Zdravo, Pred 4 meseci imav abortus vo 15 nedela od bremenosta,posle 2 ciklus ostanav pak trudna. Sega sum 11 nedela od bremenosta sum, deneska napraviv krvna slika so Crp, sedimentacijata (42)i CRP(23.97) mi se visoki. Deneska e kasno veke da mu gi pratam rezultatite na doktorkata ama mnogu sum isplasena,dali i kolku e normalno vo bremenosta da se ovie vrednosti?
Мене од 28н почна...тоа се контракции на матката, си се спрема самата...може и бебе да си лежи и да е тврд...и мој совет, не читај се и сешто...секоја жена ди има рсзлична бременост и незначи дрка исто би ти било како и некоја друга...уживај во бременост
Здраво во 31 недела правев испитување за д димери и хемостаза Др. Јани рече немам потреба од користење на клексани, но матичниот гинеколог ме праќа на Гак за мислење од кај нив за користење на клексани. Некое време ми било скратено и д димерите биле високи
Мешиња, мачнините до кога ви траеја? Веќе ова кај мене не се издржува, влегов во трет месец и уште имам мачнини по цел ден.
zavisi kaj sekoi razlicno mene do kaj 14ta nedela mi traea nekoi se zalat i preku cela bremenost imaat
Активирано е скратено. Не верувам дека ќе ти дадат Клексан со овие резултати. Мислам дека треба да му веруваш на Јани многу трудници одат кај него.
Јас ги имав во 1треместар и сега во 3имам пак мачнини уште малце ќе ги издржам се трудам да не јадам зсчинета храна и гледам да избегнувам сокови само вода. И овошјето ми смета гледам да го јадам малце по малце во текот на целиот ден.
Мешиња кои витамини користите? Досега пиев Фемибион 1, а сега се мислам дали да земам ПренатаС или Премама Дуо. ПренатаС имаат активна фолна и поголема количина на железо, ама кога ги пиев пред да забременам ми го надразнуваа желудникот.
Јани е најдобар трансфузиолог, сестра ми ја има спасено од многу тешка дијагноза. Ако ти кажал нема потреба значи нема, верувај му.
Витамин Ц пиеш пед или после тотхемата? Докторката ми кажа 40 минути едното па другото, или нема врска кое е прво?
Од вчера почнаа срамните усни да ме чешаат што може да се намачкам или со чај од камилица да се измијам? Белким ќе ми помине, брисеви скоро ми зимаа во ред беа.