Вчера кога легнав на боксот да ме види и одма ме фати паника си реков ќе боли сакав дома хаха. Ама за чудо брцкаше внатре со рака не ме болесе воопшто не ми беше ни непријатно. Е сега можеби тоа е така дека омекнато грлото не знам
Секогаш постои ризик, не значи дека сигурно ќе закачиш инфекција но секс кога си отворена не треба да се има, тоа е препорака на сите гинеколози не моја. Секако на свој ризик може да имате, но зошто би ризикувале кога сте пред сам пораѓај? Има други алтернативи да се доотвориш, но секогаш ќе се најде некој да паметува без да прочита малку повеќе.
Девојки, На микробиолошки во 14 недела, имам на брисот од вагина- Gardnerella vaginalis. Нормалната микрофлора е редуцирана. Колку е страшно ова чудо? Ич несакам да пијам антибиотици и чуда, од кај излезе сега ова чудо незнам
Без антибиотик може да има проблем. И тоа голем. Бактерија без антибиотик е пострашна од антибиотик една доза. За микрофлора ти треба пробиотик.
Баш убаво што те прочитав. И јас имам затегања на матка и многу ми е паника. На гин. сум тек во вторник. Почнав магнезиум само еднаш на ден да земам на своја рака, овде ништо не даваат. Валда не е проблем 2 пати да земам и јас.
Не слично туку исто сум и јас бев во вторник цтг мирно нема болки грло омекнато отворена 1,5цм и да чекам овие денови само што јас сум ептен при крај 39 сум и едвај чекам да се олеснам со лесно нека ни е
Она рече максимална доза е 4гр. дневно Во болница вика толку се дава. Ама тоа кај ептен нели јаки контракции . Јас баш ја прашав , добро три пати ако ме стегне можам три? Рече дека може. Јас сега пијам по две од 400. Едно сабајле едно навечер.
Оо исто.. Со лесно.. Немаш болки? Сабота сум на контрола побрзо сега да видиме како е ти? Дали вагиналниот преглед ти беше непријатен? Јас ништо не почуствував дали дека омекнато гело или сќдека почнато отварање ама чудно ми е
И јас кога бев на цтг слушнав дека на една трудница и кажаа дека може слободно 2х400 сабајле и 2х400 навечер. @Yowannty
Пред да останам бремена јас ја имав оваа, само вагинални ми дадоа. Не пиев антибиотик. Таа е имунолошка, може од самата вагина да се развие. Пиј повеќе јогурт и секако ако гин мисли дека треба антибиотик ќе пиеш, ако не може само вагинални да ти даде. Баш пиши што ќе ти даде, ме интересира.
Јас да ти кажам дека со синко ме бркаа секој месец а пак кога се отворив 4цм во 30 нед - хорор ама на секој преглед се опуштам колку можам и секако ми е непријатно ама болки не осеќам, јас сум утре на контрола па ќе видеме до кај сме вчера ме фатија 2 пати болки ама не се повторија..
Оффф со првото немав вакви затегања. Ова ми е ново и многу ме паничи. Од Македонија имам магнезиум што ми го даде докторката. Ама прашкаст е и не се раствора во вода туку директно на јазик. Едвај го можам. Да видам овде деновиве да земам нормална таблета. И валда ок е ако земам бар 2 пати, бар додека се консултирам со гин. И бебе 2-3 дена многу слабо го осеќав и за тоа не бев раат. Еве вчера и денеска ми наплаќа. Многу ми е различно од првиот пат и се доживувам како прв пат да ми е.
Ne e opasno, ne treba da se plasi clenkata. I mene vo 20ned mi bese 20mm, sega odmaram, lezam i za 4 dena e istoto. Ima resenie i za toa.
Незнам ме фати паника јас не ни знам веќе што ми се случува кога ми го кажа тоа ме фати уште толку не се разбирам многу ја пташав само дали е страшно нешто не ми оговори си се изнаплакав битно. И плус крвта кога ја видов темна е.