Во државна нема ништо за болки. Не се плаши, знам дека кога ќе дојде моментот стравот се зголемува. И јас бев отворена 3 прсти во 39 недела. Се вратив по 2 дена и бев 5 прсти. Ми ставија индукција и така се отворив за 2ч и се породив. Јас би те посоветувала да пробаат да се отвориш со индукција, а не одма да се форсира царски.
Da i doktorot mi rece da pocekame pa da se porodam prirodno da ne me seci, mozebi e glupavo prasanjevo ama poso mi e prvo i dali se mn golemi bolkite koga ti go vadat ili pred toa koga imas bolki
Добро прашање, и мене тие работи ме интересираат, ма да кај секоја е различно... Би се надоврзала на прашањето. Одма само што ќе излезе, болките исчезнуваат.?
Напонот е другчија болка. Бар ваљда можам така да се изразам. Да. Јас тргнав одма да станам од бокс сама, имав лесен пораѓај. Болеше ден два раната од шиењето доле. Третиот ден бев конда не сум родила. Долги не се, субјективно е, изгледаат долги.
Знаат. Еве пример кај мене. Со првото траеа 14ч , ама не се отварав па ми ставија индукција. Затоа пак пораѓајот не го ни сетив.
Јас може лошо сфатив прашањето, мислев како поединечна контракција.. инаку јас што реков лесно фека сум пројдена бев со 7- 8ч.контракции.
Ете кај мене двата пати се породив и веднаш бев ко нова Значи немав болки ни тогаш, ни другиот ден, ниту пак нешто да не можам да седам, да ме боли шиеното. Ништо апсолутно.
Зошто до 36та? До 40 или најмалку 38 има време да се сврти бебе. И царски да е не е страшно, мене болките по операција ми беа пострашни. Како мора така ке биде, само позитивна мисла. Јас правев. Пред 3 години скоро ама ако знам ке ти кажам.
Дали некаде може да се види распоредот на Гак по амбуланти, кој ден кој доктор во која амбуланта е? Дали знаете Ана Данева во која амбуланта е и кој ден?
Денес некако како тврд го осеќам стомакот, 21 недела сум, и онака при кашлање како да ме трга и да ме боли...Дали така се осеќаат лажните контракции или рано е за тоа? Или од тегнењето на мускулите и кожата би било? Прва бременост ми е, па не знам што е како е...
Ama ti veke ke bides vo 9 ti koga ke ti pravi brisevi jas znam zena sto za dvete deca tocno na denot se porodi koga vleze vo 9 ti sepak kako ke ni recat taka so lesno da ti e