Mene mi e zgodno so pernica pod grb, edna pomala, pod stomak...ama sega ne pomogna cel nok ne spiev, celata sum vo bolki vo kicmata i grbot i vlece nekoja bolka nanapred nakaj stomakot, nakaj desniot prepon i pogore malce i kolkovitee .......bebushko raste izgleda teskooo e vaka i kuznae kako do kraj, ama mora da se izdrzi, ne mi e za bolkite tuku sto se filmam da ne se nekoi bolki povrzani so bebceto nedaj boze i mene stomakot mi e so brancinja i ke se uprci te na edna te na druga strana, pa tuku ke osetam nekoi dvizenja nisko kaj sramnata koska mislis ke izleze....kuznae so si pravi sinko vnatre
Inaku daj kazete neso za vovleceni bradavici ako znaete.....izleguvaat koga sakam, nekogas i sami, no problemot e sto se kako zivi mevcinja mnoguu osetlivi ...a treba da se cvrtsi i so mazna kozicka neli ? nezz sto da gi mackam za da gi zacvrtstam? ke imam golem problem so doenje zdravje
@Ivanushkaa , citajki vaka,jas i ti slicno gi nosime nasive bebenca Taka i mene dolu me vlece od vreme na vreme i jas isto filmovi si pravam ama so Gospod napred,samo da izdrzime di kraj site,da si rodime zivi,zdravi dushicki! Za bradavici sum slusnala se mackaat so pavloviceva i nekoja mast mislam.od Eucerin....ke probas koga ke dojde vreme so vehtacki bradavici,drugarka moja taka proba...jas pak imam epten izrazeni bradavici,nemozam nikogas bez prsluce da mrdnam,se se poznava
Mene sega mi gi pratila rezultati od krvna slika,se e ok,osven holesterol i trigliceridi malku nakaceni! Doktorkava mi veli dobri se rezultatite,ama sepak sakam da spodelite i vie iskustva i mislenja,ubavo mi e koga ke slusnam.od nekoja trudnica
Mene mi e se kaj doktorkata site rezultati, no znam deka se mi bese nad granica i ona rece deka vo bremenost e normalno... Leukociti, trombociti, trigliceridi se mi bese nad granica ama cim ona vika se e dobro, ne se sekjiram... Sea eden mesec i vise ne sum proverila... Vo sreda sum na lekar i za tiroidna i taman celosna krvna slika kje praam..
Mene opstata maticna dr.mi praka na mail rezultati, pa koga odam kaj gin.da gi vidi gi nosam.Vo urina imam leukociti,a ponedelnik cekam rezultati od urinokultura,pa ke vidime ,taman vtornik sum na kontrola...
Nemaj gajle Espana site velat deka normalno e da e pokacen holesterol, trigliceridi i sl....edino za trombociti ako se pokaceni mislam prakaat na dopolnitelni ispituvanja, kako sto se d-dimeri....a za leukociti vo urina jas imav i toa vo plafon bea, isto i eritrociti mnogu imav vo urina....a za bolki vo besika da nezboram.....pa pravam zatoa urinokultura sekoj mesec, da se vidi dali ima bakterija za da se leci so antibiotik inaku ako nema caevi pijam sekoj den, kamilica, brusnica i malku uvin ponekogash.... a za bradavicite obavezno ke de opremam so vestacki hehe sto e sigurno sigurno.....
I jas sekoj mesec pravam urinokultura,bidejki si imam vo nea bakterija,sega ke vidime kako ke bide ovoj pat.Inaku brusnica sekoj den pijam,voda i od vreme na vreme uvin,pa ke vidime...a za bradavici mora da si opremena xaxaxxa.
Да не си била во некоја принудна положба на седење или неубаво наместена. Јас ако бидам во некоја нелагодна положба подолго време, и после ме боли. Пример ако седам некако косо, или недај боже да стојам и пеглам куп алишта. Ајде држи се таму, финалето допрва ни доаѓа
@Bufi и јас незнам за брадавиците прв пат слушам Имам ептен густ бел исцедок, имав дури и како стврднато лепило парче се мислам дали е можно да е чепот? Читав по нетов дека некогаш не паѓа целиот туку постепено. Инаку рацете дланките ми се отечени, здрвени неможам да фатам ништо, денес ми требаа 2 саати да купам 3 работи...толку не сум за ништо повеќе нека излегува аман...
@Markiza30 ima sansi toa da ti e cepot, kaj site e razmicno, kaj nekoi istekuva postepeno, kaj nekoi odednas, kaj nekoi e rozevkast a kaj nekoi bel, ima tema samo za mukozen cep, procitaj tamu mozebi ke najdes podobro obrazlozuvanje. Eve procijat i tuka nesto http://www.femina.mk/out/?id=bf8c36...be.com/BREMENOST/ishranabrem.php#.U58WNSj9w9U A ti se spusti li bebuska nadole,? cuvstvuvas li nestp drugo? mene navecer mi se stvrdnuva stomakot, imam blago secenje nisko dolu, pred dva dena osabajle bese na saat vreme tripati ama posle prestana, se toa se mislam lazni kontrakcii, ama ke vidime! Kako i da e mila, zaedno sve cela bremenost, epten blisku so terminite i ti posakuvam lesno da se olesnis, gospod mil neka ti pomogne da vrvi se taka lesno i da se gusnes konecno so bebuska I jas odvaj cekam,
Мислам дека веќе е спуштена, одам до ВЦ исто како на почеток на бременост, на секој 2 мин. Имам контракции веќе од минатата недела ама ништо сериозно...ги сеќавам стануваат појаки ама не почести. Се спрема телото а и бебето изгледа. Се надевам брзо ќе се префрлиме на друга тема па и таму ќе си споделуваме искуства. Нашиве се многу блиску неизвесно ќе е замисли во ист ден. На 5ти имам преглед кај бабица се надевам последен искрено се надевам и порано ама ајде ќе видиме. Со лесно нека е кај сите.
I jas imam zakazano na 5februari se nadevam deka ke bide posleden pregled) Kaj mene uste e gore i nemam nikakvi znaci deka ke se porodam, osven sto so gradite nesto mi se slucuva, cuvstvuvam Kako i da e mila, so lesno neka ni e do kraj....eee nemozam da veruvam deka gi iscekorivme ovie devet meseci, deka konecno ke se guskame
Idni mamicki i mamicki koga pocnavte da kupuvate za bebeto? Jas sum vekje nestrpliva, nemozam da docekam a nisto nemame kupeno... Kolicka si znaeme kakva sakame, onaa od chicco 3 vo 1 sto e no za tie raboti i jas smetam deka mi e rano.. Alista sakam da si kupuvam poleka...
@mariz очекував некоја од нас да пише вакво прашање,сега сите исто размислуваме,сите сме нетрпеливи да почнеме со купување,а чекаме да не е рано. Јас сеуште не сум купила ништо,вака на интернет гледам за колички ама рано ми,здравје Боже ќе разгледувам кога ќе влезам во деветти.
мили трудници и јас така викав рано е ама не беше. Во неделата ги исправ алиштенцата за бебушко лежерно мислејќи дека има време термин крај на мај, ама во понеделникот Матеј реши порано да не изненади. Почнав со купување крај на 8ми месец па според мене околу 8 не ви е рано
И јас сакав да прашам пред некој ден, ама си викам ај да не се глупирам многу е рано. Јас количка, креветче и транспортер не купувам, ќе ми дадат на користење. Ама за облека ми е мислата. Прво ич не се разбирам, од кои продавници, која големина, што основно ми треба. Плус топло ќе биде, каква облека се купува. Ама ајде има време
Pa zavisi koja nedela ste od bremenost,nakaj 34/35 pocnete so kupuvanje potoa kako meseto ke vi raste taka se poveke teski ke ste i nekemozete dobro da se dvizite ne za nesto tuku nie zenskite sme dodeka kupime ova ubavo ona ubavo,cek da vidam uste ova uste toa Uzivajte vo ubavinite na bremenosta i so lesno da vi bide Najvazno racunajte mesecite sto ke gi ima bebeto i koe godisno vreme ke bide moze brojce pogolemko
Уште малку 21 недела ќе влезам. Знам дека е рано , ама па се од мене зависи во однос на купување, па си викам бар да знам што ми треба и кое кај има, и после само да одам и да купам. А и пусти мерак