Ве читкам за тежината на вашите бебенца, еве и јас да си кажам-на последен преглед 25-та недела 800 грама. Докторката рече дека е средно бебче со тежина. Јас апетит немам никаков, последно време многу малку јадам. Како стоевте вие со тежината на ваште бебенца во овие недели 25, 26 итн ?
Ivanuskaa, па и таа на ГАК ми вика па што те пратил матичниот кај нас, а ја и викам незнам да ме видите колку сум убава И ме виде вика се во ред. Инаку да го видовме лицето уште па докторкава ни кажа на кого личи бе. ЗАР Е МОЖНО ???? Само да се живи и здрави и ние заедно со нив, оти кој ќе ги доноси па и гледа после Инаку ја пијам едни витамини од ЗЕГИН германски pregnancy нешто така пишува а се 450 ден имаат се што треба, такада не ги купувам оние од по 900 денари.
Jas deneska kje odam na privatno nekade kaj sto odi zolva mi, drugata nedela sum kaj maticnata a sega mi e itno, ne sum spiena dva dena ubavo od sto me cesa dole :/ inace denes sum 30+6 pa kje pisam kolkavo e bebceto
Не се замарајте жени со ''тежината'', се' додека не се роди никој не знае колкаво ќе е со сигурност. Докторот што ме прими (значи 12 саати пред пораѓај) рече не е големо, докторот што ме водеше мислеше дека не е голем, а се роди 4 кила
Се тркалам отоци имам премногу, нозете ми се тапан ајде не смета толку ама дланките, немозам леб да си пресечам. Вчера почна половината да ме боли и исто ноќеска станував на неколку пати со течна столица се надевам дека е блиску. Се мислев утре на бабицата да и речам ако може да забрзаме малку, ќе и испаничам
Samo sto si dojdov jas i da kazam ginekologov od pamet se izvadi.. zanikade sum dole, belo pranje zgusteno eden kup... So pamuk sto ne izvadi od mene :/ Napraviv brisevi pa do petok kje imam rezultati i mi prepisa kanesten tri vaginaleti i krema. A inace kaj ovaa doktorka ispadna deka sum 31+5 spored goleminata na bebus, tezok bese 1900.. masala golem
Epa neli ima obicen Pregnazon sto se pie po edna na den, a na ovoj sto e Pregnazon complete e so plus omega i pisuva na opakovkata i vo upatstvoto po dve na den so glavniot obrok.... @menelele taka e samo da se zdravi i zivi i nie zaedno so niv i so lesno da pomineme site.. @espana i jas se mislev za mamavit ili pregnacare plus, ama ke odam do apteka da razgledam.... @mariz ajde cekame ubavi vesti od tebe od kontrolata
@Ivanushkaa , јас исто кога бирав ,разгледував,и овие ми се допаѓаат дека се како таблети,сите останати беа капсули ,мразам капсули
Vcera vecerta taa me smiri malku, staviv na uloska i se izmiv so kamilica, inace nemase da zaspijam. Abe samo sto me iscisti doktorkava so pamukot, nesto imase na pamukot kafeno namackano, izgleda kantarion...odma mi se smiri.
Ahhh mila bas mi e zal, poslednive denovi se predolgi nekako, ama jas mislam stom imas tecna stolica deka brgu ke se guskas so bebuska zaedno sme utre na kontrola pa pisi sto ke ti recat! ajde izdrzi uste nekoj den i ke ti olesni mnogu. Kako i da e radosta e na samo cekor od nas, izdrzavme devet meseci , gospod ke ni dade sila da gi izdrzime i ovie nekolku dena, pozdrav i te cekame utre da pises
маркиза и мене ми делува дека наскоро ќе се гушкаш со бебче. Јас во неделата имав цел ден течна столица, цела ноќ повраќав и во понеделник се породив. Со лесно нека ви е на сите трудници
Offf jas sega gledam deka si pisala pred jas da pisam hahaha super mashala napredno....neka si raste i so lenso neka e......a drugoto kako kandidata nemaj gajle ke se sredi a sto napravi so tiroidata ispita se sto trebase? pozz
Јас денес бев во Чаир,требаше да направам ЦТГ ,но бидејќи немаа слободна соба,ми рекоа за две недели да идам на следна контрола,тогаш би била 38 недела. И оваа докторка,исто како матичната ,забележа дека едниот бубрег на бебето е малку проширен,неколку милиметри. Во текот на бременоста ,се беше во ред,а ова се појави сега,при крај. Меѓутоа,некако се утешив,оти ми кажа дека не е нешто страшно,и дека по раѓањето,ќе се тргне тоа,и ќе бидат исти. Исто,во Чаир ,проверив и д-димери ,1373 беше резултатот,што е нормално за трет триместар. Бебето денес го измерија 2660 грама,но докторката рече мене ми изгледа нормално,отприлика уштр малку ќе додаде до крај,па ,згора на се,нека биде живо и здраво,се друго е небитно.
Женички знам дека пред некое време некоја пишуваше за зголемен вагинален секрет во бременост,мене ми почна од денес,безбоен,без мирис, цел ден седам,седам,осеќам нешто ми тече,и гледам гаќите мокри.Како се ,,справувате ,,со тоа и до кога трае,до крај ли на бременоста?
Utre sum za tiroidnata, sabajle krv kje mi zemat taka da do utre porucek kje imam rezz Se rastrcav po doktori denovive da ti kazam samo sto me pomina so pamukot doktorkava, mi se smiri dole ne me cesa ic.. sea od denes 3 vaginaleti kanesten kje stavam i krema mi prepisa Ekalin, se nadevam kje se sredam ovoj pat. Pozz
Здраво труднички, јас денес се изнашетав и си испазарив уште некоја маичка од ваикики, џабе се што да правам. И свечено си ветив дека ова беше последно за мене, следна фаза шопингување ќе биде за бебче, ама малку понатаму, нека помине уште малку време Туку морам да прашам нешто. Сум слушала дека жени со диоптер поголем на очите (како мене на пример) при спонтано раѓање диоптерот можело да им се зголеми. Дали ова има смисла или не, дали е вистина. Ќе си ја прашам и докторката на наредниот преглед, но сега ми текна.Знаете ли вие?