Мене ми се менуваат цела бременост градите,еден ден тврди еден ден ми спласнуваат.Мислам нема потреба за грижи
A , imam edna maka smeshna , od start na bremenosta me chesha analniot otvor... Primav crinon gel deka so ivf sum , i smetav deka non stop pagaat parchinja od nego , deka e od toa cheshanjeto ... Ama eve veke 10 dena kako nestavam crinon gel , ama cheshanjeto ne prekina ... mnogu mi e glupavo doktorot da go prasham za ova ... a se zamivam so voda ponekolku pati na den i machkam pavlicheva i smiruva , ama paak prodolzyva ... Glupavo ne glupavo , neznam so da praaam ... inaku imam zabrana za sex , taka dolgo vreme ne sum pipnata
Зашто да ти е срам? Ќе си го прашаш нема за што да се срамиш тој низ све помонал све видел. Ако не ти помага ништо може ќе ти даде нешто друго.
Побарај од гинекологот да ти земе брис од перинеумот тој што се зима на крај на бременост може да се работи за стрептокока.
Sraaam mi e , so da mu kazam me chesha shupcheto ... Vo zivot me nema zacheshano ... a ne deka ne neshto stavam , osven mienje i pavlicheva ... da ne se napravile nekoj vnatreshni hemoroidi od lezenje i odmaranje ... ama tie treba da bolaat pak ... aj ke go prashaam , so da praaam , smeshno ne smeshno ..
Може да имаш хемороиди и да те чеша ама за нив конретно и нема некој лек ја си ги имам цела бременост ..
Зашто да е смешно ако си имаш проблем според мене треба да си го прашаш за све што имаш и што те мачи ич да не ти е срам
Здраво труднички . Сопругот на домашен ковид тест е позитивен, јас немам никакви симптоми, но ќе се проверам утре. Бремена сум 17 недели. Кажете ми доколку излезам позитивна што сте пиеле ако сте биле во оваа ситуација? (какви витамини..)
Јас сум 30 недела и во 26 имав корона. Позитивна бев на пцр, само еднаш кренав температура 38,2 иначе околу 12 саати ми варираше од 36,8 до 37,5. Изгубив осет за мирис, вкус, затната бев цела и ништо не примав. Цела корона само 3 парацетамоли се имав напиено. Од витамини си пиев цело време што пием (фемибион, магнезиум...) си цедев лимони, чаеви, портокали итн. Нема простор за паника, со лесно
Chej sea , ova od iskustvo tvoe ili nechivo ??? Spretokoka ne e zaebancija vo bremnost , nema da mozam sa spijam sega ...
Во бременост многу работи не се заебанција. Ама ако се третирани немаш гајле. Ке одиш утре и ке провериш. До утре нема ништо страшно да се случи и да ја има балтеријата. Мене хемороиди ме чешаат.
Женски дали имате патувано 7ми месец со авион? Дали е дозволено, какви искуства имате? Јас зборев со мојата докторка и ми рече дека не е проблем доколку летот е краток (до 2 часа). Е сега, ради ковид ситуација во Европа, планот за лет до 2 часа ми пропадна и планираме да одиме на друга дестинација (најверојатно Египет) и за таму ќе ми требаат 2 лета од по 2 саати Ќе и се јавам деновиве пак да ја прашам, ама сакав и ваше мислење
@Marie86 И мене неколку пати ме зачеша и ми отече анусот (претпоставувам почеток на хемороиди), ама мачкав ланолин 2-3 пати и одма ми се смири и веќе не се повтори. Може да е од поголем проток на крв, ама сепак прашај го докторот, може ќе те потпраша уште нешто. А и впрочем, тестирањата се супер ствар бе, многу сакам кога ми даваат упати и ќе се уверам дали е се океј.
И такви и такви .. У почеток внатрешни ми беа сега пак надворешни немаат намера да се повлечат ама среќа не ме чешаат..
Ако се работи за нормална бременост без проблеми, може. Јас баш во 7ми патував и немав никаков проблем. Се работеше за лет од 2,5 сати, а се враќав за 5 дена. Кога ја прашав докторката дали смеам да патувам со авион ми рече слободно (не ми спомна ограничување во сати). Сепак најдобро е консултација со доктор во зависност од индивидуалната состојба.
Фамосан маст е дозволен во бременост, јас го користев по препорака на гинеколог и многу ми помогна и за внатрешни и за надворешни хемороиди.