Nemam indikacija...bev na vtor skrining sve beshe vo red.Muabetov i beshe demek kje sorabotuvala so doktor Lile ednash nedelno da odela taa kaj nejze vo ordinacija(taka kje bil poeftin pregledot)chisto demek za moe dobro.Inache kaj ovaa odam privatno a matichnava takvo neshto ne mi reche.
Мамички да ми кажете како оди пораѓајот ако се надмине термин односно до колку се чека за природно Мене утре ми е термин ама бебчо нема абер да излегува бар така ми кажа матичниот според ЦТГ а инаку ехо не ми прави веќе две недели Ми рече на 3-4 дена да одам на ЦТГ и ако не бива да сум одела на царски а јас немам никаква индикација за царски освен што сум со ивф Зар не даваат провокации на првородки за да видат дали ќе оди природно или директ на царски??
Zdravo, me interesira koe maslo e najdobro i najmrsno za nanesuvanje na stomak protiv ispukuvanje na kozata i sl
Првото немаше абер само да реши да излезе. Со провокација родено 1 недела по термин бидејќи се намалуваше плодовата вода. Второто иста ситуација како првото, само договорена провокација на 2 ден по термин ама бебе сепак реши само да излезе неколку саати пред провокација да примам. Така да според моето искуство ако немаш индикации за царски и се е ок би требало да може со провокација.
Женски каква глупост направив...место витамин Д ,по грешка се напив апче за висок притисок што ги пие мм..исто пакување и кога го голтнав ,видов...леле каква паника ме фати...во упатството пишува не се препорачува за бремени жени - нормално...дали мислите дека едно апче би му наштетило на бебечето...инаку сум полна 22 недела
Не би требало да наштети на бебчо бидејќи многу трудници пијат апчиња за притисок ама тебе ако ти е низок притисокот не дозволувај многу да ти падне Пиј кафе кока кола и многу течности и подоцна провери го
Топла вода и два прсти во уста, ќе си повратела бар нешто..... Јас така по грешка место парацетамол, се напив дупла доза ад - ќе се отруев еб... Улавата. Се јавив у брза помош одма хах и тоа ми го кажаа, го повратив.
Аман бе, ич не бљуцна.... Со водата би требало прашкаста материја да искочи - лекот. Добра ќе бидеш, не се грижи.... Испи едно кафе појако, измери притисок....
Super sega za sega ....samo mi smeta toa shto ne e bash dostapna posle rabotno vreme.I ti si od Struga?I ako si koja ti e tebe matichna ili matichen?
Не , ...цела чаша топла вода испив ,мислам внатре цревата ми се превртеа , а не можев да повратам...едно апче нема белки да наштети у п.м
Медицински јаглен таблета да се напиеш одма мислам дека таблетата нема да делува,ама во бременост не сум пиела така да не знам дали смее.Сепак консултирај постручен некој.