Што смеам за киселини во рана бременост? Втора ми е, ама во првата не ми беше ни приближно мачно како сега. 9та недела
Јас сум 20+, киселините ми почнаа околу 16та недела. Кога им се пожалив на другарките кои веќе имаат поминато низ ова, добив совет да грицкам 4-5 зрна жив ориз после оброк. Не знам дали е плацебо ефект, ама ми помага.
Што пиете кога ви е покачен притисокот? Мене ми е 130 со 90, ама главава ќе ми пукне и ме фаќа уште поголема нервоза. Се мислам далерон да ме смири, ама пред 10 дена исто имав јаки главоболки и тогаш испив 2-3 далерона се мислам да не е пречесто? Инаку сум 15+3
Треба да посетиш лекар ради високиот притисок , не прави ништо на своја рака посебно ако ти е често покачен.
Па обично сум со низок притисок и а малце се покачи мене глава ме фрка. Минатата недела се убив од мерење ко имав главоболки ми беше 70 со 110 или 80 со 120. Секако сум на контрола неделава па ќе се исконсултирам
Јас во првата бременост го мислев истото. И објаснував на матичната како се папчи бебето, како се стега, она еднаш ќе речеше бебето, еднаш лажни контракции и така да останав во дилема, а може и порано сум ги осеќала ова зборувам за 30+ недела кога ептен се папчи бебуш и мести Сега осеќам слаби удари 20+ 2, ама убаво си осеќам кога ќе ми се стегне матката и знам дека тоа е тоа Изгледа втора бременост порано се осеќаат
Далерон е парацетамол, никако нема да ти влијае на притисок, да одиш на лекар и да го следиш почесто дури и кога не те боли глава/ др симптоми.
Ne pij daleroni na svoja raka, jas isto imav jaka glavobolka ama maticnata mi rece nikako daleron. Podobro konsultiraj se so doktor.
Devojki deneska posle pojadokot dobiv bolka vo zeludnikot i pocna da da se sire nadole nakaj stomakot Vednash povrativ so sila , mi olesni malku megutoa bolkata beshe prisutna seuste Vednash pojdov na dr mi stavija inf i vednash namali bolkata Da napomenam deka sum 23 ned i deka postilojano imam kiselini Do sega vakva bolka vo zeludnik koja se sireshe i nakaj gradi i pozadi na grb ne sum osetila
Зошто не смее далерон? Јас имав воспаление на средно уво и докторот ми даде далерон наместо парацетамол, матичната ми одобри и сега продолжив да пијам далерон кога имам главоболки, исто и на моја другарка бремена матичната и кажала поефикасен е далеронот од парацетамол и не е штетен за трудници
Далерон и парацетамол се едно те исто, исти состав имаат. Далеронот е парацетамол само од друга фирма