Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Te@

Te@ Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    207
    Фала ви на сите за споделените искуства и советите,❤️ ќе почекаме уште малку така и докторот рече па ќе видиме што ќе испадне, можи ќе биди и природно

За скринингот и јас мислам дека е многу битен, тоа испитување што е со ехо, а за приска јас правев но сега повторно не би правела и двата доктори каде што одев ( и државно и приватно ) ми кажаа дека според нив приска воопшто не треба да се прави, тоа биле само некои статистики и веројатности и ништо не покажувале резултатите, во многу од најсовремените западни земји воопшто не се правеле такви испитувања не му било јасно зошто се прави кај нас приска тест тоа ми го рече еден од докторите, додека скринингот на ехо е веќе друга работа и се испитува и набљудува директно плодот па мислам дека е пожелно секој да го прави.

На Eli23, Bupalu, Jana06 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. perlaa1

perlaa1 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    2.849
    А тие шо се бремени 34 недела како се чуствуват. Јас имав свадба закажено ама заради короната се презакажа и сега бидејки останав бремена на свадбата ќе сум 34 недела. Во дилема сум дали да правам свадба или не плус ќе морам да патувам.

3. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.241
    Допаѓања:
    5.795
    Јас не би правела свадба во 34 недела. Мислам дека многу исцрпувачки е тоа за телото, во 8ми месец едвај се движев а не пак цел ден наваму натаму.

На Nimfodora, stsmua05, eli25 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.835
    Допаѓања:
    17.825
    Подобро презакажете ја 5-6 месеци по породувањето да ти биде. Таман и да потпорасне малце бебе.
    Ние така направивме, околу 5 месеци треба да има бебе кога ќе правиме свадба.

На Ljubova, Anchita, eli25 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.547
    Допаѓања:
    38.810
    Најчесто на повеќето трудници им е мачно многу во тие недели. Јас бев на свадба во осми месец во друг град, не можев да откажам зошто ми се најблиски и специјално беа дојдени од Австралија за свадба да направат и да се видиме, и премачно ми беше. Патувањето плус во тие недели не знам колку е препорачливо, а и зависи каква ќе ти е бременоста. Јас бев огромна во стомакот, плус отечена од жешкото и од самата бременост, плус тахикардија, едвај издржав и тоа што седев цела вечер. Ти ќе треба и да стоиш подолго ако ги имате сите церемонии. И јас те советувам да си одложите за понатаму.

На mal.ecka и perlaa1 им се допаѓа ова.
  6. sakam bebe

sakam bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2019
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    680
    Здраво Ане, неможам да ти пишам приватна порака, ми треба нешто да те прашам. Те молам да ме исконтактираш. Фала ти !

7. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.612
    За црп би побарала совет од доктор,другото е во границите на нормалата. Исто и јас имам покачени холестерол и триглицериди но матичниот ми рече дека во бременост е тоа нормално и не ги земале за валидни додека жената не се породи.

8. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    44.658
    Јас сум еве скоро 34 недела и можам да потврдам само тоа што ти го предложиле останатите членки, доколку имаш можност одложи.
    Додуша јас одам на работа, можам да кажам дека послободно и подобро се движам сега отколку пред некој месец. Кога се враќам наназад, најголем проблем имав од 6-7 месец. Многу ми се мокреше, едвај можев да изодам неколку метри, дали бебе беше така поставено да притиска на некој нерв, не знам...
    Но, сега стомакот повеќе тежи, мускули се згрчуваат, почнуваат болки во половина, ципи...
    Јас не би се решила сега на свадба.

На mal.ecka и perlaa1 им се допаѓа ова.
  9. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    455
    Мајки јас сум многу испаничена. 3-4 дена осеќам слаби менструални болки, денес ми се стврдна цел стомак. Веднаш отидов на доктор, цервикс 35мм, ме прегледа вагинално затворена сум, на ЦТГ покажува слаби контракции, ме ставија во мирување 1 недела со утрогестан вагиналети 2x1. Ако не ми поминале болките за 2,3 дена требало да ме хоспитализираат со инјекции за зреење. 30та недела сум и многу се плашам;(

10. Forbidden

Forbidden Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2010
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    178
    Холестеролот отприлика се движи во овие рамки:

Screenshot_54.png

11. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Во 32 недела со првото дете ме фатија такви болки и контракции првин на различен интервал па на 1 сат пола саат, и на 2мин ...
    Примив инексии за зреење мирував и на крај бебе неќеше да излези 39+4 царски се породив

На Ljubova, Matea94 и stsmua05 им се допаѓа ова.
  12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.360
    Допаѓања:
    125.912
    Смири се и одмарај. Не си отворена, грло не е скратено. Има големи шанси да истуркаш до крај :hug:

На Matea94 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    455
    Еве го цтг

Прикачени фајлови:

14. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    9.134
    Допаѓања:
    19.082
    Ако е само потпис и ручек немаш гајле. Ама свадба класична не препорачувам во таа недела.

15. Mrs.Sofija

Mrs.Sofija Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    581
    Девојки за што пиете чај од лист од малина? Од 9ти месец се пие така?

16. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.835
    Допаѓања:
    17.825
    Мислам дека се пие за омекнување на грлото

На ray111, Ivonan@ и Mrs.Sofija им се допаѓа ова.
  17. Mrs.Sofija

Mrs.Sofija Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    581
    Претпоставував, ама викам да си прашам. Фала :hug:

На Ivonan@ му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.609
    Допаѓања:
    48.973
    Ако ти е прво и те како е нормално. Јас првото го носев 42 недели.

На Te@ му/ѝ се допаѓа ова.
  19. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.835
    Допаѓања:
    17.825
    Дали најде некаде? Сакам да земам и јас да пробам, покрај урмите и ананасот.

20. GoldenFrida

GoldenFrida Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551
    девојки денес имав голем моментален стрес. прв пат се секирам во бременоста дури и се расплакав дали може нешто да му е на бебуш? 14та недела сум