Zenski mozebi ke bidam smesna ama dali masturbiranjeto mozi da pomozi za da se otvoram poveke ?? Za seksot znam deka mozi ama jas vo tekot na bremenosta prokrvariv i doktorot mi zabrani seks ama i da mozi jas osejkam nekoj strav da ne zakacam nekoja infekcija bas sega na krajot
Падна пак чепот сега беше како линија црвено викаат дека се намалувала плодова вода само 2ќесинја болки имам така средно сега правев цтг пак преглед да видиме што ќе кажат. Ме примија сабајле ако било све добро ќе ме пуштеле само 1прст отворена. Незнам..... болките се на 5мин незнсм зашто на 5мин ми се нели почнува саат па 20мин па 10мин
Зошто? Никој гинеколог не ми кажал вакво нешто а повеќето трудници во 9ти месе се сантим-два отворени и сите до сега што сум ги слушнала викаат секс до крајот со свршување. Мастурбација не помага, спермата е таа што помага. Каква инфекција ако имаш еден партнер?
Женски, јас 34+5 сум , бебето недела, недела ипол понапредно и на килажа на ехо што го кажува.. Сакам да прашам не ми се јасни некои работи... секогаш кога имам болки одам кај матичната и таа релативизира па сигурно од што се плашиш те боли итн ирелевантно, битно нема разбирање во смисла ок те боли те разбирам ај ќе видиме како што е ... и ми се одмили и одење и се си набив дека вистина си замислувам дека све е тоа нормално... а прва бременост ми е јас и поим немам што е нормално а што не во бременост... , цело време не дека неможам да трпам болка ми е да не излезе нормално нормално и да трчам после во последен момент во болница.. Тоа за тоа, прашањето главно ми е, дали и како јас да знам болката дали ми е нормална за да не трчам на лекар веднаш, еве денски болки имам ама ептен благи,навечер еве посебно овие недела две вистина ме болат и препони ми се грчат дури нозете надоле, долниот дел од стомакот како со нож ме сече, кичма, грб, а не сум поправена речиси ич, само стомакот што ми е голем... незнам еве и цело време таа ми вика ептен ниско го носиш и јас сум као наплашена да не се породам предвреме... ми рече дека веќе цервикс нема потреба да ми мери... и јас незнам тоа ок е така за да ме ме расчепкува доле или да и речам да ме види со вагинално ехо да не сум случајно отворена или така нешто, дека нема да бидам природно со царски отприлика втора недела од март... не сум паметна што да правам, незнам дали нонстоп да лежам, дали може да прошетам... дома што и да е да си потфатам... според вашето искуство, еве ќе одам на преглед што може да се види оваа недела рачунам 35 та. цтг? вагинално ехо? како да спијам мирно дека наеднаш нема да ми се деси нешто
Тие се тие стравови во прва бременост Мене уште трепките што не ме болеа, најтешки месеци се последните. Не те разбрав од што се плашиш, дали дека нема да ги осетиш вистинските болки и ќе закасниш во болница? Ако не си направила брисеви заврши тоа кај матичната и можеш веќе да одиш кај докторот што треба да те породи, да те прегледа и да направи прво цтг. Понатака тој ќе знае кога следно да идеш на преглед, дали си отворена, да измери цервикс ако треба. Пиши ми слободно во порака кога ќе те мачи нешто, ќе си направиме муабет. Не се плаши, не иде толку брзо породувањето.
Има вистина дека од бременоста хормоните прават хаос, па не знаеш нормално ли е или си замислуваш. Ако ти се деси нешто, тоа веројатно ке е пукање водењак и ке забележиш, нема бегање. Друго што може да се случи е да добиеш контракции силни ама нема одеднаш да се јават. Ако се плашиш од тоа да се случи нешто а ти да спиеш ти гарантирам дека нема. Ке знаеш дека е време за болница, тоа се болки големи огромни. Твое е да мислиш позитивно. Веќе можеш и кај доктор што ке те пораѓа да одиш. Кажи дека мислиш дека имаш контракции да ти направи цтг и ке видите како стојат работите. Ако не ти е скратен цервиксот нема реална порреба од лежење.
Не мора да значи. До 4 се отварав цела вечност, од 5-8 се отворив за 3 саати, се породив за 6 Нема правило никакво
Затоа што може да закачиш инфекција. Секако се препорачува секс за отворање, но штом се отвориш не смееш да имаш секс, строго треба да се избегнува.
Инфекција може да има ако ја закачиш од некаде. Сама не може да се создаде. Ако со парнерот немате секс со други надвор од брак, од каде инфекција?
Ви благодарам за одговорите Од тоа имам така страв наеднаш да не почне да ме боли силно контракции да не се породам попат госпожава моја да сака порано да излезе во друг град дека ќе се пораѓам и си замислувам хорор филм .. А инаку брисеви чисти направив минатата недела... сакам слободно по дома да си се спремам да не мислам дека ќе провоцирам нешто е така за порано породување а и не сакам нонстоп да лежам.. ај ќе видам за после закажав што ќе ме прегледа... како и да е некои работи и неможе да се предвидат веројатно.. Поздрав многу
Прв пат тешко да излезе толку брзо. Можеби ке излезе брзо за 4-5 часа ама за 30 мин ако ти е 10то. Јас со нирмална бременост и нирмално движење пешачење секс итн истерав 40+ недела.
Почнаа појаки болки кичма доле преееска кога ме проверија пак изгледа сеуште е 1прст(албански збореа и не ми кажа) Сакав да прашам дали со провокации може да се отвори или? некако беба како поспанко Да ви кажам ми се смачи од вагинален преглед мислам дека после ова 10години нема да отидам на гинеколог
Здраво мешиња Вчера “случајно” излезе 2 скрининг да правам. Бев за “паника “ отидена па кога виде дека одговара за 20+3 бебето рече ајде да не доаѓаш пак скрининг ќе ти направам. Се се гледаше , виде се докторката , ни даде сликичка и од дунде -то , рече оваа е специјално за тато Од бејби има слика ама свртенка е , во профил ја видовме , е оваа е оригинал маж ми И он гледа ама не признава, мислиш вика на мене личи ) не дека не му е е драго) Со едниот проток рече послабо е ама дека сум покриена со терапија и е ок, ќе следиме почесто. Друго, да споделам пишував за стегања и опуштања на матка, рече дека можам и на секое стегање и опуштање да земам слободно магнезиум, а обавезно секој ден од 400. Рече дека е безбеден и дека вишокот се елиминира, а било кој е добар и директов и таблетата. Кај Петрова бев, задоволна