Имате искуство со црп 29 во корона ми препишаа панцев на клиника, а матичнава вика не е толку високо за антибиотик незнам што е паметно?
Ти си знаеш дали имаш мака Мене црп ми беше и пониско ама ептееен имав болка во синуси,се мачев 14дена,после изолација појдов на орл имам воспаление на синусите па еве до вчера пиев 10дена трицеф. Ај таман да прашам,денеска бев на орл на контрола ми го прекина спрејот Мералис и ми даде Калменте.Дали некоја во бременост го има користено?Дека кортико,малце сум со резерва дали да го прскам
Mene so 24 mi dadoa vo Sistina, 5 dena mi rekoa utre treba da proveram pak crp,inace 12 nedela pocnav.Odlicno se custvuvam nemam ni covid ni nikakva bolka samo slucajno proverov do krvna slika i crp,doktorkata mi rece deka mozno e pogresen da e rezultatot,proveriv pak utredenta i isto bese,zatoa odma mi rece da pocnam so Pancef
Девојки оваа недела чуда ми се дешава некако денеска како да не можам да дишам. Дали е тоа нормално или треба да се загрижам? Денеска бев на преглед и заборавив да ја прашам др.. :/ Иначе карлично е поставена, со главчето била позади џигер Дали од тоа што е карлично може да ствара притисок па неможам да дишам?
Си расте, си притиска, нормално е тоа. Гледај само лежење на страна, а не на грб. Утре и е роденден на ќерето, 3 години ќе полни. За неа ноќта во 3 ипол ме фатија болките, вечерва бебе во стомак џуска, притиска надоле, ама конецот си го држи. Едвај чекам да се олеснам да го ослободам притисокот и тежината. Цел ден сум во укочена кичма и бут.
Која недела си мила? Иначе среќен роденден, голема да расте, жива и здрава да е <3 Со лесно во бременоста. Која недела си? На грб не лежам воопшто ради вртоглавици. Во врска со дишењето легната, станата, седната, како да немам воздух. Малце се успаничив ама тоа е....
Од која недела се прави цтг? 35+ ќе одам на контрола па дали ќе ми прават, или само доколку имам болки
Здраво на сите, сакам да прашам дали некоја од вас го има истиот проблем, имам болки доле кај срамната коска (усните) почнува со пулсирање во една точка или при вртење-станување целиот дел боли. Инаку сум 34+5. Матичната вели дека некоја вена попуштила можеби.
И мене ме боли долу од време на време. Издржливи болки се, но непријатни. Мене ми рекоја дека се шири матката и бебето расте и затоа боли. За секој случај ми направија цтг.
Јас сум скоро 20та недела па кога седам подолго време знае да ме заболи Со првото во подминати недели, ме болеше нонстоп. Сабајле на трансфзуија, знаев дека ќе биде за никаде. Колку луѓе се пикаат преку ред и колку ги пикнаа Башка нејќат трудници. Тоа требало на ГАК или матичен. Една премоли со 4 спонтани. На крај и рекоа иди на биохемија. Цело сабајле ја префрлаат од ГАК на трансфузија Еден се прави будала мене ме викаат влага тој. Луѓе буквално ме избутка со раката за да влезе Кога излезе му реков мува не го лази. Незнаете колку се вознемирив, уште ме држи Оттаму требаше дома да си фатам, јас на работа. Кај измрзнав кај нервози Туку , за тие стегања и опуштања на матката матичната ми рече еден магнезиум директ да земам навечер од 400 а насабајле од 250 ама таблета. Не и ја разбирам логиката таблета/директ, ама ај. Да земам натурал велтх , арен е нели?
И денес 36+1 ги направив последните брисеви и сега резултатот ми се јавија стрептокока, значи мир да ми нема душата, ве молам искуство пред пораѓај некој што го имал истиот проблем многу сум исплашена ми дадоа само Cefalexin 2/1 5 дена да пијам ама мене многу ме плаши на пораѓај да не пренесам на бебето инфекција.