Почнав и јас со цтг во чаир и кај матичниот ама ок беа до сега..ова денес прв пат па и дека болки ме фаќаат доле измеѓу јајниците и кичмата и у мисла сум дали да трчам во болница или нормално е
Да те утешам јас веќе 2 недели сум вака секој ден бев и кај матична и на цтг се беше во ред и ми рекоа дека телото се спрема за пораѓај немало страшно јас дека ми е второ и не паничам многу ама веќе почнав да неможам д стојам да одам имам притисок а половина ме скина ама тоа е се ближи големиот ден со лесно нека ни е на сите и Господ со нас
Здраво девојки! Да не имала некоја проблем со дискуспатија/дискусхернија за време на бременост? Јас имав проблем со кичмата од претходно. Останав трудна и еве пак ми се врати.. 7ми месец сум и страшни болки имам... Што од бебчо што тежи веќе а што и тежина малку што имам качено... Не можам ни да лежам, ни да одам правилно.. Фатен ми е цел нерв од десната страна и стварно не знам што да направам... Не смеат да ме снимаат, а ниту па некој лек дозволен за болка има.. Денес размислував и ме фати паника да не не ме пуштат природно да се пораѓам ако остане вака болкава до 9ти.. Да не ми пукне некој пршлен на сред пораѓај
Јас имам проблем со кичмата и за првото кога бевбремена ме пратија на ортопед со снимките предходни за да ми кажи дали можи природно да се породам, ми кажа дека можи и така и беше немав проблем, сега за второ сум бремена пс немам ни прашано претпоставувам дека иста ситуација. Со лесно нека ти е зборни си со докторката што ти е
Здраво, јас сум во 15 недела но веќе 20 минути имам ужасни грчеви и болки на страната кај левиот јајник. Вчера бев на лекар се беше океј. Дали се нормални силни болки?
За болки реално никој од нас неможе да ви гарантира дали се добри или лоши посебно не за силни болки. Доколку не пиеш магнезиум почни да пиеш само тоа можам да ти кажам и да одмараш доколку се толку силни појди на лекар.
Токсоплазмоза треба да има мачето за да префатиш, а домашни мачки скоро и никогаш немаат ако се хранети ко што треба. Најчесто трудници ја добиваат од недобро измиено овошје или зеленчук. Мажот ти нека чисти, ама и дури ти што си чистела неколку пати, не ти е ништо штом миеш раце со сапун. Основна хигиена превенира токсоплазмоза, нема потреба да се плашиш воопшто.
Devojki jas se porodiv vcera, dojde na svet nasata kerkicka, vo 38+1 nedela, teska 2310 i 47cm dolga. Malku se zacudivme zasto e volku mala, site pregledi i ispituvanja bea vo red, odev na poveke doktori ama nikoj nisto ne kaza za mozen problem. Nekoj da ima so slicno iskustvo da mi pise?
Нека е жива и здрава, радости само да ви носи Не верувам дека има некој проблем, ако ти е на мисла конслултирај се со некој. Колку кг беше на последен преглед?
Девојки што пиете за забоболка? Не ми се оди сега 8 месец на стоматолог, прво многу голема плашливка сум, ќе се истрауматизирам само. А и лекот што го ставаат не знам колку е безбеден. Иначе ноќеска прв пат ме заболе и беше слаба болка, сега не ме боли ама ми е страв да не почне пак.
Jas rabotam vo stomatoloska ordinacija sestra... I posle 4 meseci doktorite velat deka moze da se intervenira i anastezija da se primi, podobro e na vreme da si napravis barem edna kontrola da ne ti premine vo proces ( no sepak ti si znaes najdobro) Inace postoi zabolek lek protiv bolka vo apteka ama ne znam dali e bezbeden vo bremenost.
Nekoj saat pred poragaj ja izmerija 3190, q ne Nekolku saati pred poragaj ja izmerija 3190. 5 dena pred poragaj 2750.
Знам за заболек ама исто не знаев дали е безбеден во бременост. А анестезија не би ставила, ептен шубе ми е, колку и да викаат дека е безбедно. Мислев нешто сигурно во случај пак да почне да ме боли, ако можам да избегнам одење на стоматолог, што од страв што од бројкиве, со 2000 заразени на ден да не се бутам по ординации
Прополис спреј ако имаш, најприроден антибиотик, имам пробано, како да го здрвува местото и ја ублажува ( не пресилна) болката.
Здраво девојки..27/28 недела сум веќе неколку дена имам некоја чудна болка како реброто да ме боли на лева страна особено кога лежам на лева страна кога се вртам и на допир..болката е некако надворешна и не знам дали да се јавам на лекар или да почекам ?