Дали има ризик ако се удри стомакот во рана бременост? Сношти синко во спиење ме удри со ногата ко се вртеше (морав да спијам со него), а денес мачето ми скокна на стомак, а не е мала 4 кг е. Сигурно е заштитено внатре, ама пак ми е мисла.
Овие мпите само 300 денари ехо маплаќаат со картичка и даваат сметка, за поголеми суми 'не им работи пос терминалот' Скрининзите по 1000-1500 ги наплаќаат, брисевите 100 денари од стапче Сега баш ме интересира цтг колку ќе ми наплатат.
Мене повеќе ме интересира кои се тие што не наплаќаат за трудници? И исто мислам дека годишно на сите жени им е без пари пап.
Мислам дека не. И мојата мачка од како сум бремена ми рипна неколку пати на стомакот и тоа во играње некое нејзино
Ако мислиш на стапчиња за брис треба да ги има во сите аптеки , јас земав карши клиника во една мала аптека .
Не се секирај, заштитено е. Мене ми е втора бременост, син ми да е здрав и жив воопшто не внимава, игра, ме гушка, некогаш и несвесно ќе ме удри. Во спиењето, да не правиме муабет, секоја ноќ добивам клоцање . Прашав двајца доктори, одговорот беше да не се грижам заштитено е... Еве стигнав 37, фала Богу досега беше се во ред...
A dali nekoja od tuka skoro se ima porodeno vo Remedika? Jas sakam tamu da odam, no ne znam vo koja nedela da otidam za da se dogovoram so doktorot sto kako... nekoja da me opravi...? Momentalno sum 29 nedela I da prasam dali postoi moznost poroduvanje tamu bez nikakva anestezija.. Se izvinuvam na dolgiot post so lesno na site ♥️
Мене не ми наплаќаше во Мк матичната за преглед. Никогаш. Само за пап некои 60 денари и толку. Туку колку пати месечно одете на контроли? Јас во прва бременост одев на месец дена, во Мк, а сега и овде прегледите ми се на месец ден. Последно кс правев во декември. Извинете што ве прашувам, ама се сум заборавила, а пред 9 години некои од испитувањата не се ни правеа.
Не знам кај да прашам... ме фати стомакот многу, дијареа и повратив од што дел беше киселини и храна ...и мука ми е малце... 31ва недела.. не знам дали да одам на лекар доцна е ( а и што да се напијам
Напијај се пробиотик,електролити,ако имаш таблети анти метил..Кока кола по една голтка на неколку минути
Јас бев во 6 недела, во 8 недела и ми рече измеѓу 12 и 13 недела да одам за скрининг, за понатаму не знам како ќе ми каже така. А за пап тест правев еднаш до два пати годишно зависи дали имам некој проблем и секој пат ми наплаќаше 500-600 денари...
Zdravo, vcera vecer go pisav problemot so zdravstvo e sega vaka deneska se odjaviv no vo fond za zdravstvo uste stoi deka sum prijavena i nemozea da me prijavat preko maz mi.. kolku vreme treba da pomine za da me prijavat preku nego Ve molam za odgovor
Д димерите се добри, а останатите колку што знам не се испитуваат во бременост. Да те прашам зошто испитувате црп? И други трудници забележав на форумов дека проверуваат, јас колку што памтам во првата бременост ниеднаш не испитав. И јас ќе го прашував истото, малиот партал ме прави во спиење. Откако дознав дека сум трудна не можам да спијам мирно, по цела ноќ се пазам од него.