Да ти е жива и здрава! Мерките не се секогаш точни, зависи од поставеноста на бебето во моментот кога го мереле. Не е лоша тежината, ќе си надокнади во првата година, обично помалите бебиња повеќе напредуваат во првите месеци. А инаку помала родилна тежина може да биде од повеќе фактори: генетски, лоши протоци, мала плацента, лоша исхрана, покачени Д Димери...
Fala ti za poddrskata, i tek kako znaci vo vakvi momenti. Se cudam i jas od sto moze da e, protocite, dimerite sekogosas bea super, ishrana isto. A inaku placentata bese mala tocno, bas toa i go iskomentiraa na poragaj.
Нека е жива и здрава убава среќа да ја прати... Немој да се секираш за кг, не ја измериле убаво.. Јас сум се родила 2300 ама затоа после во наредните месеци сум била топче бебе буцка права па еве денес дојде време и јас да станам мајка ... Важно да сте добри здрави прави а кг ке си ја надохнади лепотицата
Нека ти е жива и здрава ќеркичката...не ти кажале за можен проблем ,зашто го нема...и мојата ќерка се роди скоро толку 2550 , па еве ја сега цела девојка е...се сеќавам кога ги бањаа во болницата колку помала беше од другите ,ама не сме имале никаков проблем...си напреднуваше супер
Како да знам кој доктор кој ден е во амбуланта на ГАК? Матичната кажа дека ќе ми даде упат за во амбуланта а не за кај доктор, па ќе ме прегледа кој ќе се падне на смена. Е сега, дали може да знам кој кога е, па за да знам за кога да земам упат, сакам еден доктор и да пробам да договорам за пораѓај
Нели даваат упат кај кој доктор сакаш ти? И ја се мислам сега за ГАК и Чаир и запишав кои доктори ги фалат на форумот мислев дека може така.
Па јас баш ја прашав и ми рече доктор само со врски, а упат дека за амбуланта даваат а не за кај доктор
Не они само термин ти даваат а ти ако знаеш кога е тамо докторот ќе ди кажеш кај матичниот тој датум ќе одиш кај него на преглед. А за бо Чаир може да се јавите на инфо ќе ви кажат.
Дали имате проблем со одење во тоалет по голема нужда? од 6ти месец па навака сеа сум 8ми имам проблеми како стомачен вирус да имам не можам никако да станам од школката....
Честитки, да е здрава и жива. За килажата ич да не се секираш. Син ми е роден 39+ 2300 и 45см Секој месец ставаше по 1кг на килажа . Ќе си порасни ич да не се секираш
Јас имам проблем со тврда столица. Јадев овошје се опраи, сеа со шеќерот не смеам овошје и пак сме на маки. Па и тие апчињата за крв хеферолот ми направија дополнителен проблем, сега ќе барам да ги сменат.
Кај мене најголемо дејство има омега3 и магнезиумот и многу течности вода супи леден чај дали тоа ми се има случено 3пати до сега а за не станување од шоља ми се случи пред да влезам во 9м и ми помогнаа банани изедов 2 и прекина.