Мораш Линекс да пиеш. Медицинскиот јаглен повеќе е за собирање токсини или при стомачни вируси, а линексот е баш пробиотик наменет за дијареа. Од што ти се јавува инаку? Да не пиеш поголема доза магнезиум? Земи и електролити ако трае подолго, така најмногу се исфрлаат електролитите од телото.
Не пијам магнезиум , имав констипација претходно и наеднаш почна течна столица. Не знам стварно од што а други симптоми на вирусно заболување или труење недај боже немам.
Мајчина книшка јас немам ама имам папка со сите документи т.е со сите прегледи,резултати што ги имам правено до сега.
Mi dadoja majchina knishka ,ubavo bi bilo I krvna grupa da si ispitash inache upat ti dava matichniot ginekolog I ne se naplakja za ispituvanje na krvna grupa.
Тие картончиња со крвна група од првата бременост би требало да важат и во втора така? Се сеќавам дека носев за на пораѓај со сите документи, ама не знам дали си го зедов картончето после пораѓај. Јас за првата бременост имав мајчина книшка, запишуваше матичниот, ама никој не ми ја побара никогаш.
Тогаш се сеќавам јас имав како картонче со напишана крвна група и рх- фактор од трансфузиологија и со печат. Битно да имаш документ, може сега така ги даваат.
Да тоа е, и мене ми беше со моминско презиме, не ми направија проблем. Моево беше пред 6 год ако не смениле сега нешто, препрашај го матичниот
Мене ми почна од нигде никаде од одприлика 10та недела, еднаш до двапати одев во тоалет повеќе не ама беше дијареа, пиев линекс јаглен и се помагаше додека пијам, кога ќе прекинев пак исто. Во 15та недела ми прекина дијареата до 19та беше нормална столица и еве сега више има една недела пак сум исто со дијареа. Многу ме нервира
Zdravo devojki,znaci vaka... na 1vi Fevruari se bockav vo stomak so inekcija dadena od Dr Vladimir od New Born, bidejkji probuvam bremenost Vekje nedela dena imam blagi bolki vo stomakot i kicmata kako pred dobivanje i gradite nemozam da gi dopram a treba da dobijam na 20ti,dali e normalno tolku rano da me boli stomak pred ciklus?