Јас неколку билни аптеки контактирав, нигде немаше. На крај во Матија најдов 150мкд кесичка, во К.Вода е аптеката Се пие од 9ти месец и јас како што знам
Vo 36n odis na pregled i se dogovaras so dr za slednite pregledi, ctg i poragjaj. E sega ako ne si idela prethodno kaj nekoj dr tamu moze e dobro da otides i nekoja nedela porano, cisto za da se zapoznaes so dr i da vidis kako e so termini. Inaku sekako deka moze bez nikakva anestezija ako nema potreba za nejze i ne sakas. Jas se porodiv prirodnobez ànestezija tamu. So lesno
Може ли некој ве молам да пише искуство со покачено CRP во бременост? Зошто е толку страшно и што се испитувавте за да го најдете причинителот?
Покачено црп е обично знак за некоја инфекција во организмот.Спрема симптомите лекарот ке те насочи што додатно да испиташ.
Мене ми беше покачено корона кога имав, ми дадоа антибиотик ама јас се правев паметна па не го пиев и побавно ми се симна( не значи дека корона имаш не се плаши, ти кажувам само дека си се симна и само како бев подобра)
Овие денови почна носот да ми се затнува навечер и не можам да заспијам. До него ли е или онака не можам нешто да заспијам или ќе заспијам се будам во 02ч одам во вц и после не знам кое време заспивам. А и скринингот ми се ближе па во главата ми се мотаат еден куп работи, дали е се во ред со бебче, што ќе ми кажат.
Нормално е и да ти се затнува носот во бременост и да имаш несоница,поради хормоните. А може и поради стресот да не можеш да спиеш ,не се нервирај се ќе биде во ред со бебчето.
Ај да ве прашам,25 недела сум некои денови го осеќам бебето многу активно ,последниве 2 дена ептен ретко го осеќам да мрдне. Постелка на преден ѕид ми е ,ми рекоа дека и поради тоа потешко ќе ги осеќам движењата. Дали е поради тоа,дали треба да ги бројам уште сега движењата бидејќи нели викаат 10 движења на 2 саати отприлика требало. Или да не се грижам уште е рано?
И јас сум постојано со затнас нос, и мајка ми исто кога била бремена цело време била со затнат нос, мислам дека ако немаш никаков друг симптом немаш причина да се грижиш (ако ти е толку мисла консултирај се со матичен). Ќе биде се во ред
Некои капки нели користиш? Кога ќе одам на преглед баш ќе прашам дали смеам некои капки да користам ако продолжи вака. Некои други симптоми немам ако мислиш на корона, пред 4 месеци ја прележав.
Мене ми рече само Аква Марис ама не помагаат многу, инаку правам неколку пати мини инхалација, ставам вода во тенџере да зоврие, па две кесички чај од нане и неколку минути вдишувам од тоа, ја прашав и докторката ми рече може нема никаква штета. Ова обично некој час пред спиење го правам за да не ми е толку затнат додека спијам.
И мене ми рекоа капки за нос подобро да не користам, јас се спасив така што спиев на многу висока ( но премека перница ) речиси како полуисправена позиција, првите ден два ми беше тешко да се навикнам на положбата потоа немав проблем и многу полесно се дише и носот помалку се затнува, па спиев прилично добро преку цела ноќ.
Мислам дека немаш потреба од грижи но сепак обавезно консултација со доктор. И мене постелката ми е на преден ѕид и многу ретко ги чувствував движењата во текот на целата бременост ( сега 9 месец уште помалку чувствувам но и бебуш нема многу место па помалку мрда ), мојот доктор рече дека нема потреба од грижи тоа било нормално ради постелката. Јас никогаш не сум броела движења но ако подолго време не сум почувствувала легнувам на лева страна и чекам се дури не осетам 2-3 движења, помага музика има песни кои ги сака и ги пуштам па се размрдува
https://www.libertabebecentar.mk/krevetchinja/kinderkraft-lovi-3-in-1-baby-cot Не интересира ваше мислење и ако некоја има да сподели искуство
Едно прашање... Вчера и денес при движење осеќам како тапа болка десно над папок. Само на едно место како во една точка...23та недела сум, дали некој сте имале нешто слично?
И мене ми се случуваше во таа недела и пред тоа ,лево од папокот на едно место болка и како да ме печеше местото, не знам од што сега ми престана. Може да не е ништо ,ама пак консултирај се со доктор.
Немам лично искуство, но ми делува доста практично и убаво, можноста за нишање мислам е доста добра речиси како релаксатор доаѓа, може лесно да се преместува низ домот, да се носи на патување/одмор.... И ние размислувавме за вакво нешто да купиме, но не знам само до колку месеци можи да се користи, ако е само за кратко 5-6 месеци максимум не знам дали се исплаќа....
И јас мислам дека е до 6 месеци. Ама незнам дали е практично да е 24/7 во него или е само за кратки попладневни преспивувања