За ова размислував, здравје ако е се во ред треба крај на август почеток на септември да се породам, а синко ќе е второ одд. Ќе нема можност да не оди нормално ама ќе паничам многу знам од сега. Ако одат во градинка јас не би пуштала некој период од почеток искрено.
Можда првите два месеци. После ќе оди. Последна година ќе и биде во градинка не би сакала многу да пропушта. Е веројатно не би ја оставала да спие.
Јас сум моментално со омикрон, симптом јавив 3 дена по контакт, еве ме 5 ден утре и поминува, освен шти кашлам по малку и носот ми е затнат. Температура немав.
Zdravo mami povtorno jas na dva pati do sega me imaat fateno bolki pod gradite toa mislam deka e od mn golemo pritiskanje od so se mesti bebeto i mi go pritiska zeludnikot, prviot pregled ne bev otvorena vtoriot pat isto ne bev otvorena ama doktorot bukvalno vnatre kopase soo rakata mn me pritiskase posle koga si dojdov doma bojata na krvta bese svetla sega sega od vcera mi e temno kafeava ama mi teci taka po nekoja kapka po malce a drugi bolki nemam osven snosti bebeto so bese mn aktivno ii mi pravese grcevii vo stomakot i dolu kaj preponite isto me streknuvase..kafeaviot iscedok dali ee od pregledot ili se nekakvi porodilni znaci poso vejke sum 38 nedela ili e rano seuste za da izlezii mojata princeza pozdrav
Месец, два не планирам да оди. И периодот пред пораѓај. Додуша јас јуни би се породила, здравје, ич нема да оди летото Потоа ќе си почне нормално, па со бебе тандем ќе си проаѓаат вируси Неизбежно.
Здраво девојки, да ве прашам, ако трудница случано е позитивна од ковид во време кога треба да се пораѓа, никаде ли не ја примаат на друго место освен на ГАК? Ни во приватниве никаде?
На почеток не го пуштај еве нека биде 2 месеци мада и после ќе му носи вируси. И пред пораѓај 1 недела не го пуштај во градинка. Бебчето кај нас убави настрда на три пати првиот пат на 16 дена кога беше и во болница лежевме. Сега трети месец не го пуштам во градинка.
Со лесно нека минува. Дека глупости читав за висока температура и прво тромесечие, поарно да не барав. https://healthaid.mk/site-proizvodi/nerven-sistem-i-raspolozenie/tranquil/ Смееме да го користиме?
И јас тоа размислував.Јас треба крај април да се породам,па си велам 6недели да не ја пуштам во градинка.До душа и не ми е изводливо и за носење,сама ќе бидам ќе нема бебе кој да причува
Многу зависи од вашата динамика, дали е темпераментно поголемото дете, дали ке можеш со две или ке е полесно едното да е во градинка. Во април времето знае да е топло, можеш и со бебе да се прошеташ ако ти е блиску градинката. Од вируси и бактерии и јас имам голем страв, тука не би можела да одлучам лесно.
Цело време сум многу нервозна и напната,се чуствувам многу лошо,пробав да се релаксирам,камилица,читање книги, ништо не ми помага,мислам дека ке експлодирам,па ми се плаче,главата ме боли како да ми е преполна.Има ли некоја друга комбинација на чаеви за смирување.7 недела сум.
И јас за ова многу размислував. Ама ќерка ми во Август ќе прави 3 години, а овде кај што сум од 3 години е задолжително да оди колку што имам разбрано, па немам опција да ја чувам некое време дома. И тој момент и мене ме плаши. Дали е нормално да осеќам затегања во стомак шат пат, во 20та недела? Со првото немав ништо вакво..
Кај тебе се хормони плус ситуацијата ти е тешка, и јас би била како тебе веројатно да сум во твоја кожа. Мора да си силна за децата.