Читни,би требало да смее.Сепак тоа апче за притисок сигурно делува 24часа,вака ќе го скратиш дејството си велам.Знам еднаш фармацевт ми кажа 2часа пред и после медицински јаглен не се пијало никакви таблети ни суплементи зошто немало да има целосно дејство,па така ми текна
Освен на пораѓај кога веќе ме бркаа за да се доотворам немав никаква слуз ниту крв која недела си? Можеби е и мукозниот чеп незнам
Оф...веќе помина повеќе од 1 час...и да се јавам ,тоа ми...како се изглупирав , не ми се верува...сега измерив притисок ист ми...108 со 70...баш вчера мерев ,тука некаде ми беше
Јас имав ехо и вагинален после 4 до 5 часа од прегледот слуз со крв помешано како конци внатре тогаш бев 35+ која недела си ти?
Jas sum denes tocno 38ma. Pregledot bese zavcera vecerta, i posle toa bese krvaviot sluz. Ama posle nekoj saat prekina. Se mislam deka mi potfatila nekoj kapilar. Eve veke dva dena e ok. Utre sabajle sum na pregled pa bas ke prasam.
Прашај јас од кога излезе слузот после пола час добив породилни болки се отворив 5 прсти и така отворена истерав до 37+4 и да е чепот безбедно е да се роди бебето во 38та...Со лесно мајка
Јас откако останав трудна сонувам починати. Муабет ми прават, со некои шетам, пари ми бараат, јадење, плачат, ете ноќеска пак сонував починат. Блиски, подалечни, соседи, дури и некои што никогаш не сум ги запознала. Многу језиво и грдо.
20та недела сум, беба ја осеќам некој ден повеќе некој ден помалку. Пример пред 3 дена еден период готово ќе излезеше, а последниве два дена по два три пати денот ја осеќам, по некој удар тек-тук. Нормално е тоа да не е секогаш исто активна?
Feminki onaka edno prasanje, ako idet sega da se poragas vo 7mi mesec jas i brat mi sme dvajcata rodeni vo 7 mesec dali moze prirodno da se porodis ili morat carsiki?
Dodeka bev struga taa mi bese maticna, sega ohrid sum mazena, vo bremenosta ovde se prefrliv ama ne sum zadovolna
Нормално е, рано е уште бебето е мало. Некои до 23-4та воопшто не го осеќаат. Ќе видиш после 7месец кога ќе го молиш да престане малку
Може да ми препорачате ординација која работи исклучиво на приватно за обично ехо во бременост. Ремедика, Систина, Борн и Санте не.
Трудници што имате мачки, како поминавте на торч испитување? Од памет се извадив овие дена, не знам што ми требаше да читам за токсоплазма. Инаку мачето ни е домашно, од 2 месеци е кај нас нема нигде излезено надвор, вакцинирано редовно, не јаде живо месо. Сепак ми е мисла..
И јас штом видов позитивен тест престанав да чистам песок, мажот ми ќе чисти. Пред тоа само јас го чистев ама нормално со лопатче и веднаш миење раце после. Се надевам се ќе е во ред.