Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.738
    Допаѓања:
    17.700
    Веледа и колекција за бебо сакам да земам, така да ќе им верувам и за маслото:D
    За другиот начин после која недела е препорачливо свршување внатре? После 36та?

На Ani93, MilaSs12 и fana им се допаѓа ова.
  2. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.296
    Допаѓања:
    119.123
    Да

На stsmua05, TeddyGrey, MilaSs12 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Абе како не ви е језиво???
    Јас сум девица по вторпат :D шиена..
    Колк боле, доле исто имам болки, малата е потечена по мене сеуште, незнам што и е, само од мене бара нешто.
    Следната недела конци ќе вадиме(серклажот) и ме фаќа страв. Пишете позитивно искуство, дајте надеж :D

4. Ani93

Ani93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    1.809
    Побрзо ќе докторирам на првиот начин што го кажа него свршувањево (facepalm) од позитивен тест до сеа ниту еднаш не сме имале односи, овој мојот зацртал ќе ја повредел и крај.:@(facepalm)

На baby 5, tanja11991, Ljubova и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Anculce

Anculce Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2021
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    91
    Zdravo devojki denes vlegov vo 38 nedela znaci snosti bese vtoriot pat od kade imam strasni bolki pod gradite ts.nad papokot bebeto masala mn e razigrano ii durii i sekoj eden nejzin udar mene me mava do srce, od taa strasna bolka mene mi doaga duri da povratam povrajkam i od usta i od noss znaci uzas pogrdo nesto amin, se slusam so mojot genikolog me pusta da odam na bolnica mi pravi pregled ne sum otvorena na ehoto pokazva deka se si e vo red i so voda i so bebenceto na ctg ne vadi bolki iii so muabeto idi odi si domaa mi vikaat lazni bolki se, zenski dali e mozno po moe mislenje od so masalaa bebenceto e razigrano mi pravi pritisok od klocanjeto i me boli zeludnikot poso na bolnica mi kazuvaat ne si otvorena rano e nz so aa mene stomakot mi se cinese deka ke mi pukni od taa silna bolka devojkii ve molam nekoja neka mi odgovori poso do sega 2va patii vaka isto mi se desava i snosti od pregledot sto mi go pravese posle koga si dojdov doma na gajkite gledam krvv i sabajlevo se brisam pak gledam krv sto treba da znaci toa? Barem 3tiot pat koga ke odam neka bidi toj pat kade sto ke si ja zemam mojata princeza vo race

6. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.698
    Допаѓања:
    1.796
    Јас се плашам од сецкањето и шиењето :(

7. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.705
    Допаѓања:
    175.532
    Ништо не треба/не мора.
    Јас во тие недели имав симнато околу 4кг.
    До крај на бременоста Не се поправив ни кг, т.е на пораѓај отидов со килажата со која ја стартував бременоста.
    Не значи дека ако не се поправиш бебето не се храни доволно

На Matea94, stsmua05, ray111 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.106
    Опушти се и мене ми е така ме стиска од сите страни доле клоца мава исто во пон бев на цтг ништо на преглед затворена кога ќе решат ќе искочат и јас неможам веќе ајде 39та ја терам ќе чекам кога ќе му се доаѓа ќе дојде. Пешачи, вежај чучњеви, на топка. Само да се живи и здрави знам колку сите ги очекуваме со нетрпение да си ги гушнеме :inlove::hug:

На baby 5, ray111 и Anculce им се допаѓа ова.
  9. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Верувај нит ќе осетиш нит ќе знаеш:D Од цел пораѓај тоа најмала грижа да ти биде:) Кога ќе се породиш наврати се и клај еден лајк дека сум била во право:) Со лесно:inlove:

На ShtruMfeticka, Xanty, baby 5 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.269
    Допаѓања:
    4.936
    Измери си притисок, мене ми се случи така пред породување со првото дете, премногу беше активно бебето, клоцаше без престан постојано, а не ме болеше ни глава ни ништо, само неможев да спијам ни да лежам од клоцањето со саати, измерив притисок 180 со 110 имав, се јавив на гинекологот ми рече дијазепам од 2мг да се напијам и сабајле да одам одма на преглед, после се смири како ми падна притисокот. После една ден се породив.Не сакам да те плашам , само да бидеш внимателна ти го споделив моето искуство, провери да ти биде мирна главата.

На Anculce му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.727
    Допаѓања:
    38.354
    Еве сум јас, по природа сум ,,големка,, паничев дека ќе бидам Меца откако останав бремена. Наместо да се поправам, слабеев. Денес влегувам во 8ми, јас сум 2кг поправена.
    Немам проблеми никакви сега, но јадам мнооогу поограничено и посредено дури и пред да бидам бремена.
    Дај Боже на ова да останам :)

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Anculce

Anculce Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2021
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    91
    Nemam problem so pritisokot vo red mi bese 120 so 80 samo se da e vo red sepak fala ti

На macalavica му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Anculce

Anculce Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2021
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    91
    Opustena sum bas i ne osejkam nekoj strav kako ke bidi so ke bidi poso jas cela bremenost ja pominav so povrajkanje se iznamaciv a sega se molam narednite bolki da bidat porodilni i da bidi se vo red ajde i tebe srcka so lesno neka ti e :l::l:

На Marsic му/ѝ се допаѓа ова.
  14. gagic

gagic Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    63
    Здраво девојки ке пишам во оваа тема дека е по активна, 19та недела сум 5 месец почнувам да го осекјам движењето на бебето него нешто доле кај матката или бешиката имам како бодежи не се многу јаки ама ги имам ви било ли на вас вака? Пијам дабрастон магн. И витамини

На Sofronko му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Sofronko

Sofronko Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    995
    Нормално е, се шират лигаментите имматката

На gagic и Arababy им се допаѓа ова.
  16. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.326
    Допаѓања:
    2.411
    Здраво женски.Денес бев на гинеколог.По синоќешното крварење ме прегледа вагинално и на ехо.не се гледа ништо уште ми рече само имаш задебелување на матката на еден дел што може да биде знак.Ме прсти на крв да испитам бета и беше позитивно во ред.Крварење нема.Ми препиша утрогестсн прогестерон 200 и фолна и ми рече одма да ги почнам,да мирува и да се пазам.Контрола за една недела.После ова дали има знак надеж женски дека ќе се види на следната контрола..Незнам што да мислам,останува да чекам.Исто ми рече нешто ретро Матка дека имам,што е тоа дека после пораѓајот ми станала таква..

На Ljubova, kristina.k и baby 5 им се допаѓа ова.
  17. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.296
    Допаѓања:
    119.123
    Колку е бетата?
    Секако има надеж, малечко е многу, ќе го видиш на следна контрола.
    Ретро матка е матка свртена према грбот наместо према папокот и тоа не значи ништо особено не пречи баш во ништо. Јас имам таква и една бременост поминав сега терам втора.
    Се ќе биде во ред.

На дамјана и LanaDelR им се допаѓа ова.
  18. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.326
    Допаѓања:
    2.411
    Незнам колку е била бета докторот не ми кажа бројки ми рече позитивен е тестот,друго незнам немсм искуство со ова првата бременост кога дознав имаше и плод и срцева реакција кога бев на првата контрола.Требаше да сликнам ама не ми текна..ѓ

19. gagic

gagic Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    63
    Ти благодарам:)

20. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.612
    Добар ден на сите.Сакам да прашам колку и дали е безбедно да се прави повеќе од едно ехо во месецот?Дали имате слушнато нешто за тоа или пак сте разговарале со вашите гинеколози.Месецов поради оправдани причини ми направија 4 па малце сум загрижена да не има лош ефект врз бебчето.