Eve jas, bas pisav sinokja i deka mi se losi, ostanuvam bez vozduh,se prepotuvam pa moram so ladna voda da se mijam...Cela nedela mi e taka od sred spienje stanuvam 29ta sum
Охх,киселините се плусс.Само со гастро гард враце сум.Ама ова со гадењево ми падна чудно,прво реков некој стомачен вирус да не ме фаќа.
Na najbliskite moite roditeli negovite sestra mu vo 9ta nedela i na najdobrata drugarka a na drugi podalecni nemame kazano sega sum 11ta nedela i 4dena, i ne planiram da kazuvam ke si primetat sami koga ke pocne da se primetuva
Железото ми е 7,цело време сум уморна и ми се спие,матичната мо рече да пијам железо.Дома имам хеферол капсули,само не ми текнува дали по една требаше или по две,ако се по две на колку часа размак треба да се пијат,може ли околу 11 после доручек па околу 6 после ручек?
Не знам за хеферол капсули, само да ти споделам искуство дека и мене железото ми беше 7, пиев тотхема ампули 10 дена по 2, за 10 дена ми се качи на 25. Значи многу се ефикасни С
Сте имале ли тахикардија во бременоста? Притисокот ми е малку повисок од што треба, ама неспоредливо со отчукувањава, некогаш и над 100 во минута, моментално ми е 122 И дали може да му наштети на бебето? Инаку во втор триместар сум и во мирување мерам, со претходно 5 минути релаксирање.
Јас ви првата бременост на крај во 9 месец ми падна железото и пиев тотема, ама ко ме фати една алергија со црвенило и чешање по нозете неможев да спијам, па среќа беше мн топло и со мокри пешкири на нозе седев за колку толку да одморам. Се надевам дека немаат сите лошо искуство со тотемата, ама како поприродна варијанта за брзо качување на железо е мед со семе од коприва да се промеша и по едно кафено лажиче 3 пати на ден и за недела дена ќе ти биде супер
Мене воопшто не ми делуваше, кога ми падна на 12 цел месец јадев мед со семе од коприва, нареден месец падна на 7
Јас од хеферолот опасен запек фатив... и бојата на изметот црна ми беше. Сега сум на хаемовит некоја недела, не знам дали ќе има резултати
Не пијам ништо , пред некој ден бев на екг ми кажа дека е сосема нормално да ги имам не отстапуваат многу од граница за бременост мислам , ми кажа ако сакам може да ми даде ама дека немам некоја потреба од истите.
И јас имам тахикардии не се чести ама ги имам, моментални се и не ме држат долго. Притисок немам мерено сеуште, вака океј се чувстувам