Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Te@

Te@ Истакнат член

Фала ви на сите за споделените искуства и советите,❤️ ќе почекаме уште малку така и докторот рече па ќе видиме што ќе испадне, можи ќе биди и природно

За скринингот и јас мислам дека е многу битен, тоа испитување што е со ехо, а за приска јас правев но сега повторно не би правела и двата доктори каде што одев ( и државно и приватно ) ми кажаа дека според нив приска воопшто не треба да се прави, тоа биле само некои статистики и веројатности и ништо не покажувале резултатите, во многу од најсовремените западни земји воопшто не се правеле такви испитувања не му било јасно зошто се прави кај нас приска тест тоа ми го рече еден од докторите, додека скринингот на ехо е веќе друга работа и се испитува и набљудува директно плодот па мислам дека е пожелно секој да го прави.

Eli23, Bupalu, Jana06 and 3 others like this.
  2. perlaa1

perlaa1 Популарен член

А тие шо се бремени 34 недела како се чуствуват. Јас имав свадба закажено ама заради короната се презакажа и сега бидејки останав бремена на свадбата ќе сум 34 недела. Во дилема сум дали да правам свадба или не плус ќе морам да патувам.

3. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Јас не би правела свадба во 34 недела. Мислам дека многу исцрпувачки е тоа за телото, во 8ми месец едвај се движев а не пак цел ден наваму натаму.

Nimfodora, stsmua05, eli25 and 4 others like this.
  4. pamelche

pamelche Форумски идол

Подобро презакажете ја 5-6 месеци по породувањето да ти биде. Таман и да потпорасне малце бебе.
    Ние така направивме, околу 5 месеци треба да има бебе кога ќе правиме свадба.

Ljubova, Anchita, eli25 and 2 others like this.
  5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Најчесто на повеќето трудници им е мачно многу во тие недели. Јас бев на свадба во осми месец во друг град, не можев да откажам зошто ми се најблиски и специјално беа дојдени од Австралија за свадба да направат и да се видиме, и премачно ми беше. Патувањето плус во тие недели не знам колку е препорачливо, а и зависи каква ќе ти е бременоста. Јас бев огромна во стомакот, плус отечена од жешкото и од самата бременост, плус тахикардија, едвај издржав и тоа што седев цела вечер. Ти ќе треба и да стоиш подолго ако ги имате сите церемонии. И јас те советувам да си одложите за понатаму.

mal.ecka and perlaa1 like this.
  6. sakam bebe

sakam bebe Истакнат член

Здраво Ане, неможам да ти пишам приватна порака, ми треба нешто да те прашам. Те молам да ме исконтактираш. Фала ти !

7. Saf

Saf Популарен член

За црп би побарала совет од доктор,другото е во границите на нормалата. Исто и јас имам покачени холестерол и триглицериди но матичниот ми рече дека во бременост е тоа нормално и не ги земале за валидни додека жената не се породи.

8. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Јас сум еве скоро 34 недела и можам да потврдам само тоа што ти го предложиле останатите членки, доколку имаш можност одложи.
    Додуша јас одам на работа, можам да кажам дека послободно и подобро се движам сега отколку пред некој месец. Кога се враќам наназад, најголем проблем имав од 6-7 месец. Многу ми се мокреше, едвај можев да изодам неколку метри, дали бебе беше така поставено да притиска на некој нерв, не знам...
    Но, сега стомакот повеќе тежи, мускули се згрчуваат, почнуваат болки во половина, ципи...
    Јас не би се решила сега на свадба.

mal.ecka and perlaa1 like this.
  9. Matea94

Matea94 Истакнат член

Мајки јас сум многу испаничена. 3-4 дена осеќам слаби менструални болки, денес ми се стврдна цел стомак. Веднаш отидов на доктор, цервикс 35мм, ме прегледа вагинално затворена сум, на ЦТГ покажува слаби контракции, ме ставија во мирување 1 недела со утрогестан вагиналети 2x1. Ако не ми поминале болките за 2,3 дена требало да ме хоспитализираат со инјекции за зреење. 30та недела сум и многу се плашам;(

10. Forbidden

Forbidden Истакнат член

Холестеролот отприлика се движи во овие рамки:

Screenshot_54.png

11. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Во 32 недела со првото дете ме фатија такви болки и контракции првин на различен интервал па на 1 сат пола саат, и на 2мин ...
    Примив инексии за зреење мирував и на крај бебе неќеше да излези 39+4 царски се породив

Ljubova, Matea94 and stsmua05 like this.
  12. eli25

eli25 Форумски идол

Смири се и одмарај. Не си отворена, грло не е скратено. Има големи шанси да истуркаш до крај :hug:

Matea94 likes this.
  13. Matea94

Matea94 Истакнат член

Еве го цтг

Attached Files:

14. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Ако е само потпис и ручек немаш гајле. Ама свадба класична не препорачувам во таа недела.

15. Mrs.Sofija

Mrs.Sofija Истакнат член

Девојки за што пиете чај од лист од малина? Од 9ти месец се пие така?

16. pamelche

pamelche Форумски идол

Мислам дека се пие за омекнување на грлото

ray111, Ivonan@ and Mrs.Sofija like this.
  17. Mrs.Sofija

Mrs.Sofija Истакнат член

Претпоставував, ама викам да си прашам. Фала :hug:

Ivonan@ likes this.
  18. Eli23

Eli23 Форумски идол

Ако ти е прво и те како е нормално. Јас првото го носев 42 недели.

Te@ likes this.
  19. pamelche

pamelche Форумски идол

Дали најде некаде? Сакам да земам и јас да пробам, покрај урмите и ананасот.

20. GoldenFrida

GoldenFrida Истакнат член

девојки денес имав голем моментален стрес. прв пат се секирам во бременоста дури и се расплакав дали може нешто да му е на бебуш? 14та недела сум