Здраво, Дали ви де случило при боцкање prolutex да ви излезе крв во стомакот, не ми е прв пат ама денеска иглата ми беше малце поголема и течеше повеке крв,многу сум исплашена да не му наштетив нешто на плодот
Ај дечки да ве прашам уште нешто, има тема за ова ама овде сте поактивни. Кога ги осетивте првите движења на бебчето и како изгледаше тоа? Јас сум 23 недела ,почнав да осеќам пред 3 4 недели отприлика ама баш како да ми скока на бешика и цервикс дури и некогаш беше болно,тогаш бебчето беше со нозете надоле,а сега е со главата и не осеќам такви движења повеќе.Кога му кажав на матичниот денес ми рече не било можно тоа многу било мало за така да го осеќам,а јас сум сигурна дека е тоа нема што друго да биде .Дали има некој слично искуство
И ја мислам дека не е можно у 23та недела да имаш болки од движења на бебе ама што знам , направи си уринокултура.
Колку е нормална тт на трудници? Прв пат мерам во бременост и ми е 36,9. Денес дознав дека вчера сум имала контакт со позитивни. Краток беше, 5 минути, меѓутоа без маски во затворено.
Не знам стварно нека пиштат другите членки ако имале такво искуство. Ја сега у 33та имам некои непријатни удари ..
Tocno pred 1 saat dobiv udar vo besika i bolno bese i mi se ispusti malku Inace od 17ta nedela go cuvstvuvam bebeto togas bea ponezni plusiranja sega veke e po jako vo 22 nedela vleguvam ovaj petok.. Na maticnata koga i kazav deka od 17ta nedela go osekam bebeto mi rece ne e mozno tolku rano ama mozno bese
Mene mojata maticna mi tvrdese deka ne bilo mozno tolku rano da se pocustvuvaat udarite na bebeto i bas ne prijatno se osekjav kako da haluciniram no diskutirav so poveke majki i mi kaza deka duri nekoi od 15ta 16 ta nedela gi osekjat bebinjata
Од вчера до денес не верувам дека одма би прифатила со температура, недајбоже прво грло треба да те боли, па потоа температура би кренала, инаку мене нормално околу 36.5 ми е. Некогаш имам и 37 измерено моментално и поминува, без да сум болна, во бременост. Така да мислам дека е во ред сега 36.9, ќе осетиш ако ти се крене температура од корона, има омалаксаност и треска при кревањето.
Фала ви за одговорите. 36.7 е сега, што ми е моја нормална. А бргу иде пројавување на симптоми со омикрон. Знам случај доцна навечер контакт , веќе утре напладне симптоми. За помалку од 24часа.
Јас го прележав пред 2 недели, температура качив само една вечер 38,5 а дента ми се движеше 36,8-9 .Симптоми развив за 2 дена после контакт .Фала богу испадна се добро така да не мисли ,како и да е до 37 е нормална температура .
Jas otkako imav pozitivna beta, sekoj den ja meram, preku den mi e 36,7-36,8 a navecer koga ke legnam mi e 37-37,1 ili 37,2.
Прашање до оние кои имаат постаро дете или деца, а се бремени. Дали откога ќе се породите ќе ги праќате децата во градинка или не, чисто колку да се заштитите од вирус, бактерија и сл., на пример 2 или 3 недели? Кај постарите деца кои си одат редовно во училиште не е можно, но ако имаш дете во градинка дали не би го праќале колку да го заштитите бебето?