Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    @makedonkamak, ти посакувам да си се средиш со кандидата. Исто и јас имав така бели грутки,ама ете фала богу по вагиналетите ,почнаа да паѓаат и се исчисти.Спомена дека пишува да не ги употребуваат бремени,но се надевам дека др.штом ти ги препишала си знае најубаво.
    @mariz јас тие не сум ги ставила,и затоа др.ми ги дава гинодактарин,за разлика од други,овие се меки и се лизгаат ,лесно се ставаат...

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.508
    Допаѓања:
    288.491
    @bittersweet ја најдов денес количката :rofl:.

Цена прифатлива.
    Околу 1200, со додатните делови доколку сака да се користи за две би дошла околу 1500 како што кажа. Цените значи отприлика исти се.

Лесна и многу практична за ракување.
    Делот кај што е корпата ме изненади колку лесно се вади со страничните копчиња и потоа за неколку секунди се расклопи и би била спремна за во багажник.
    Кога сака да се користи за едно во ширина можеби 30 цм поширока од стандардните што е сосема прифатлицо, а за сметка на тоа си го има човек корпичево напред кое при пазаруавње а и покасно за детето некои ситници доколку сакаш да ставиш.
    Делот околу рачката со раширувањето за да се добие двојната опција за две истотака некомплицирана.
    Бев воодушевена од техничкиот и практичниот дел.
    Ми се чини единствена количка на пазарот со таква функција.
    Мојов се потпали одма кога ја виде, беше воодушевен.

Само материјалот ме збуни малку...инаку ќе ја нарачав одма.
    Кај вас топличко, полесен материјал претпоставувам е огромна предност. Ама со четири годишни времиња некако ми се виде лита:tmi:.
    И сега сум во недоумица колку би држел пропуштал материјалот. Прашав таму дали може да се вметне некој елемент во корпата за да делува поудобно за бебчето ми рече не. Мислев нешто како корпа во корпа за бебчето да лежи на помеко и поудобно.
    Евентуално кебенце, а за опцијата седење додатно секако од тие торбите со патент.
    Од боите црната само беше прифатлива, бидејќи беа во светли нијанси на боите, а јас се стремам кон потемно.
    Морам да преспијам. :sweat:.
    Се надевам мебелот кој го бендисав без проблем барем него ќе го нарачам и нема да комплицирам како за количкава(facepalm)

На bittersweet му/ѝ се допаѓа ова.
  3. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    Мене ми рече да ги користам 12 дена, значи две кутии. Досадна е кандидата, посебно ако малку имунолошкиот систем опадне. Здравје кога ќе се породам ако ја имам има Канесетен 3 вагиналетите да ги купам и од нив нема ни К од кандида. Јас сум презадоволна од нив. Не знам дали ги имаш користено пред тоа и дали си ја имала кандидата пред да останеш бремена.

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Nikogas ne sum ja imala... Ne sum ni koristela vaginaleti pred bremenosta, sekoj pap test mi bil odlicen. Sega vo bremenost mi padna imunitetot izgleda i nemozam da ja izlecam nikako :/ Eve nokjeska stanav vo 3 i nemozev da spijam od sto me cesase, zemav se izmiv dole i staviv uloska so jogurt i mi se smiri odma, nemozev da zaspijam mi idese da si ja otkornam :D

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  5. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Asaja,

na doktori mk, има една табела колкав треба да биде плодот по недели види и сама ама баш си толку. Мислам воопшто да не се секираш :) Па после ке си расте детето сто му е работа:D

6. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Za koja kolicka stanuva zbor? koja marka?

7. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.508
    Допаѓања:
    288.491
    Bugaboo Donkey
    Се користи за едно бебче, а потоа може да се пренамени за две истовремено.
    Јас сум во огромна недоумица. Одлична е...единствена на пазарот што е толку технички и практично изработена. Плус екстра лесна за ракување.

Bildschirmfoto 2015-02-03 um 13.11.14.png

Bildschirmfoto 2015-02-03 um 13.10.42.png

На joy1 и Bufi им се допаѓа ова.
  8. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Ubava e, ja znam ovaa, tuka e dosta popularna, ,nie kupivme na Stokke, isto vaka skapa, pa mislev da ne e ista! Se nadevam ke bideme site zadovolni, i mislam deka za kolicka netreba da se zalat pari oti 3--4 godini maksimalno se koristat, i ne e samo da e ubava, treba da e i lesna za sklopuvanje, i prakticna, i udobna, Ne se mislete kupete si ja, super e:)

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  9. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.508
    Допаѓања:
    288.491
    Оваа од стоке е со опција за покасно да биде пренаменета за со две?

Јас ги разгледував оние од Emmaljunga, Inglesina classik.... коштаат подеднакво колку оваа, ама доколку дојде сестриче/братче ќе мора на жалост во подрум да стои и втора дупла да се набави и наново можеби 1500.
    Мојов вика нема веза....ама жал ми е мене.:(
    Предлогов а битерсвит е одличен, попрактично нешто здравје од модели со таква функција.

10. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Imas i poeftini ako sakas za dve da se prenamenat, na Phil en Teds,okolu 700e se za dve deca,a moze sega da kupite za edno dete, a podocna uste edno sediste za drugo odozdola se stava! Ama ja bi te sovetuvala da ne se opteretuvas, neka bide samo zdravje i se kako treba pa koga ke dojde drugo togas ke se misli:) Nie zedovme crna zasto moze i za masko i za zensko, pa sega ke ja ukrasime so igracki:))Nasava e za edno dete, pa koga ke dojde drugo znaes ima onie sto se zakacuvaat za kolicka i pogolemoto dete zastanuva i stoejki go vozis:)
    Ako vi se dopadja ovaa kupete si ja i ne se mislete mnogu, parite sekako ke otidat ako ne na ova na drugo!

11. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    @danichap па ти нели треба во лето да се породиш, додека дојде зимата женската ќе биде потпорасната, ќе може и да седи во количката, нема потреба од додатни подлоги освен ете ќебенце, јас за Константин и Лети, дека крај на зимата и почетокот на пролета се родени им ставав одоздоле само едно подебело ќебенце.

@Bufi тие што се со као седиште одздоле ми се многу непрактични, изгледа како бебето да си го ставила во корпата долу и се влече по земја.

12. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.508
    Допаѓања:
    288.491
    Тоа од мама и баба ми е останато...да не изѕемне детето.
    Да биде понатуткано:rofl:.

Оф леле јас пуста немам ориентација ни како ќе растат, ни кога ќе седнуваат. ама како што викаш така одлично се совпаѓа. Летно време бебче а покасно кога ќе може да седи а и постудено во тие вреќичките да ја пикам.

Мислам дека наредно испаѓање ќе си ја нарачам:inlove:

На bittersweet му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Asja

Asja Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.112
    Јас пак си се заљубив во таа Chicco Trio IMove , некако ми се виде перфектна. 800 евра беше пред неколку дена во EnciMenci со попуст 20% ,не верувам да ја покачиле.Има некоја од вас искуство со таа количка?

Прикачени фајлови:

• image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      123,6 KB
      Прегледи:
      27
  14. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.508
    Допаѓања:
    288.491
    Прашање за @MacenceEna и @ddevojce.
    Кога започнавте да барате клиника за пораѓај и кога ви беше првиот термин, односно преставуавњето во истата.
    Гуглав дека во близина на селото каде што ќе живеам, во градот има една клиника која нуди секоја среда како тури/посети на кои ќе бидат дадени дополнителни информации.
    Размислував некаде околу 30 недела да ги посетам. Пола саат е оддалечена, доволно ли е тоа според вас. Што мислите вие за 30 недела, или порано/покасно????
    Иако мислам дека поблиску друга нема. Кои критериуми ви беа битни при одлуката?
    И колку кошташе пораѓајот. Немам никаква престава за цениве:tmi:

15. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.003
    Допаѓања:
    42.416
    Не е касно 30та недела да почнеш да си бараш клиника. Има нели Info Abend ги покажуваат родилните сали , зборат за самиот пораѓај како тече се тоа. Интересно е .
    Јас накај 20 и некоја недела бев . Во 36 недела се пријавуваш во болница .
    Инаку имав избор од три клиники овде во близина . Ама се одлучив за мојата пошто таму е и мм роден :)
    Бабицата ја познавав и така. Имав многу позитивни искуства слушнато . Салите убаво опремени , собите исто супер.
    Клиниката е околу 30 мин далеку од нас. Не е некоја огромна клиника ...тоа ми беше исто битно пошто во големите си само бројка *мое мислење*

Инаку самиот пораѓај , престојот во болница е бесплатен. Треба со себе да носиш мајчина книшка и осигурителна картица .
    Ете тоа е ...

:inlove:

16. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Bidejki dojdov vo osmi mesec vo Germanija koga bev bremena i nemav maticen lekar prvo nego go najdov no toj nisto ne mi rece deka treba da biram klinika i da ja razgleduvam kako i sto e. Vo gradot kaj sto sum ima golema klinika so heliodrom opremeni so se, pedijatrija, specijalisti i sl. isto blizu do nasiot grad okolu 30 min mozebi i pomalku ima i dr klinika. Jas se odluciv za pogolemata bidejki ima heliodrom, pedijatrija za nedaj Boze. Nisto posebno ne razgleduvav. Valjda e kako sto opisa macenceena.

17. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Da da i mene ne mi se dopadjaat tie, i bebeto e mn nisko a dole site znaeme deka e najgolemata prasina!
    Ne kupiv jas takvi, moite se za edno bebe, pa za drugo zdravje:))

18. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Мешиња,еве ме да пишам,сега се враќам од контрола, фала на Бога,во ред е се.Бебето е тешко 1200грама,постелката и плодовата вода се како што треба.Бебето мрда,клоцка :) а јас може ноќва мирно да спијам бидејќи ноќеска пд возбуда за преглед немаше сон ;)

На makedonkamak, bile84, irena.1 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Koja nedela stigna ti? Moeto vo 27+4 bese 1200 :)

20. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    @Markiza30 tuka si? te nema deneska....te mislam, ja neznam kako ke izdrzam do terminot, navistina se teski poslednive denovi|( Nautro i taka i taka, ama navecer ......ahhhh:x