1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.612
    Мене ми се менуваат цела бременост градите,еден ден тврди еден ден ми спласнуваат.Мислам нема потреба за грижи

На Marija2007, eli25, Marie86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Marie86

Marie86 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    661
    A , imam edna maka smeshna , od start na bremenosta me chesha analniot otvor...
    Primav crinon gel deka so ivf sum , i smetav deka non stop pagaat parchinja od nego , deka e od toa cheshanjeto ...
    Ama eve veke 10 dena kako nestavam crinon gel , ama cheshanjeto ne prekina ... mnogu mi e glupavo doktorot da go prasham za ova ... a se zamivam so voda ponekolku pati na den i machkam pavlicheva i smiruva , ama paak prodolzyva ...
    Glupavo ne glupavo , neznam so da praaam ... inaku imam zabrana za sex , taka dolgo vreme ne sum pipnata :(

3. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.106
    Зашто да ти е срам? Ќе си го прашаш нема за што да се срамиш тој низ све помонал све видел. Ако не ти помага ништо може ќе ти даде нешто друго.

На Ljubova, stsmua05 и Marie86 им се допаѓа ова.
  4. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.130
    Допаѓања:
    1.597
    Побарај од гинекологот да ти земе брис од перинеумот тој што се зима на крај на бременост може да се работи за стрептокока.

5. Marie86

Marie86 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    661
    Sraaam mi e , so da mu kazam me chesha shupcheto ... Vo zivot me nema zacheshano ... a ne deka ne neshto stavam , osven mienje i pavlicheva ... da ne se napravile nekoj vnatreshni hemoroidi od lezenje i odmaranje ... ama tie treba da bolaat pak ... aj ke go prashaam , so da praaam , smeshno ne smeshno .. ;((facepalm):whew::rofl:

6. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.349
    Може да имаш хемороиди и да те чеша ама за нив конретно и нема некој лек ја си ги имам цела бременост ..

На Marie86 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Marsic

Marsic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.106
    Зашто да е смешно ако си имаш проблем според мене треба да си го прашаш за све што имаш и што те мачи ич да не ти е срам :l:

8. Mateas

Mateas Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2021
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    600
    Здраво труднички :).
    Сопругот на домашен ковид тест е позитивен, јас немам никакви симптоми, но ќе се проверам утре. Бремена сум 17 недели. Кажете ми доколку излезам позитивна што сте пиеле ако сте биле во оваа ситуација? (какви витамини..)

9. SarChee

SarChee Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2013
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    372
    Можеби се хемороиди,и тие чешаат.

10. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.698
    Допаѓања:
    1.797
    Јас сум 30 недела и во 26 имав корона. Позитивна бев на пцр, само еднаш кренав температура 38,2 иначе околу 12 саати ми варираше од 36,8 до 37,5. Изгубив осет за мирис, вкус, затната бев цела и ништо не примав. Цела корона само 3 парацетамоли се имав напиено. Од витамини си пиев цело време што пием (фемибион, магнезиум...) си цедев лимони, чаеви, портокали итн. Нема простор за паника, со лесно

На warrior, Mateas и ≈ Moyocoyotzin им се допаѓа ова.
  11. Marie86

Marie86 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    661
    Chej sea , ova od iskustvo tvoe ili nechivo ??? Spretokoka ne e zaebancija vo bremnost , nema da mozam sa spijam sega ...

12. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.900
    Допаѓања:
    18.785
    Во бременост многу работи не се заебанција. Ама ако се третирани немаш гајле. Ке одиш утре и ке провериш. До утре нема ништо страшно да се случи и да ја има балтеријата. Мене хемороиди ме чешаат.

На LoveHope и Suze18992 им се допаѓа ова.
  13. Enn001

Enn001 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2021
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    231
    Женски дали имате патувано 7ми месец со авион? Дали е дозволено, какви искуства имате? Јас зборев со мојата докторка и ми рече дека не е проблем доколку летот е краток (до 2 часа). Е сега, ради ковид ситуација во Европа:@, планот за лет до 2 часа ми пропадна и планираме да одиме на друга дестинација (најверојатно Египет) и за таму ќе ми требаат 2 лета од по 2 саати:wasntme: Ќе и се јавам деновиве пак да ја прашам, ама сакав и ваше мислење :inlove:

14. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.651
    Допаѓања:
    8.787
    @Marie86 И мене неколку пати ме зачеша и ми отече анусот (претпоставувам почеток на хемороиди), ама мачкав ланолин 2-3 пати и одма ми се смири и веќе не се повтори.
    Може да е од поголем проток на крв, ама сепак прашај го докторот, може ќе те потпраша уште нешто.
    А и впрочем, тестирањата се супер ствар бе, многу сакам кога ми даваат упати и ќе се уверам дали е се океј.:D

На Marsic и Marie86 им се допаѓа ова.
  15. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.575
    Допаѓања:
    8.588
    Надворешни или внатрешни?

16. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.349
    И такви и такви ..
    У почеток внатрешни ми беа сега пак надворешни немаат намера да се повлечат ама среќа не ме чешаат..

17. RinaKa

RinaKa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    69
    Ако се работи за нормална бременост без проблеми, може. Јас баш во 7ми патував и немав никаков проблем. Се работеше за лет од 2,5 сати, а се враќав за 5 дена. Кога ја прашав докторката дали смеам да патувам со авион ми рече слободно (не ми спомна ограничување во сати). Сепак најдобро е консултација со доктор во зависност од индивидуалната состојба.

На Enn001 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.374
    Допаѓања:
    5.244
    Понеделник е секако, а може и други денови да е.

19. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.271
    Допаѓања:
    4.938
    Дали знаеш во кој број амбуланта?

20. ≈ Moyocoyotzin

≈ Moyocoyotzin Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.178
    Фамосан маст е дозволен во бременост, јас го користев по препорака на гинеколог и многу ми помогна и за внатрешни и за надворешни хемороиди.

На stsmua05 и Marie86 им се допаѓа ова.