Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Во врска со спиењево, сте слушнале ли дека се става мала перница меѓу нозете при крајот на бременоста го олеснува спиењето? Мене така ми кажаа ама уште не сум пробала?

2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Epa ako stavis megu nozete pernica, taa noga sto e gore ne pagja vrz stomaceto... I jas seuste ne sum probala... No koga lezis na strana samo probaj potkreni ja nogata sto e gore da vidis kolku mu se olesnuva na stomaceto :)

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.508
    Допаѓања:
    288.490
    Во мојата мајчина книшка е обележано дека постојат 3 скринизи и во секој од нив што се испитува. После прегледите докторот е обврзан да го нотира наодот и да одговори на сите прашања од табелите предвидени за тој скрининг.

првот помеѓу 8+0 - 11+6
    вториот помеѓу 18+0 - 21+6
    третиот 28+0 - 31+6

Јас сум 19+0. Наредниот термин, и воедно скрининг ми е на 21+6 па покрај стандардниот преглед ќе бидат детално испитани внатрешните органи.

На bile84, galapce и espana им се допаѓа ова.
  4. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Epa najverojatno zatoa mojov ginekolog ne sakase porano da mi zakaze ,mi rece koga ke vlezam vo 28 nedela,ama ne.mi.spomna za skrining,ke vidam koga ke odam po cenata dali e obicen pregled ili skrining.

5. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Inaku jas nokeska voopsto nemozev da spijam,vo 4.00 stanav i mesto ne me fakase, staviv pernica megu noze ama mene bas i ne mi bese zgodno,pa morav da stanam da si pijam sok,da se aetam do toalet :)

6. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    јас бев пред некој ден на скрининг,во 21 +некој ден,1-2, и се бешево ред, бебинјта се женски, тешки по 380 грама,и ми рекоа да одам пак околу 28 недела, ама овој месец нагло пораснав, уште немам 23 недела,од 1 февруари влегувам во 6 месец, а сум околу 6 кг поправена,до нова година бев +3, и затоа нагло почна да ми расте стомахот, кај ми екрајот,имам уште цели 4 месеци...за сега спијам добро, не се будам навечер,ама мислам рано ми е уште за тешкотии при спиенјето, и почнав побрзо да се уморувам,вчера бев на нога низ кујна 2-3 часа,и ме заболеа мускулите на нозете како да сум пешачела 10км...

На Bufi, espana и danichap им се допаѓа ова.
  7. femina11

femina11 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    227
    И јас веќе две недели сум во трето тромесечие и мене исто ми тежи стомакот. Многу тешко се вртам на страна кога спијам. Се случува да не можам да слезам од автомобил:$.Знае сопругот да ми помогне и ја имам од време на време истата болка во јајници и долен дел на стомакот. Дури и рацете почнаа да ми отекуваат. А и денес видов дека ми се појавиле и три стрии на стомакот. :):):) Ама тоа е :D. Само да поминеме со лесно,тоа е најважно.

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  8. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    јас цела се редев со перници:D:D:Dи од двете страни на стомакот кај и да се свртев имав перница и една мегу нозе. мн ми беше убаво кога си спиев на страна и стомакот ми лежеше врз перница и една од позади за кога ќе се свртев пак да ми биде стомакот на перница

На menelele, Ivanushkaa, espana и 2 други им се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Pa jas i pozadi mene da stavam od mm kuznae kade kje bide pernicata nokjeska :D Loso e koga imas maz koj spie nemirno, naviknat e vo mene butnat da spie... Ama sea mesko e megu nas :D

На femina11 и Bufi им се допаѓа ова.
  10. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.508
    Допаѓања:
    288.490
    Девојки наеднаш добив јаки болки во половината, т.с задниот дел грбот ќе му дојде, десно доле.И јас не знам бубрег или половина уствари, никогаш сум немала проблеми, само верувам дека е половина.
    Не беше многу долго, веќе ме пушти(се надевам така и ќе остане]:)).
    Ви се има ли случено и вас?
    Дали да го поврзам со бременост или телово мое индицира на нешто друго.

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Polovinata te boli... Da ne si se zamorila mnogu? Jas obicno ako porabotam povekje me zaboluva dole jako me bocka i kje si sednam ili legnam i mi pominuva. Bubregot ne e sigurno, me bolel bubreg radi cista i boli malku pogore levo ako e leviot, desno ako e desniot bubreg...

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  12. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.508
    Допаѓања:
    288.490
    Најискрено освен спремање појадок/ручек/вечера ништо посебно не правев денес.
    Вчера бев далеку поактивна и во текот на денот а и вечерта излегов...ама денес дури да се рефлектира не верувам.

Ај помина.
    Одпозади беше кај што не е бебуш па не се уплашив, само интензитетот на болката така наеднаш ме изненади.

13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Raste bebce i nateznuva... Jas maka imam sega vo 30ta nedela i so kicma i so kolkovi.. koja nedela si?

На Ivanushkaa, espana и danichap им се допаѓа ова.
  14. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.508
    Допаѓања:
    288.490
    19+0, сега веќе 19+1 :lol:
    Не би требало да е многу голема уште сега:$

Ама ја осеќам постојано на десната страна како мрда. Прилично е активна, посебно навечер.

На galapce и espana им се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Of srce malecko... Cim sega ti e aktivna tek koga kje dojdes kolku mene :D jas sega brancinja imam na stomakot, si setka bebus i si skoka vnatre.. :)

На espana и danichap им се допаѓа ова.
  16. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Dali gi mackate bradavicite so nesto? mene denes mi rekoa trebalo da se mackaat za da ne ispukuvaat podocna, ja ne sum znaela:^) a veke sum na kraj...kazete mi za vas?!

17. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Сум слушнала дека треба да се мачкаат,ама да бидам искрена не сум мн.редовна во тоа,кога ќе ми текне од време на време сопавловичева ги мачкам..
    Мене ми се има така случено,осетив јака болка од лева страна ,неколку минутки,и јас исто помислив да не е бубрег,ама ми помина,и сфатив дека таа болка ми е од бебето се на лево ми лежи и најверојатно притиснало и така ме заболело.

Инаку,јас сега се разбудив со крварење од нос,тоа ме разбуди.Ви се случило и вас да ви тече крв од нос во бременоста?

На Bufi му/ѝ се допаѓа ова.
  18. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Mene licno ne,no imam citano i ovde na forumot,moze i ke ti pise nekoj,i na dr mesta, deka vo bremenosta cesto znae da potece krv od nosot.se smeta kako normalna pojava.

На Bufi и espana им се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Da na mene 2,3 pati mi tecese... Sega ne mi se slucilo.. toa koga bev 20 i nekoja nedela.. i toa bas nasabajle. Edno sabajle nakaj 4,5 sonuvam kako sum dobila na bingo i se rasonuvam i mob do mene bese go zemav i odma pocnav da gi zapisuvam brojkite... Stignav do 3ta brojka i mi se blokirase mozokot se rasoniv :D a lezev pravo, koa kje se svrtam na strana op krv pocna da mi tece, a pamtam zesko mi bese i vozbudena od toa so sum dobila bingo srceto mi lupase :D i ne uplativ bingo -.- zaboraviv i se kaam so ja otvoriv stranata na lotarija, so da vidam tie tri brojki se padnale haha :D a gi zapisav vo mob i mu vikam na mm aj otvori ziti se, otvara i dvajcata zaprepasteni :D

На danichap и espana им се допаѓа ова.
  20. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Normalno e tecenje na krv od nos, zaradi zgolemena cirkulacija. Mi se slucuvase mnogu pati, duri i me zamarase. @danichap, ic mila ne se sekiraj za bolkata vo kicma. 21 nedela, otidovme na odmor. Koga rece da me boli kicma, kolk, ni napred, ni pozadi. Srekja se zapoznavme so edni nasi, mazot lekar. Me pregleda, i vika vklesten i vospalen nerv, sosema normalno vo bremenost. Ke ee vrakjavme, umrev od strav i bolki. Da te "utesam", tie bolki mi ostanaa do kraj. :)

На danichap и espana им се допаѓа ова.