Веледа и колекција за бебо сакам да земам, така да ќе им верувам и за маслото За другиот начин после која недела е препорачливо свршување внатре? После 36та?
Абе како не ви е језиво??? Јас сум девица по вторпат шиена.. Колк боле, доле исто имам болки, малата е потечена по мене сеуште, незнам што и е, само од мене бара нешто. Следната недела конци ќе вадиме(серклажот) и ме фаќа страв. Пишете позитивно искуство, дајте надеж
Побрзо ќе докторирам на првиот начин што го кажа него свршувањево од позитивен тест до сеа ниту еднаш не сме имале односи, овој мојот зацртал ќе ја повредел и крај.
Zdravo devojki denes vlegov vo 38 nedela znaci snosti bese vtoriot pat od kade imam strasni bolki pod gradite ts.nad papokot bebeto masala mn e razigrano ii durii i sekoj eden nejzin udar mene me mava do srce, od taa strasna bolka mene mi doaga duri da povratam povrajkam i od usta i od noss znaci uzas pogrdo nesto amin, se slusam so mojot genikolog me pusta da odam na bolnica mi pravi pregled ne sum otvorena na ehoto pokazva deka se si e vo red i so voda i so bebenceto na ctg ne vadi bolki iii so muabeto idi odi si domaa mi vikaat lazni bolki se, zenski dali e mozno po moe mislenje od so masalaa bebenceto e razigrano mi pravi pritisok od klocanjeto i me boli zeludnikot poso na bolnica mi kazuvaat ne si otvorena rano e nz so aa mene stomakot mi se cinese deka ke mi pukni od taa silna bolka devojkii ve molam nekoja neka mi odgovori poso do sega 2va patii vaka isto mi se desava i snosti od pregledot sto mi go pravese posle koga si dojdov doma na gajkite gledam krvv i sabajlevo se brisam pak gledam krv sto treba da znaci toa? Barem 3tiot pat koga ke odam neka bidi toj pat kade sto ke si ja zemam mojata princeza vo race
Ништо не треба/не мора. Јас во тие недели имав симнато околу 4кг. До крај на бременоста Не се поправив ни кг, т.е на пораѓај отидов со килажата со која ја стартував бременоста. Не значи дека ако не се поправиш бебето не се храни доволно
Опушти се и мене ми е така ме стиска од сите страни доле клоца мава исто во пон бев на цтг ништо на преглед затворена кога ќе решат ќе искочат и јас неможам веќе ајде 39та ја терам ќе чекам кога ќе му се доаѓа ќе дојде. Пешачи, вежај чучњеви, на топка. Само да се живи и здрави знам колку сите ги очекуваме со нетрпение да си ги гушнеме
Верувај нит ќе осетиш нит ќе знаеш Од цел пораѓај тоа најмала грижа да ти биде Кога ќе се породиш наврати се и клај еден лајк дека сум била во право Со лесно
Измери си притисок, мене ми се случи така пред породување со првото дете, премногу беше активно бебето, клоцаше без престан постојано, а не ме болеше ни глава ни ништо, само неможев да спијам ни да лежам од клоцањето со саати, измерив притисок 180 со 110 имав, се јавив на гинекологот ми рече дијазепам од 2мг да се напијам и сабајле да одам одма на преглед, после се смири како ми падна притисокот. После една ден се породив.Не сакам да те плашам , само да бидеш внимателна ти го споделив моето искуство, провери да ти биде мирна главата.
Еве сум јас, по природа сум ,,големка,, паничев дека ќе бидам Меца откако останав бремена. Наместо да се поправам, слабеев. Денес влегувам во 8ми, јас сум 2кг поправена. Немам проблеми никакви сега, но јадам мнооогу поограничено и посредено дури и пред да бидам бремена. Дај Боже на ова да останам
Opustena sum bas i ne osejkam nekoj strav kako ke bidi so ke bidi poso jas cela bremenost ja pominav so povrajkanje se iznamaciv a sega se molam narednite bolki da bidat porodilni i da bidi se vo red ajde i tebe srcka so lesno neka ti e
Здраво девојки ке пишам во оваа тема дека е по активна, 19та недела сум 5 месец почнувам да го осекјам движењето на бебето него нешто доле кај матката или бешиката имам како бодежи не се многу јаки ама ги имам ви било ли на вас вака? Пијам дабрастон магн. И витамини
Здраво женски.Денес бев на гинеколог.По синоќешното крварење ме прегледа вагинално и на ехо.не се гледа ништо уште ми рече само имаш задебелување на матката на еден дел што може да биде знак.Ме прсти на крв да испитам бета и беше позитивно во ред.Крварење нема.Ми препиша утрогестсн прогестерон 200 и фолна и ми рече одма да ги почнам,да мирува и да се пазам.Контрола за една недела.После ова дали има знак надеж женски дека ќе се види на следната контрола..Незнам што да мислам,останува да чекам.Исто ми рече нешто ретро Матка дека имам,што е тоа дека после пораѓајот ми станала таква..
Колку е бетата? Секако има надеж, малечко е многу, ќе го видиш на следна контрола. Ретро матка е матка свртена према грбот наместо према папокот и тоа не значи ништо особено не пречи баш во ништо. Јас имам таква и една бременост поминав сега терам втора. Се ќе биде во ред.
Незнам колку е била бета докторот не ми кажа бројки ми рече позитивен е тестот,друго незнам немсм искуство со ова првата бременост кога дознав имаше и плод и срцева реакција кога бев на првата контрола.Требаше да сликнам ама не ми текна..ѓ
Добар ден на сите.Сакам да прашам колку и дали е безбедно да се прави повеќе од едно ехо во месецот?Дали имате слушнато нешто за тоа или пак сте разговарале со вашите гинеколози.Месецов поради оправдани причини ми направија 4 па малце сум загрижена да не има лош ефект врз бебчето.