Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.367
    Допаѓања:
    15.716
    Еве и јас не спијам па да ти пишам :)
    Мене градите знаеле и 2 недели пред добивање да ми бидат ужасно болни, да неможам градник да ставам, така да 5-6 дена пред добивање според мене и не е рано за да реагираат. Е сега истите симптоми се и за добивање и за бременост, така да...ти посакувам да е второво (fingers)

2. betty123

betty123 Нов член

Се зачлени на:
    14 февруари 2022
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Dobro da, gradite i mene me bolele taja, mene stomakot mi e cuden haha, sekoj den imam tapi bolki vo dolniot del na stonakot i na kicmata ne traat po cel den tuku odreden period :sweat:

3. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.367
    Допаѓања:
    15.716
    Ооо па тогаш издржи уште некој ден и тестче едно да видиш што ќе биде :)

4. betty123

betty123 Нов член

Се зачлени на:
    14 февруари 2022
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Fala ti mnogu:l:

5. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.698
    Допаѓања:
    1.797
    Земате некој суплементи за железо? Вообичаено од нив доаѓа до запек, но некогаш кај некој може да дојде и до тенка столица.. Исто и витамини некој ако земате.
    Што пиете?

6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.199
    Допаѓања:
    124.806
    Мене во 1 бременост ме зезна матичната. Помина повеќе од година дена и рече мора пап во 12та недела. Направив и првпат у живот покажа некое хпв. Паника па трк во систина кај Ивановски. Човекот се зачуди рече каков пап во бременост? И сега шо знаеме, ништо. Ни кој тип хпв , нити смееш хпв типизација да правиш. Ми рече пап после породување и тој излезе чист немаше ништо.
    Е сега правев во мај. Матичната друга песна. Ели пап нема само брисеви, пап не се прави во бременост , не би да те гребам доле .
    И да сакаше немаше да дозволам. Ќе си правам после породување.

7. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.271
    Допаѓања:
    4.938
    И јас имав закажано на 09ти па ми го откажаа терминот мо рекоа дека е болен и дека 2 недели ке биде отсутен.

8. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Исто и кај мене. Ми дојде време за пап, а јас останав бремена. На првиот преглед и кажав на докторката, вика нема да правиме пап сега, тоа е тоа, само микробиолошки. Ако памтам добро ми рече џабе е да правиме и да покаже нешто не можеме ништо да направиме.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. демотивирана

демотивирана Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    564
    Не сум била само имав телефонска консултација со гастроентерохепатолог зашто ми беше забрането движење од сам почеток. Мисли дека се хормоните во прашање. И да дојдеш, ми кажа нема што да ти правам и како да те прегледам. Тој период каде што беше регуларна столицата беше за време и после серклажот, ми беа дадени антибиотици, па се мислам дане тие помогнаа за нешто.

10. демотивирана

демотивирана Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    564
    Од терапија земам
    Метилирана фолна 1000мцг
    Метилирана б12 1000мцг
    Пре мама
    Бекомплекс
    Магнезиум 2х250мг
    Аспирин 100 1х1
    Клексан 0.40. 1х1
    Еутирокс 25мг половинка
    Прогестерон депо 1 на 10 дена
    Утрогестан 2х200мг (вагинално)

11. kalinaka

kalinaka Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    2.075
    Оздравел изгледа :)
    Мене вчера ми се јавија ми презакажав за ден подоцна

12. sweetgirl92

sweetgirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    1.929
    Мене заедно со брисевите во 12 недела ми направи пап, излезе блага имфламираност и ми препиша тогаш пробиотик вагиналетки. А претходно пап имав правено пред нецела година ме праша и и кажав.

13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.331
    Допаѓања:
    259.602
    Може од витамините да е, магнезиум дава течна столица. Јас мака имав и од фолната и вит ц.

14. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    3.278
    До која недела бебе може да се сврти надоле со главчето? На интернет вика макс до 34, после било многу ретко?

Искуства?

15. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.742
    Допаѓања:
    17.705
    34-35.
    Последната контрола 35+, докторката баш ми кажа дека е наместено и нема веќе каде да оди да се врти, дека така ќе си остане до крај.
    Како што е бесно и не престанува да се џапа, страв ми е да не си најде начин на крај да се извтрти на крај :rofl:

На mal.ecka, Ljubova и LaDyDoLl им се допаѓа ова.
  16. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.738
    Допаѓања:
    38.499
    Добар ден.
    Работно од сабајле, среќа ми се погоди месецов и смената и помалку дечиња доаѓаат.
    За пап и јас правев пред година, матичната ми рече во бременост не, откако ќе се породам.
    Следна недела 34та требало некој брис да се провери, јас деновиве имам некој жолто-зеленикав секрет како шлајм, кој за чудо не е чест, ама е непријатно. Имав и чешање надворешно на усните.
    Ќе видиме што ќе испадне, само да нема некои инфекции.
    За дијареа, јас цела бременост имам, не забележав да е од некое јадење, туку онака се појавува пропратено со болки и грчеви во стомак, плус појава на хемороиди.
    Забележувам периодов дека сум повеќе од потребно активна, немам време за одмор, па имам болки и во кичма.
    Мене ми е јасно дека време е за болките и потешкиот дел, али си викам Лејди не предавај се :)
    Сеуште немам почнато ништо да спремам, некако многу опуштена сум оваа бременост во тој поглед, се си викам има време.
    Да ве поздравам засега!

На Alex08, mal.ecka, Ani93 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.612
    Јас правев 8ма недела мислам бев така нешто, покажа кокоидни бактерии на папот и требаше да правам микробиолошки брисеви тогаш не направив, после 2 3 недели правев испадна дека немам ништо. Јас познавам повеќе жени што правеле пап во бременост ама гледам тука пишуваат дека не е препорачливо.

18. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.742
    Допаѓања:
    17.705
    Инаку и ова го има, не знаев.
    https://www.instagram.com/reel/CZaTCklBTGL/?utm_medium=copy_link
    Песната башка :rofl::rofl:

На Ljubova му/ѝ се допаѓа ова.
  19. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Мамиии станав мајка по втор пат на уште еден син мајкин и тоа на 14.02 :* многу се изнамачивме ама да си дојдам при себе ќе пишам.. со итен царски сум ама штом е добар син ми друго не ми ни битно :* да си имате лесен пораѓај ни случајно ко мојот, ве гушкамееее

На tanja11991, betty oh, cipiripi и 33 други им се допаѓа ова.
  20. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    3.278
    :rofl::rofl::rofl::whew:
    Леле ова го гледав страшно е! :D

Некако се џапа немирно е и моево бебче се викам ќе се заврти не се врти никако. 32 недела сме веќе. Кога видов 34 на нет викам ќерче врти се за овое две нели не ме зафркавај не играј мајтап со мама, а најубаво му е си клоцка во бешика, ја си мочам цел ден
    :rofl::rofl::rofl::rofl:

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.