Jas sum 31va nedela. Ajde uste edna, dve nedeli kje pocekam i kje pocnam so kupuvanje. Inace bi kupila osnovni raboti za novorodence, zatoa sto golema familija sme kje mi iznakupat site alista
Ооо па купи нешто ситно од мерак ете чорапчиња можеш.Јас иначе во 30 та недела купив се и козметика и кебенце,транспортер,алишта
Ние во осми месец почнавме да купуваме. Не ми се оставаше за деветти, бидејќи има многу случаи кога бебушот "решава" да се роди уште при влез во деветтиот месец, па не ми се ризикуваше Така околу 34та недела купивме кадичка и количка (3-во-1), креветче ни дадоа и во 36та го наместивме, алишта исто мислам почетно во 34-35 зедовме... Сега е 38ма и останаа некои ситници, памперс (тоа тато ќе купи додека ние лежиме во болница), козметика, појас за мене, и секако нешто од гардероба плус, ама тоа кога ќе видам дечкото која големина ќе носи
Мешиња,читам убаво сите се движите,шеткате,чистите дома,готвите....ме интересира дали има некоја што е на патолишка бременост,од др.да и е кажано да мирува,да лежи,од некоја си причина?
Nemora da znaci deka e od bremenosta,ama nemoj ni da mislis deka vcera si bila po aktivna ne te zdobolelo,denes zosto koga ne si tolku aktivna. Toa nemora da znaci deka e den za den.Se sobira. Dobro e stom ti pominalo. Jas deneska polnam celi 26.Uste sum vo ovaa tema neli? Imam bolki nasekade. Grb,kicma,dlanki,gzovi od dvatrista inekcii(cvorovi)mada se masiram so rakija na tie delovi. Popravena uste kilo plus.Znaci plus 7. Mi se pogodi cimerkata posledive cetiri pet dena i me "uci"na poveke ovosje.Ne jadev skoro ic. Drzete se mesinja,pa site edna po edna vo drugata tema. @espana jas.Zarem ne se primetuva?
Здраво на сите трудници,сегашни поранешни и идни,има овде многу со искуство па ме интересира нешто: Треба да (не)добијам за 2-3 дена,искрено се надевам,но последните може 4-5 дена имам скоро постојани болки во долниот дел на грбот,дури и странично по куковите и кај јајниците.Чудно чувство,не силна но како нешто да работи таму.За менструални болки ми е рано.Се надевам дека овој месец ќе имам позитивни резултати,но не знам дали болката е загрижувачка...Ако има некој со искуство да ми одговори би била благодарна
Јас уште кога бев седми месец почнав со купување, зашто право да ви кажам во девети веќе после 15мин шетање ми стануваше тешко, плус фати и жешко време. Затоа мој совет е да не го фаќате последниот воз, подобро последниот месец да си уживате на раат и да си посветите уште она малку време што ви останува за себе @irena.1 ако си сега 21ва претпоставувам терминот ти е во јуни? Бидејќи и јас се породив во јуни, да ти кажам поради тоа што тој месец знае да биде променлив, за бебето земи неколку пара долги шпилхозни, чорапчиња, и нормално летна облека
Eve moe iskustvo, jas den dva pred da dobijam se do denot koga trebase da dobijam imav silno bockanje vo dolniot del, nekade bas izmegu matka jajnici... Ne mi traese bolkata po cel den no me bockase dosta jako, ko sto vikas kako da raboti nesto tamu prv pat imav takva cudna bolka i znaev deka ima nesto
Јас 20 недела и веќе почнав да размислувам што ќе купам, кога да купам... Вчера испаднавме да разгледуваме за да имам престава отприлика кога ќе дојде време за порачка Како основни плакарот, комодата за пресоблекување веќе знам кои. Исто и максикози. Детско креветче ќе зедам од оние на тркалца со опција за нишање...за да можам да ја развозувам дневна-спална. Последно остана само количката како едно од петте основни работи. Е тука се испобунив. Бендисав една...убава, преубава и солена. Ама нели важно да ми се допаѓа и да се искористи максимално. Е после ме удрија мисли у глава дека ако дојде второ дете набрзо нема да можам да ја користам, туку ќе треба да купам нова, дупла. Работава на нероден петко јас капа кројам, ама при цен од 1500 е. и треба убаво да размислам дали да земам, па да остане неискористена и после 2 години нова искрено жал ќе ми биде. Мојов вика кога ќе треба ако треба ќе му ја мислиме и ќе купиме...ама не можам така. Срце јуначко не сака да пушти кесе. И така ништо не знам веќе. Наредно одење ќе препрашам дали има опција некоја од поасалниве колички првен да се користи за едно, после со некое додатно делче да се користи во комби верзијата, едното да седи,друго да лежи. Ако не ќе изберам една асална и скромна па здравје само што ќе донесе иднина. Имам време. 5 сум. Кај 6 доколку нарачаме, 8-10 недели испорачка...ќе биде на време. Сите други работи коритце. кебенце, облека...ги рачунам како ситници кои во 9 може да ги набавам. Едноставно уживав во дуќаните. Цел ден го отепав вчера така
Дани ко Дани максимално спремна, браво Јас појма си немам. Одкако ми ги понудија работите се израдував па не ни прашав какви се, НО од личноста која ми ги дава ја познавам добро, блиска рода, и знам дека купила најдобро од тоа што е на пазарот . Е сега ќе си купам нов душек за креветчето па сакам тој да биде квалитетен. А облеката ми е шпанско село, ама појма си немам. Уште не сум почнала по дуќани да влегувам, ама штом почнав да го мислам, ќе биде и тоа за скоро. Чекај тоа максикози ти е всушност транспортерот или грешам
Да транспортерот Во март се селиме во друг стан, па планирам првен тапети да залепам собата. Има многу убави со мотиви. Се двоумам меѓу џунгла и подводен свет...а мојов па има идеја едниот зид џунгла, другиот подводен. Ќе си ја прашам Ангел оф арх кога ќе дојде време што мисли она дали е добро така собата да ја делиме пола на пола. Мебелот се ќе биде бело дрво. За облека ќе почекам да видам колкава ќе биде. Ќе зедам од тие најмалите по 2 пара на долги, кратки, боди и шпикозни,комплетче, некое чорапче, капче со број 52 на пример и тоа. Се друго накнадно недела за недела. Поважно ми е и мене душече, постелнина, тоа за околу да се завитка креветчето да е купено, перено, наместено ,(се да е по две), кебенце за во транспортерот, за дома... Сите убави ситнурииу стил ќебенце да да лежи на грб, за да лежи на стомак..за да вежба рефлекси исто накнадно. Супер што има кој да ти даде. Реално работите остануваат нови и неискористени па е добредојдено. Ти држам палци за на прегледот
Ako e Dani najspremna,a i spored mene e,togas i mene neka me spremi.Ama ne uste.Rano e. Mene i sube mi e. Od covek koj sekogas bese spremen odnapred se pretvoriv vo sosema sprotivnoto.I zasega ne zalam.Neka dojde zivo zdravo na svet,mi se cini se drugo posle ke sredam.Moram taka.Nemam sili poinaku da se obidam,a i od pusti strav,ne sakam. Se e skolo vo zivotot.Mene ova mi bese najgolemoto. I se raduvam poradi toa. Pocnuvam da uzivam vo spontanoto. Mi se cini deka sum spremna da go docekam samo so pavlovicava,vlazni i pampers.Ete tolku.Samo da go docekam.
Те сваќам галапче...делумно е карактер во прашање(си имам симптоми на контрол фрик) ама па и нарачкиве со време на испорака од по 2-3 месеца ќе го отепаат човек. А немам кој да ми даде или на друг начин да се набави на крај по брза постапка. А другото слободна жена со пристап на интернет си го прави своето .
I ovde se raboti za istiot kontrol frik,koj i da ima koj da go sredi toa mesto nejze,taa nema da dozvoli,od pricina sto nema da uspee ni prilicno da dolovi ona sto jas sakam.I ona kako jas sakam.
Да ви дадам едно советче од вака искусна маманаправете си список и после тоа прешкртајте половина од напишаното. За купување не верувам во бабини деветини се беше купено до 32 недела, после тоа тешко се поднесува подолги прошетки, тежи бебето, боли кичмата, се моча на секој 5 минути и така се купува повеќе или помалку него ли што ти е потребно. За бројките кај мене е со 0000 за 0-3 месеци и за поголемиот син ги носеше само месец дена, не беше дебел туку долг и се му беше кнап, за помалиот па да не правам муабет само од болница што го извадивме во тие шпикозни со 0000 после веднаш се префрливме на 000 од 3-6 месеци. @danichap мене ми купи татко ми ваква количка Bugaboo Donkey, може и за едно, за две и за близнаци, околу 1900 долари е тука, значи 14-500 евра, најдобра на пазарот е за дупли колички, многу лесна е за маневрирање, склопување, расклопување, иста е како денот кога е купена не е мрдната а веќе скоро 2 години ја користам.
@galapce не фаќај врски @bittersweet количкава која ми ја постираше е баш тоа што сакав да прашувам по дуќаните. Наредна прилика пак се пуштам по дуќаните. А за големините претпоставував дека е комплицирано...само најосновното дека треба. Се друго отом потом како ќе пасува.
Количката ли? Немаш среќа Галапче, сигурна сум дека догодина ово време пак ќе ми треба дупла количка.
Мене ми се сони кога пишував анализата....а штом еднаш пари се дале мора да се искористи максимално .