive
Dali ste bile na pregled za srceto na bebeto?Mene me teraat ama ne znam dali da odam.....dali e moralno ili e sepak dogovorena rabota izmegju dvete doktorki.
Ако има индикации или доктор препорачува да си направиш обавезно. Јас сакав ама ми кажаа дека е се океј и нема потреба и не направив, но ако доктор кажува тогаш без мислење би направила. Имаш индикации или само така те праќаат?