Лажев дека сум го исфрлила скроз се додека не добив скриен шеќер. Сега сум на црно чоколадо како грешен ѓаол. И му реков на мм кога ќе се породам да ме чека дома цела тава со еклери како знае и умее. (да биде посмешно никогаш не сум сакала благо, јас сум по солено, ама ете...) Едит не е точно дека само заради кандида може да ти се јаде благо и да имап исцедок. Јас немам бактерии никакви, а на почеток имав мноооооогу исцедок и ми кажаа дека е од благото, и стварно мн јадев. Пример цел ролат на еднаш
Не дека може да ти се јаде благо ради кандида. Туку ради шеќерите се нарушува ацидо базната рамнотежа што е подлога за развој т.е храна на бактерии. Ради тоа ви викаат исфрли благо и газирано а внесувај повеќе јогурт, пробиотици
Да ама еве една од докторките која ме води, ми рече ако ти се јаде благо толку, сигурно имаш кандида Врска немаше, направив брисеви се е чисто. Едноставно ми се јадеше благо. Сега и да сакам и да не сакам нема благо... ќе си држам диета. А другата ми рече, леле жено имаш исцедок многу, намали со благото. Намалив со благото го снема исцедокот.
Да ве прашам за “лажните контракции”. Мислам дека некаде од 16-та недела почнав да осеќам камо затегање силно , трае неколку секунди и пушта , доле под папок. Не е болно туку непријатно, незнам како да опишам. Недела дена немав ништо вчера и денес по 2-3 пати осетив, а се движев доста овие два дена. 19-та недела сум а со првото многу подоцна 25-30 недела почнав да ги осеќам . Кај вас како е? Пијам магнезиум од 400, ако нешто се исфорсирам и по 2 пијам
Мила со второ порано се осеќаат исто и јас почнав некаде 17 да осеќам и ми појачаа дозата на магнезиум 2\400гр и така ми се смируваа, инаку како ќе растеш ќе стануваат се почести одмор повеќе и тоа е а да не ти кажувам сега во 38+ колку се чести веќе ме нерва фаќа или нека ме фатат породилните или ова веќе не се трпи
За понатака знам , ептен е незгодно, зошто и бебе мава јако па веќе незнаеш што е што…. Јас дури со првото незнаев ни да ги разликувам , ама сега баш се одеќа стега и пушта….
Има ли некоја од вас лачење на плунка? На секунда плукам, а сум 11 недела. До кога би траело ова, одвратно ми е. Не можам да се поднесам веќе
Девојки дали ви се дешава да немате понекогаш ич сила? Денеска излегов да пропешачам, 15 мин и неможев дома да се вратам. Енергија ич немам некако. Иначе сум 30 недела
Јас, од ова ладново заборавив да одам порано знаев до град да си отидам маж сега не ме пушта на ладното да не сум одила. Само да се згрее ќе си одам пак. Почнувам да се задишувам и се изморува на брзинка. A од утре сум 18та недела.
Ја сум 23 недела и се мачам со тахикардии секојдневни и невиден замор.Бев на кардиолог ми препишаа Верапамил ама ич не сакам да пијам апчиња сега а си викам ако е вака сега што ќе биде во поодмината бременост..
Јас немам ич енергија, ама тоа ми е од улежаност мислам. Од почетокот прв триместар го преспав ајде нормално е, после имав болки вагинално па ми рекоа да мирувам, после веќе залади, а јас до 5 работам и веќе темно и ладно не ми се мрдаше ми се одмараше и еве скоро ми помина бременоста јас ја одлежав. Сега малку ако се размрдам веднаш се задишувам и се уморувам. Дури и од зборење некогаш знам да се заморам
Не се задишувам јас многу ама немам енергија да се движам, некако душава не ми може, незнам како да опишам. Како ти е железото? И јас имав мака со такихардии ама ми рекоја од железото. Сега јадам мед со таан и семе од коприва и подобра сум. И мене некогаш ми се дешава од зборење да немам сила да се доискажам Блазесити ти барем си идеш и на работа јас има денови, пример како денеска да немам сила за до вц а не да идам на работа Најверојатно јас мислам дека ми е ноќеска што си легнав во 3
Zenski, Polni 12 nedeli sum , sega vlegov vo 13ta i od utrovo gradite nekako mi splansaa , a dosega otecheni i potvrdi ... sa panicham ili ???
Не Поминува првото тромесечие и многу веројатно е да ги снемаш симптомите. Во првата бременост исто како тебе од 12та кога влегов 13 та како со нож пресечени ми беа симптомите.