Голема поддршка си. Смирено, љубезно даваш коментари и мислења. Си ми оставила добар впечаток. Извини што се уфрлив вака.
Мислам дека пред некое време тука на форумов прочитав дека имало во билна аптека, ама јас уште не сум земала
Здраво на сите! Сакам да прашам дали некоја членка имала вакво/слично искуство. Јас утре почнувам 18 недела. Пред две недели на контрола ми рекоа бебето дека е онака баш седнато долу, мереше цервикс, беше океј. пред два дена бев кај друг лекар положбата на бебето е иста, инаку друго се е добро, добро се развива и расте,пак ме гледаше и вагинално, и со прст, грлото е цврсто и нормално ( бебето не правело притисок) и ми рекоа дека е сеуште рано да се збори, има шанси да се смени, али јас сум малце така замислена на оваа тема.
Дали некоја што има карлично бебе се случило помала мерка на меше затоа што ноџињата му биле кренати кај мешето? Малце ме загрижи ова. Напредуваше се супер бебе и сега е карлично мешко помал го измерија, док вика да не се секирам нормално било прво не се мерело точно заради положбата второ така било наместено... Наместо 32 недела и некој ден како до сега, мешето намалува просек 31 и некој ден. Искуатво?
Pomagajte devojki..30 nedela stranso vospaleni hemoroidi nadvoresni..imama celo cveke na anusot od 7-8 topcinja..strasni bolki ni mozam da sedam m da odam ni da lezam ..mi preporaca maticniot vidermina rectal krem mackav denes ama nekako nema nekoe podobruvanje..kazete mi sto da pravam.edvaj odam i po mala nuzda..od sto me bolat ne mozam i ubavo da go ispraznam mocniot meur..se mislam utre da odam na hirurg da vidam ..ama daj kazete nekoe care
Ne uspeav da najdam rektavenal zatoa doktorot mi g preporaca ovoj vidermina aj ke vidam do utre kako ke sum ..ama ne se izdrzuva stvarno mnogu boli
Обавезно масло од кантарион, за ден два ми помага. Одоколу мачкаш и внатре со чепкалче буткаш малце. Пробај пред спиење изми се намачкај се стави секојсневна влошка и легни.
Јас најдов во Еурофарм аптеките, ама бидејќи имав крварење и не бев сигурна од што е, не го користев од страв. Си трпев така. Шо да ти кажам, мора да се проба со течна исхрана, приметив бело тесто, брза храна и шеќери дека ми ја влошуваат ситуацијата.
Јас правев скрининг, приска не ми направија оти во ред беше нухалниот. За нифти прашав оти гледам во Мк се прави често и докторот ми кажа зошто да давам толку пари кога немам индикации. Прегледи треба да има, барем еднаш месечно, ама кај нас се дури и претерани. Нифти конкретно, го форсираат и кај нормални бремености и млади трудници. Нормално кога ќе и спомнеш на трудница за тест и за бебе, ќе направи. А не е малку пари и точно бебето е најбитно, ама 600 евра од каде? Баш ги е гајле докторите, процент да лапнат само.
Точно од збор до збор. Нипт се знае кој треба да направи, а не требало - не требало ајде џитни пари. Али јбг процент....
Па мене така од памет ме извадија, нухалниот на горна граница демек, 100 пати го мереше 100 пати различни мерки од кои една беше поголема ама во граница на нормала сепак, ама како точна морала да биде најголемата другите не се важеле. (Иако два докори кај матичниве во ординација го мереа и супер рекоа дека е) И така смирено ми рече докторката ако не правам некој од тестовите убаво да размислам дали сакам да ја продолжам бременоста Имам 23 години и секако дека си ги лупнав парите и направив тест.
Zdravo dali utre ke mozam da se prijavam preku maz mi Do preeska mi stoese uste firmata i nemozese sega valjda ke moze..