Цитомегаловирус, токсоплазма и мислам рубеола. Ништо немав. Појма немам зошто ми дадоа. Уствари мене повеќе ме буни зошто матичниот за првото не ми даде, а оваа докторка кај шо ја водам вторава бременост ми даде. Не ми е јасно баш.
@Pamel44e и @AngelOfArh ви благодарам. Сега се јавив на бабицата и таа ми кажа за оцетот. Смрди не смрди, ќе го трпам.
Другарки ова моево не ќе да е мускулна болка..никако не поминува еве веќе 6 ден..матичниот гинеколог ми даде да мачкам блокмакс и да пијам парацетамол па да видиме дали ќе има подобрување..вечер ќе се слушнам и со другиот матичен..бар да кажат ако треба до крај да трпам ќе трпам..читав дека може да е интеркостална невралгија како честа појава при бременост па ќе видам. Дали на некоја и се има ова случено мислам гнило и е реброто на допир страшно ме боли
сеа по ново морало сите да праиме... така ми објасни матичнава ја 2020 бев бремена, не праев, па го изгубив бебето и правев еден куп испитувања, помеѓу кои и торч и пак останав бремена и ме тераше пак да правам пошо морало ... сега било задолжително
Имав пишано дека на почетокот ми се појави ептен блед кафеав исцедок, ептен малку. Матичниот ми даде Дабростон сабале и вечер по едно апче. Ок беше се' до денес, кога малку набрзина се движев, бев цел ден во брзанија, не одев во вц веднаш туку чекав... и на тоалет пак имав маааалку ептен малку кафеавко... искуства? инаку сум седма недела, втора бременост
мене ми рече до 12та, кога го носев брисевите таму ми земаа и крв ... кој ги знае сите различно. мене така ми кажа мојава задолжително било... искрено мислам дека не е многу битно испитување
Јас имав кафеав исцедок до 15-16 недела мислам, знаеше така после подолго движење да ми се појави, матичниот ми рече повеќе одмор и не е страшно додека не е свежа црвена крв. Пиј си ја терапијата и одмарај колку можеш се ќе биде во ред.
Здраво. Ми треба инфо дали на ГАК примаат деновиве за прегледи со оглед на ситуацијата со Ковид? Имам упат за утре за да ми дадат извештај за продолжување боледување и за терапија (клексани). Прашувам бидејќи пред 1 недела на 26.01 бев вечерта за преглед, без упат, бидејќи ми се укочи десната страна ама не ме примија рекоа ова е сега Ковид центар, одете во Чаир... Фала
Девојки 13+2 сум дали ви се случило да добиете грч во стомакот? Една минута траеше но се извадив од памет бидеќи веќе 3 дена сите симптоми ми се изгубиле освен болни гради и запек? Утре сум за скриниг и приска неможам да издржам
Здраво драга, на мене истото со болка ми се случува еве веќе околу 1 седмица само не секој ден со истиот интезитет. Прочитав дека ти си повеќе недели, јас сум сега 16та недела и истото ми се случи, но од десната страна. Од ГАК ме препратија во Чаир, ме видоа на ехо, кажаа дека е се во ред, се посомневаа на бубрегот, но ми земаа крвна слика и од урината немаше индикации за тоа. Чувството ми е како грч на реброто странично, се до колкот..непријатно е и мене ми се случува откако ќе лежам, и самото станување ми е потешко..Можеби треба повеќе движење, јас сум со близнаци и ме водат како ризична бременост и ептен "пензионерската" си ја терам...
Исто и јас сум со близнаци. Кај мене е болката баш по должината на реброто и напред и назад ..само кога лежам на десна страна ми е подобро...почнав блокмакс и парацетамол малку како подобро да е ама па прочитав блокмакс не смеело во трет триместар а матичен гинеколог ми ја препорача...инаку јас цела бременост до сега терам пензионерски ...ќе видам како ќе биде па за две недели сум контрола