Прво инфо беше на прв скрининг 13 недела, второ инфо беше на контрола по 3 недели, и си викам ќе чекам на втор скрининг за да сум 100% сигурна Инаку имав/имам мака со забите, стоматологот ми кажа само парацетамол, и без анестезија ме работеше зошто сум 4ти месец.
Мене така 2 доктори на прв скрининг ми кажаа машко, после на генетскиот тест испадна женско. Сепак на прв скрининг сеуште е многу рано, и најчесто е само претпоставка.
I mene na skrining mi kazhaa zhensko(sve nakupiv za zhensko) I Sega zamisli da izleze mashko,valjda ne bi trebalo da greshat vo 6ti mesec
Мене 3 ми кажаа машко ама се гледаше убаво, и јас видов убаво дека е машко. Јас на крај на периодот за скрининг бев и плус понапреден беше синко, немаше сомнеж.
Jas sum so dijagnoza dermatitis sto se javuva vo bremenost zaradi pogolemo kolicestvo na estrogen. Probav se za dermatitis bez kortiko i ne pomaga taka da samo so kortiko mi se povlece inaku umav skoro niz celoto telo. Baraj nekija krema so poslab steroid i stavaj minimalno od kremata inaku nema drug spas osven kortiko. Posle poroduvanje ovoj dermatitits se povlekuva.
Најдов Докторка што и пуштив слики па ми препорача да земам афлодерм имал кортико ама минимално количество ми рече има ќе пробаме со него па ќе видиме. Иначе вика во бременост обично е на раце, нозе, стомак многу ми е чудно што е на главата. Што мачкаше од терапија?