Многу ме болат препониве 31 недела сум. Не можам да легнам, да станам, тешко одам. Константно боли, не знам што е ова. Земав магнезиум не проаѓа. Има ли некој вакви болки? Нормално ли е ова?
Истоооо. Кога ќе удри дури баш онака не згодна болка е некој викаат и кога ќе се роди ќе било активно, да се држиме јако ако е така
Пак јас Јас сум 23, а веќе од 20 премногу ме болеа, не можам да се движам повеќе од 20 минути, буквално како да ќе испадне бебето. Пијам магнезиум, Б6 ама нема никаков ефект. Докторот не ми рече ништо...само да не се форсирам и да не стојам многу на нозе.
Dali ste patuvale so avion na okolu 15-16 nedeli? Obavezno ke go prasam doktorot no samo za mislenje. Inace vo momentot nemam nikakvi problemi ama prva bremenost mi e i se plasam na sve :/
Може да се патува до 35та гн чинам доколку бременоста е нормална. Некои авио компании бараат потврда од лекар дека бременоста е нормална, но тоа мислам во поодмината бременост. На веб страните на сите авиокомпании имаш информации.
Zdravo na site mamicki 38+5 sum denes bev na kontrola doktorot mi veli deka ima plodova voda ama se namaluva sto treba da znaci toaa dali e nesto kriticno za bebeto ?? Inace sakam da se porodam spontano ama otvorena sum samo dva prsti a bebceto nabieno e so glavceto, doktorot mi rece da pocekame do petok ako ne me fatat bolki ili ne mi pukni vodenjak sabota zdravje boze ke me porodi carski...inace na ctg pokaza bolki a jas ne gi setiv isto taka sakam da prasam dali mozi da go nosam do kaj 40ta nedela ili mora da se porodam porano poradi namalena plodova voda ? Pozdrav
Зависи колку има плодова вода, најдобро доктор може да ти каже дали можеш да износиш до крај или ќе треба порано да те породи.
Toj mi rece da pocekame do ovoj petok ako ne dobijam bolki ke mora carski, a jas sakam prirodno mozebi e smesno so ke prasam ama sigurno mozi nekako da me fatat bolki i da mi go puknat vodenjakot tamu dokolku toa ne se sluci doma
Ако е прво бебе, нормално е. Цело тело почнува да се подготвува и да се проширува за нешто ново. Со самото тоа се појавуваат и болки. Убав ден! 32+4 стасавме. Се смеам со мм, да не изненади бебе, неколку вечери со ред сонувам како некој ми дава женско, а потврдено е дека е машко хит ќе бидеме. Додуша ништо немам почнато ни да спремам ни да купувам, некако се оставам за последниот ден. Сеуште си паткам на работа, но немам некои проблеми за да седам дома. Во дилема сме и каде да се пораѓам, дали тука во градов или во приватна болница ама во друг град, а тоа уште повеќе ми набива притисок. @kristina.k за брзо ќе ја барам за совети во поглед на ова прашање. Јас константно сум со низок притисок, единствено тоа ми е мака, сношти наеднаш главоболки, тресење на цело тело и веднаш се сетив. 80/40 беше. Среќа кока кола и солено малку ме спасува. Среќна среда на сите!
И кај мене е многу активна...24 недели сум ,плус ми се чини многу ниско ја чувствувам...а еве оваа писледна недела ако постојам подолго на нозе ми се чини чувствувам тежина долу ,буквално да ќе ми испадне бог да чува ...или може само филмови си правам
Кај мене се намалуваше плодовата вода памтам недела бепе ми се јрена притисокот во вторникот бев на цтг се нормално а во четврток ме породија царски заради намалена плодова вода се породив 39+4 ама јас не бев отворена ич се надевам дека ќе се отвориш ти и лесен пораѓај ти посакувам ❤
Fala ti duso se nadevam i jas deka ke se otvoram inace vo petokot bev 2va prsti i vcera isto, denes cel den setam vrtam iii mi teci od vreme na vreme belo zolt sekret a utre vejke vlegvam 39ta pa da se nadevame deka ke saka da izlezii da ne odiime pod noz
Јади урми, ананас нели тие потикнувале побрзо отварање (ако не се лажам ), и доколку ти е дозволен секс со свршување внатре. Со лесно
Мене ми кажа докторката чучњеви помагале пробај не претерувај бидејќи јас неможев после од кревет да станам прај си по 5 2во денот
Последен преглед 33+3 беше наместено со главче надолу , е сега некој ден кога ика ја осеќам долу ниско (ваљда главче) денес над папокот ика баш горе .. Зарем уште има место толку да менува положба ? 34+ сум.